Malo podižem temu, mame, kako ste? Beba mi ima 5 i pol mj. i sad tek ništa ne stižem... Po cijeli dan se želi nosati, a ja sama s njima... Kuća neuredna, mali plače, stariji stalno želi da se igram s njim, ne spava popodne, hiperaktivan je za poluditi....U subotu sam zamolila muža da ih pričuva na 15 min, ja sam izašla van u prirodu i uspjela izmoliti dvije desetice krunice... Prekrasno... Da mi je više tih 15 min I stalno razmišljam o tome kako je bitno kakav primjer dajemo djeci, više nego da im nešto propovjedamo. Shvatila sam da sam se dosta promijenila u negativnom smislu. Ne sviđaju mi se neke stvari kod mene, a nikako da to promijenim, nešto me koči... a htjela bih da djeca odrastu uz smirenu, zadovoljnu mamu... Baš moram puno raditi na sebi, a ne stižem. Uf, moram se negdje izjadati, ovaj topić mi je savršeno mjesto za to...
A sad nešto pozitivno. Počeli smo svi zajedno ići na Misu, i zasad je super, beba je mirna, znatiželjno gleda oko sebe, a starijem sinčiću objašnjavam što se događa, ali na dječji način- npr, sad će svećenik papati kruh i vino, pa će oprati čašice i tanjuriće, pa ćemo baciti novčiće... I neki dan kaže on meni:"Mama, dođi u crkvu!" I pozove me u sobu, ja sjednem, i on počne glumiti svećenika. Pa mi kaže da se prekrižim i otpjevam "Kao Marija", morala sam i bacati novčiće, on je prao tanjuriće i davao mi plastične ribice da ih jedem I dosta dugo je " misio", ja sam samo sjedila i čudila se koliko je pojedinosti s mise upamtio...tako malo dijete... I večernju je molitvu jako zavolio, svećenik mu je prije dva mjeseca poklonio krunicu i kad molimo Zdravomariju, uzme krunicu u ruke... Zahvalimo Isusu na današnjem danu i onda svojim riječima prepriča što je sve doživio. Neki dan je zahvalio Isusiću što se lijepo svađao s curicom u parkiću I voli poljubiti bracu prije spavanja i staviti mu križić na čelo, kao što ja to njemu radim Eto, kad sve to vidim, ponosna sam na svoju dječicu, i to mi daje snage da se nastavim i dalje truditi da mi Gospodin bude smisao života... i molim Boga da to bude i mojoj djeci...