MA ovako, moje dijete i nije školarac još,ali bude uskoro.
Ja nisam do sada imala nikakvih incidenata sa svečenikom,ali drugi jesu meni vrlo bliski ljudi, mi smo klince krstili i vjenčali se u toj župi.
Ma na kraju nije čak niti problem u njemu...,ali meni se ne sviđa način na koji se vjeronauk izvodi u našoj školi,drže ga starije časne koje teme ne obrađuju dovoljno blisko djeci pa su maleni vrlo često zbunjeni,a one im ne žele dati odgvore prilagođene njima.
Evo npr: malenom nećaku su rekli na satu na početki školske godine da mu je najvažnija majka Djevica Marija,i mali je bio skroz zbunjem, upoznavali su se sa važnim "ličnostima" i naka su sjeca postavljala pitanja,gdje je ona,kako nam je ona najvažnija, a one nisu imale spremne odgovore, samo su im rekli da je na nebu i da je umrla.
Klincu se uplašeni dolazili doma i ispitivali roditelje da jel oni moraju umrjeti da vide mamu,...
To je samo jedan od primjera.
Voljela bih kada bi negjde bio onako crkveni vjeronauk bez ocjena i topao , da djeca mogu pjevati i moliti bez opterečenja, čitati Bibliju.... i da dobiju sve sakramente !
Razmišljam o tom vjeronauku,bi li ga uopće upisivala,a voljela bih da može primiti redovne sakramente!