Bravo, ifi, uplete ti i Rodu, i Juula, i UNICEF, osuvremeni sve to, još uz to dodajmo i Josipa kao posvojitelja i savršena slika je tu.

Meni je baš lijepo kad svatko doda nešto svoje, autentično, ti povezuješ naizgled nepovezivo (a sve stoji), zdenka na svoj način, ozbiljno i odmjereno, uvijek navodi sve točno,
meni se pak sviđa baš onaj neformalni Isusov pristup, on je bio totalni antiformalist.

Upozoravao je ljude na bit stvari, ne na izvanjske, varljive pojavnosti.

Ove stvari o čistoći i vodi sam pisala jer mi je bilo skroz simpatično (s drugog topica) kako je mamitzin sin protumačio da se čistoća odnosi na pranje i kupanje (a šta bi drugo dijete moglo misliti, tako logično:LOl),

onda me zdenka podsjetila da je Isus stvarno reagirao na prijekore učenih Židova kako to da njegovi učenici nisu izvršili obredno pranje nego su odmah išli jesti -nije to najbitnije od svega!
Meni palo na pamet - šta će ljudi, pregladnili, baš je njima bilo do obrednog pranja, sredit će to poslije, i baš je tako Isus i postupio - pusti formalnosti, čistoća je u srcu!

Obraniti preljubnicu tada od kamenovanja (a i sada pogledajmo Bliski istok), pustiti bludnicu u svoju pratnju kao ravnopravnog člana (i sada bi takav čin prema poznatoj prostitutki izazvao sablazan, a kako ne tada),

uopće, njegovo često zajedničko blagovanje s prijateljima, okupljanje oko stola, druženje, odlazak na svadbu,
naravno da to sve meni kao osobi savršeno odgovara,
onako, Isus veseo i druželjubiv (svatko tjera vodu na svoj mlin)