Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
Nije tako! Ima svećenika koji ozbiljno uzimaju svoj poziv. Ja ih znam troje i znam da su spremni primiti još ljudi koje će redovito duhovno voditi i ispovijedati. Samo recite, dat ću vam kontakte
O, dobro, zgodno. Naši župni svećenici stvarno nemaju vremena, ali zaista, ne ono da se izvlače na nedostatak vremena nego imaju silne obveze oko vođenja svih župnih poslova, obilazaka bolesnika, a većinom se individualni susreti odnose na ispovijedi (a to je kratka forma, jasno) i tu ne žele da se brka sa savjetovanjima i pritužbama na članove obitelji i koješta, s čime im babe redovito uletavaju.
Za sve one koji imaju vrlo ozbiljnih problema ostave vremena, a takvih je ljudi dosta.
Oni "profesionalci", tipa fra Zvjezdan ili pater Ivančić, oni su pak kao vrhunski neurokirurzi ,sa subspecijalizacijom u struci, ne možeš kod njih ni na ispovijed bez neke veze i stvarno velike potrebe. Znam pouzdano da reagiraju i pomažu u svim takvim slučajevima, tko god ih kontaktira, a da mu je zbilja potreba, ne ostavljaju ga na cjedilu.
No, previše je takvih ljudi i naprosto mi je neugodno među njih se utrpavati, kao da ja s hunjavicom idem među one s tumorom.
No, ako ti imaš neke koji su spremni malo pružiti ruku i onima koji također imaju problema, ali ne prevelikih, i također im treba vjetar u leđa, kontaktirat ću te (ah, ionako moram, zaboravila sam).