Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Zdenka, kruške i jabuke ticale su se Ifigenijinih manjina.

Molim te, pojasni ovo oko ustavnih prava roditelja.

I ovo sa spominjanjem eksperimentalnih 89% roditelja je stvarno već smiješno (daj neke relevantnije podatke o uzoroku i ispitivanju stavova da svijet vidi na što se pozivate).
Sad ću offtopičariti, ali nema veze... Zuska, bez obzira kakav stav roditelji imali o zdravstvenom odgoju, treba imati na umu da je to manjina. Bar je takav moj dojam... Manjina zato jer 89% roditelja nema pojma ni što djeca uče iz hrvatskog jezika, matematike, fizike.... ništa! Ako klincima ide dobro - super i roditelj se uopće ne treba miješati, a ako ne ide - roditelji ili sliježu ramenima ili plate instrukcije. Veliki i preveliki broj roditelja gleda samo ocjene, bez obzira na znanje kojeg ima ili nema (a ima svega i to se vidi već na malom uzorku). Vidi se to po odzivu na roditeljske sastanke. VIdi se to po aktivnosti na VR i po usputnim razgovorima u kvartu. Ljude nije briga. Škola je nešto što se mora odraditi i gdje planove i programe određuje netko drugi (vlast). Nemaju vremena. Ne zanima ih. Razlozi su razni. Mi ovdje imamo krivu sliku da je i ostatak roditeljske populacije zainteresiran kao mi. Nažalost - moj je dojam da to uopće nije tako.