Žao mi je što se ovdje raspravlja o ZO kad postoji tema. Ne volim pisati na Odgoju... jer to uistinu nije moja tema i mislim da sam zadnji put pisala u jeku kampanje protiv MPOa, ali voljela bi čuti na koji bi se način protivnici ZO suočili s posljedicama odgoja i edukacije koji ne uključuje kondom kao prihvatljivo spredstvo kontracepcije (spolno prenosive bolesti, neželjena trudnoća), homoseksualizam djeteta (ne, ne mislim da je homoseksualizam posljedica odgoja, već mislim o posljedicama na dijete ako spozna da je homoseksualac, a cijeli je život odgajano u uvjerenju da je jedini ispravan seksualni identitet onaj heteroseksualni) ili s optužbom za spolnu diskriminaciju proizašlu iz ovakvog učenja. Drugim riječima, zanima kako bi se nosili s posljedicama izbora/postupaka vašeg djeteta, koje bi bilo u suprotnosti s vašim temeljnim vrijednostima i učenjima, i kako bi se nosili s posljedicama koje bi to ostavilo na vašem djetetu.
A kako to ona točno misli spriječiti??! Prijetnjama da će mu/joj prsti otpasti, nabijanjem osjećaja krivnje??? Ili uistinu misli da je potrebna edukacija da dijete počne masturbirati? Ne mogu shvatiti.