Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam čitala pisma ali namjeravam.Mene njene kušnje ne čude. Pa kakvima je Padre Pio bio izvrgnut, to nije bilo za preživjeti.Što si bogu miliji i bliži, privlačniji si i slađi onome drugome.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čitala pisma ali namjeravam.Mene njene kušnje ne čude. Pa kakvima je Padre Pio bio izvrgnut, to nije bilo za preživjeti.Što si bogu miliji i bliži, privlačniji si i slađi onome drugome.
    Kolko mi se čini, kod nje su bile malo drugačije, unutarnje borbe, vlastite misli, skoro do gubitka vjere, sumnja u sami sebe, svoje porive, neki osjećaj tupilam nešto takvo. Kod Padre Pia pak bolesti, rane, iskušenja za koje je bilo jasnije otkud dolaze. Iako je zapravo kod oboje jasno otkud dolaze.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A što vas se najviše dojmilo u knjizi o padre Piu?

Kad sam pokušavala obraditi u svojoj glavi impresije što me se najviše dojmilo, iz mora informacija, dokumentiranih svjedočanstava i šoka i divljenja, kad bih morala izdvojiti tri stvari koje sigurno neću zaboraviti one bi bile:

1.Miris raja. To kako su ljudi opisivali taj intenzivan predivan miris koji se često javljao na misama koje je slavio, kao čudesnu mješavinu mirisa ljubičica i ruža, kako ga je taj miris čestio pratio kuda god je išao iako kao skromni fratar nikada nije stavljao ništa mirisno na sebe, kako su ljudi koji su hodočastili iznenada osjetili iako su se daleko udaljili taj intenzivan miris u autima(pa su njušili i provjetravali no ništa), kako su mu zavoji kad bi ih skinuo s ruku odisali tim mirisom...mislim da sam to poglavlje čitala dva tri puta .Najsmješnije mi je bilo kako je fotograf uglednog rimskog dnevnika dobio zadatak napraviti par fotografija za vrijeme euharistijskog slavlja koje je Padre Pio predvodio, pa je osjetio taj miris i išao za nosom po cijeloj crkvi da nanjuši tko to širi taj miris.Nisu ga uvijek osjetili svi, no jesu mnogi i to istodobno.

2. Fratar koji tjera bombe- iako je cijela okolica samostana San Giovanni Rotondo bila žestoko bombardirana od strane britanskih zračnih snaga, slično kao u Međugorju, na ovaj dio nije pala ni jedna jedina bomba.Britanski piloti su izluđivani i sluđivani skretanjem bombi koje su padale u obližnju šumu u najluđim putanjama, i svi su ponavljali priču o nekakvom fratru kojeg bi ugledali kako maše rukama i skreće bombe. Zapovjednik eskadre je odlučio osob no letjeti s jednim pilotom i mogao je samo biti svjedokom činjenice da bombe nisu padale kamo su bile upućene.Čim je rat završio sa suprugom je došao u San Giovanni. Paio, akd ga je ugledao , samo je poluprijekorno rekao: A vi ste taj koji nas je sve pokušavao pobiti!(inače su mi ti njegovi oštri beskompromisni odgovori, jer bio je žestok i beskompromisan) bili baš zabavni. Zapovjednik se tada preobratio na katoličanstvo.Mislim, u knjizi je sve dokumentirano, potkrijepljeno osobnim podacima, ali zaboravila sam ime.

3.Čudotvorno ozdravljenje drage prijateljice Karola Woytile.Cijela ta priča o povezanosti ovo dvoje iznimnih ljudi mi je predivna i nijedan detalj nisam zaboravila.Prvo ga je mladi poljski svećenik posjetio i došao mu na ispovijed 1947.U knjizi Tajne Karola Woytile stoji kako je vrlo vjerojatno da mu je Otac Pio već tada prorekao da će postati Papa.On je inače imao izniman dar pronicanja u duše i čitanja ljudskih sudbina. Dugo je gledao za njim kad je poljski svećenik napustio ispovjedaonicu i sve je začudila fascinacija poljskim anonimnim mladcem.
    Kasnije je Karol Woytila, mladi krakowski nadbiskup uputio pismo preko vatikanskog tajnika za oca Pia, u kojemu je oca zamolio da moli za ozdravljenje njegove predrage prijeteljice iz mladosti Wande (prezime sam zaboravila), majke četvero djece koji su Karola doživljavali kao strica jer je obožavao taj bračni par i njihovu djecu, koja je umirala od posljednje faze raka.Liječnici su joj morfijem ublažavali posljednje dane kada se Karol odlučio poslati pismo ocu Piu, već čuvenom po brojnim čudesima koje je svojom molitvom postigao. Sadržaj pisma objavljen je u knjizi u cjelosti.Dobivši pismo, padre Pio se odbacivši sve drugo počeo žestoko moliti, u toj mjeri da je zaprepastio tajnika koji je bio prisutan u sobi i kasnije posvjedočio cijeli taj događaj.Kad je završio s molitvom , tajnik je upitao oca zašto je to pismo bilo toliko važno da je odbacio sve drugoi što mu je donio.Odgovor je glasio:Ovome se čovjeku ne može reći ne.i još je rekao:Čuvaj ovo pismo, molim te.Trebati će ti jednog dana.

Tajnik je to i učinio, usput se diskretno raspitavši u Vatikanu tko je taj Poljak. Najkraće rečeno skoro pa nitko nije čuo za njega.No sačuvao je pismo, koje je priloženo, uz dokumentaciju čudotvorno ozdravljene Wande koja je otpuštena iz bolnice u Krakowu bez ijednog simptoma zloćudne bolesti.Cijela dokumentacija bila je dio dokaza koji su prikupljani u procesu beatifikacije Padre Pia, koju je proveo Ivan Pavao II.Prekrasna priča.

Ma ima još toga dosta, no ovo sam htjela podijeliti s vama, jer to su stvari koje su me iz knjige najviše ganule.

I da Neno, to JEST taj paralelni svemir.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kad sam pokušavala obraditi u svojoj glavi impresije što me se najviše dojmilo, iz mora informacija, dokumentiranih svjedočanstava i šoka i divljenja, kad bih morala izdvojiti tri stvari koje sigurno neću zaboraviti one bi bile:

1.Miris raja.
    Ma ima još toga dosta, no ovo sam htjela podijeliti s vama, jer to su stvari koje su me iz knjige najviše ganule.
    Hvala ti na tim odlomcina. I mene se dojmio taj miris, i druge stvari, ona osobna svjedočanstva ljudi kojima se ukazivao,prisustvo istodobno na više mjesta, unutarnji "pozivi" ljudima upućeni desetljećima prije nego su i znali za njega, ozdravljenja...no ja još nisam pročitala knjigu, tek ću ju nabaviti, čitala sam samo po par stranica ulomaka, kako su se redom pojavljivali u časopisu. Dovoljno dojmljivih da sam ostala paf, jedva čekajući da mi cijela knjiga dođe u ruke.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

1.Miris raja. To kako su ljudi opisivali taj intenzivan predivan miris koji se često javljao na misama koje je slavio, kao čudesnu mješavinu mirisa ljubičica i ruža, kako ga je taj miris čestio pratio kuda god je išao iako kao skromni fratar nikada nije stavljao ništa mirisno na sebe, kako su ljudi koji su hodočastili iznenada osjetili iako su se daleko udaljili taj intenzivan miris u autima(pa su njušili i provjetravali no ništa), kako su mu zavoji kad bi ih skinuo s ruku odisali tim mirisom...mislim da sam to poglavlje čitala dva tri puta .Najsmješnije mi je bilo kako je fotograf uglednog rimskog dnevnika dobio zadatak napraviti par fotografija za vrijeme euharistijskog slavlja koje je Padre Pio predvodio, pa je osjetio taj miris i išao za nosom po cijeloj crkvi da nanjuši tko to širi taj miris.Nisu ga uvijek osjetili svi, no jesu mnogi i to istodobno.

2. Fratar koji tjera bombe- iako je cijela okolica samostana San Giovanni Rotondo bila žestoko bombardirana od strane britanskih zračnih snaga, slično kao u Međugorju, na ovaj dio nije pala ni jedna jedina bomba.Britanski piloti su izluđivani i sluđivani skretanjem bombi koje su padale u obližnju šumu u najluđim putanjama, i svi su ponavljali priču o nekakvom fratru kojeg bi ugledali kako maše rukama i skreće bombe. Zapovjednik eskadre je odlučio osob no letjeti s jednim pilotom i mogao je samo biti svjedokom činjenice da bombe nisu padale kamo su bile upućene.Čim je rat završio sa suprugom je došao u San Giovanni. Paio, akd ga je ugledao , samo je poluprijekorno rekao: A vi ste taj koji nas je sve pokušavao pobiti!(inače su mi ti njegovi oštri beskompromisni odgovori, jer bio je žestok i beskompromisan) bili baš zabavni. Zapovjednik se tada preobratio na katoličanstvo.Mislim, u knjizi je sve dokumentirano, potkrijepljeno osobnim podacima, ali zaboravila sam ime.

3.Čudotvorno ozdravljenje drage prijateljice Karola Woytile.Cijela ta priča o povezanosti ovo dvoje iznimnih ljudi mi je predivna i nijedan detalj nisam zaboravila.Prvo ga je mladi poljski svećenik posjetio i došao mu na ispovijed 1947.U knjizi Tajne Karola Woytile stoji kako je vrlo vjerojatno da mu je Otac Pio već tada prorekao da će postati Papa.On je inače imao izniman dar pronicanja u duše i čitanja ljudskih sudbina. Dugo je gledao za njim kad je poljski svećenik napustio ispovjedaonicu i sve je začudila fascinacija poljskim anonimnim mladcem.
    Kasnije je Karol Woytila, mladi krakowski nadbiskup uputio pismo preko vatikanskog tajnika za oca Pia, u kojemu je oca zamolio da moli za ozdravljenje njegove predrage prijeteljice iz mladosti Wande (prezime sam zaboravila), majke četvero djece koji su Karola doživljavali kao strica jer je obožavao taj bračni par i njihovu djecu, koja je umirala od posljednje faze raka.Liječnici su joj morfijem ublažavali posljednje dane kada se Karol odlučio poslati pismo ocu Piu, već čuvenom po brojnim čudesima koje je svojom molitvom postigao. Sadržaj pisma objavljen je u knjizi u cjelosti.Dobivši pismo, padre Pio se odbacivši sve drugo počeo žestoko moliti, u toj mjeri da je zaprepastio tajnika koji je bio prisutan u sobi i kasnije posvjedočio cijeli taj događaj.Kad je završio s molitvom , tajnik je upitao oca zašto je to pismo bilo toliko važno da je odbacio sve drugoi što mu je donio.Odgovor je glasio:Ovome se čovjeku ne može reći ne.i još je rekao:Čuvaj ovo pismo, molim te.Trebati će ti jednog dana.

Tajnik je to i učinio, usput se diskretno raspitavši u Vatikanu tko je taj Poljak. Najkraće rečeno skoro pa nitko nije čuo za njega.No sačuvao je pismo, koje je priloženo, uz dokumentaciju čudotvorno ozdravljene Wande koja je otpuštena iz bolnice u Krakowu bez ijednog simptoma zloćudne bolesti.Cijela dokumentacija bila je dio dokaza koji su prikupljani u procesu beatifikacije Padre Pia, koju je proveo Ivan Pavao II.Prekrasna priča.

I da Neno, to JEST taj paralelni svemir.

Prelijepo, čitat ću knjigu!
    Ja bih samo rekla da su meni sve hagiografije jako dirljive. Jako volim svetog župnika Arškog, divno svjedočanstvo, a Frank Duff (utemeljitelj Marijine legije), Maksimilijan Kolbe i Sv. Josemarria posebno važni jer njihove životne priče se odvijaju u našem vremenu, i možemo jako blisko doživjeti njihov život, nije eteričan (iako volim i redovničke priče), i primjenjiv je na običan život.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Prelijepo, čitat ću knjigu!
    Ja bih samo rekla da su meni sve hagiografije jako dirljive. Jako volim svetog župnika Arškog, divno svjedočanstvo, a Frank Duff (utemeljitelj Marijine legije), Maksimilijan Kolbe i Sv. Josemarria posebno važni jer njihove životne priče se odvijaju u našem vremenu, i možemo jako blisko doživjeti njihov život, nije eteričan (iako volim i redovničke priče), i primjenjiv je na običan život.
    Sjetila sam se još nečega što me zaprepastilo kod Padre Pia, epizode kad je njegova tjelesna temperatura bila toliko visoka da ju živin toplomjer nije mogao više izmjeriti. Liječnici su bili u strahu i šoku jer to čovjek ne može preživjeti, a ako kojim slučajem preživi, ostaju trajna oštećenja mozga i vitalnih organa. No, kod njega bi, nakon prolaska epizode bolesti (a bile su brojne) ostalo kao da ništa nije bilo, čak i tada dok je trajalo nije se to vidjelo na njemu.
    Cijeli njegov život je prkosio zakonima fizike i saznanjima medicine.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 03.11.2012. at 14:51

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Sjetila sam se još nečega što me zaprepastilo kod Padre Pia, epizode kad je njegova tjelesna temperatura bila toliko visoka da ju živin toplomjer nije mogao više izmjeriti. Liječnici su bili u strahu i šoku jer to čovjek ne može preživjeti, a ako kojim slučajem preživi, ostaju trajna oštećenja mozga i vitalnih organa. No, kod njega bi, nakon prolaska epizode bolesti (a bile su brojne) ostalo kao da ništa nije bilo, čak i tada dok je trajalo nije se to vidjelo na njemu.
    Cijeli njegov život je prkosio zakonima fizike i saznanjima medicine.
    Da, te njegove temperature od kojih su pucali toplomjeri i nijedno ljudsko biće u biti ne bi moglo preživjeti toliko visoke temperature...znam da su liječnici muku mučili s toplomjerima s njime, da su mu mjerili s onima za životinje, drugačijima.Ima i još takvih primjera, mislim da se i Tereza Avilska zvala "vatrenom sveticom" zbog sličnih manifestacija.

Zdenka hvala na postu , s užitkom sam ga čitala.

U skladu sa cijelom ovom pričom Budi volja tvoja stavljam ovdje molitvu, ne znam jel sam je ovdjeveć stavljala, ali znam da je ona u dvije protekle godine moja misao vodilja i način kako prakticiram vjeru, pa ako je i pročitate dvaput, neće škoditi...

Isuse, misli ti!

Zašto se smućujete uzrujavajući se? Prepustite meni brigu za vaše stvari i sve će se stišati. Zaista vam kažem da svaki čin pravog, slijepog, potpunog predanja meni proizvodi učinak koji želite i rješava zamršene situacije. Predati meni ne znači ljutiti se i očajavati, obraćajući se meni uznemirenom molitvom da bih ja oponašao vas i tako izmijenio uznemirenost u molitvu. Predati se znači blago zatvoriti oči duše, odvratiti misao od žalosti i dati se u moje ruke, kako bih vas ja sam prebacio, kao zaspalu djecu u majčinu krilu, na drugu obalu.

Ono što vas muči i od čega jako bolujete, to je vaše raspravljanje, vaša misao, vaša želja što ćete svakako vi sami providiti; pobrinuti se za ono što vas žalosti.

Koliko stvari ja činim kada se duša u svojim potrebama, bilo duhovnim ili tjelesnim meni obraća, gleda me i kaže mi "MISLI TI", zatvori oči i odmara se!

Malo milosti imate kada žarko želite (dosađujete) da ih zadobijete, a imat ćete ih mnogo kada se u molitvi potpuno povjerite meni.

Vi u boli molite da vam je uklonim, ali da je uklonim kako vi hoćete. Obraćate se meni, ali hoćete da se ja prilagodim vašim idejama; niste bolesnici koji traže od liječnika liječenje, već mu ga vi sugerirate.

Nemojte činiti tako, nego molite kako sam vas poučio u Očenašu: "SVETI SE IME TVOJE" tj. budi proslavljen u ovoj mojoj potrebi. "DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE" tj. neka sve vodi (pridonosi) ostvarenju kraljevstva u meni i u svijetu. "BUDI VOLJA TVOJA" ili Misli Ti. Ja posredujem sa svojom svemoći i rješavam zamršene, nepristupačne situacije.

Evo, ti vidiš kako zlo napreduje umjesto da opada. Ne uznemiruj se, zatvori oči i reci mi s pouzdanjem: "Budi volja tvoja, misli se ti! Kažem ti da ja na to mislim i da posredujem kao liječnik, i činim čudo ako treba. Ti vidiš da je bolesniku sve gore. Ne uzbuđuj se, nego zatvori oči i reci: MISLI TI. Kažem ti da ću ja misliti. Protivno je predanju zabrinutost, uznemirivanje, te misliti na posljedice nekog čina. To je isto kao komešanje djece kada zahtijevaju da mama misli na njihove potrebe i oni to hoće, uplićući svoje ideje i svoje dječje kaprice, u njezin rad.

Zatvorite oči i pustite da vas nosi struja moje milosti, zatvorite oči i pustite me da djelujem, zatvorite oči i ne mislite na sadašnji čas, odbijte misao na budućnost kao napast. Odmarajte se u meni, vjerujući mojoj dobroti i kunem se svojom ljubavlju da ako mi kažete s ovim raspoloženjem: "MISLI TI", ja ću potpuno na to misliti, utješit ću vas, osloboditi i voditi. A kad vas moram voditi drugim putem od onoga što ste vi zamislili, ja vas poučavam, nosim vas u svom naručju, jer nema moćnijeg lijeka od mog posredovanja s ljubavlju. Ali, mislim samo onda kad vi zatvorite oči.

Vi ne možete spavati, vi hoćete sve procijeniti, sve ispitati, na sve misliti, i tako se prepuštati ljudskim silama ili još gore ljudima pouzdavajući se u njihovo posredovanje. To je ono što smeta mojim riječima i mojim vidicima.

O, koliko ja želim od vas predanje, da bih vam mogao iskazati dobročinstvo i kako se žalostim, kada vas vidim uznemirene. Sotona upravo teži tome da vas uznemiri kako bi vas oteo iz mog djelovanja i učinio vas plijenom (žrtvom) ljudskih inicijativa.

Pouzdajte se zato samo u mene, odmarajte se u meni, predajte se meni u svemu. Ja činim čudesa srazmjerno potpunom predanju meni, a nikakvom pouzdanju u sebe; ja posipam blago milosti kad ste vi u potpunu siromaštvu.

Ako imate vaše izvore, pa i neznatne, ili ih tražite, vi ste na ravnom polju, slijedite dakle prirodni tijek u koji je često upleten sotona. Nitko od onih koji su raspravljali ili mozgali, pa niti sveci, nisu činili čudesa. Djeluje božanski onaj tko se prepušta Bogu.

Kad vidiš da se stvari kompliciraju, reci zatvorenim očima duše: ISUSE MISLI TI! i rastresi se (skreni pažnju na drugo) jer je tvoja pamet oštroumna .... Za tebe je teško vidjeti zlo (nesreću). Često se pouzdavati u mene, rastresti se od sebe. Čini tako u svim tvojim potrebama. Činite tako svi i vidjet ćete velika, neprestana i tiha čudesa. Kunem se svojom ljubavlju. Ja ću misliti, budite sigurni.

Molite uvijek s tim raspoloženjem predanja i uživat ćete velik mir i velik plod, pa i onda kad vam dajem milost žrtvovanja, nadoknade i ljubavi, što ih nameće trpljenje. Izgleda ti to nemoguće? Zatvori oči i reci svom dušom: "ISUSE MISLI TI !" Ne boj se, ja ću misliti, i ti ćeš blagoslivljati moje ime ponizujući samog sebe. Vaše molitve ne vrijede koliko vrijedi ovaj ugovor pouzdanog predanja, sjeti se dobro toga. Nema devetnice učinkovitije od ove: "O Isuse, predajem se Tebi! Misli Ti" "Predaj se Mome srcu, i vidjet ćeš" Hoću da vjeruješ mojoj svemoći, a ne tvom djelovanju; i da nastojiš staviti u pokret Mene, a ne sebe drugima. Traži moju intimnost, usliši moju želju da te mogu imati, obogatiti, ljubiti kako ja hoću. Ne brini, pusti me da izlijem na tebe svoju svemoć.

Ako ostaneš blizu mene i ne budeš se brinuo da radiš po svojem računu, da trčiš završiti, za reći da si učinio, pokazat ćeš da vjeruješ u moju svemoć i ja ću intenzivno radit s tobom kad budeš govorio, išao, radio, kad budeš u molitvi i kad spavaš, jer mojim ljubimcima dajem potrebno i u snu (Ps 126).

Ako ostaneš sa mnom i ne budeš trčao ni brinuo se za nijednu svoju stvar, već ćeš je prepustiti s punim pouzdanjem Meni, ja ću ti dati sve ono što ti je potrebno po mom vječnom planu. Dati ću ti osjećaje koje želim od tebe, dat ću ti veliku samilost prema bližnjem i učinit ću da govoriš i radiš ono što ja hoću. Onda će tvoje djelovanje proizlaziti od moje ljubavi.

Ja sam, ne ti, s tvojom aktivnošću, moći ću učiniti nove sinove, rođene od Mene. Ja ću ih učiniti toliko više koliko ti budeš htio biti pravi sin kao moj Jedinorođenac, jer to znaš "ako budeš vršio moju volju bit ćeš moj brat, sestra i majka", da bih se ja mogao roditi u drugima, jer ću proizvesti nove sinove, služeći se pravim sinovima.

Ono što ćeš ti učiniti da bi uspio sve je dim u usporedbi s onim što ja činim u tajnosti srdaca za one koji ljube. "Ostanite u mojoj Ljubavi...ako ostanete u Meni i ako moje riječi ostanu u vama tražite što hoćete i bit će vam.(Iv;59)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jako lijep tekst, naputak, meditacija, kako moliti, ostaviti grč i predati svoj teret onome tko će ga puno bolje nositi.
    Kod svakog svjedočanstva koje ljudi navode uvijek je to išlo baš po tom obrascu.
    To mi je jedna od omiljenih tema, mislim da sam iskusila kako to djeluje, ni ne znajući da sam tako postupila, tada, u to vrijeme, nisam znala za ovaj način predanja - misli ti, radi ti, odluči ti, preuzmi, ponesi...tek sam čula kasnije, a tada mi je došlo spontano.
    No, sad ću malo odgoditi pisanje jer imam goste cijeli dan pa sam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •