Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Dok se ja vratim iz apoteke, cijeli traktati napisani

I Ifigenija i Zdenka su dale objašnjenje o o svom načinu odgoja, koji se u suštini mislim ne razlikuje od onoga što većina nas smatra dobrim, prihvatljivim odgojem - ljubav, tolerancija i prihvaćanje.
    Ja sam išla puno prizemnije, kako bi to Zdenka rekla u tehnikalije, s jednostavnim pitanjem npr. je li vam prihvatljivo objasniti spolnost sukladno vašem vjerskom uvjerenju i propovjedanjima crkve kojoj pripadate, a istodobno (reći u sebi sranja se događaju) i objasniti prednost kontracepcije. Ili je tako nešto samo po sebi kontradiktorno?

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Za mene se radi o tome da je moj cilj kad se radi o spolnom odgoju moje djece uklapanje tog segmenta njihovog života u cjelinu njihovog osobnog razvoja. To mora biti spojeno s ljudskim vrijednostima u kojima ih želim odgajati, a ne odvojeno, kao neka čisto tehnička pojava, kao što je to slučaj u ovom prijedlogu programa.

Meni je bitan razvoj pozitivnog stava prema spolnosti u kontekstu poštovanja prema sebi i drugome, svom vlastitom tijelu i tijelu drugoga i onog trećega, djeteta koje se može začeti. Bitno mi je postaviti njihov odnos prema spolnosti u kontekst ljubavi, davanja i prihvaćanja, obvezivanja i odgovornosti. To je za mene početak, a ne pristajem na odgoj koji kreće od kraja, od tehnikalija. Želim za njih informirani, otvoreni spolni odgoj, primjeren njihovoj dobi, primjeren dječaku i djevojčici koji se izrastaju u mladića i djevojku. Želim informacije koje će podržati njihov razvoj, njihove potrebe i to u kontekstu već ranije rečenog.
    Ovaj program to što ja želim ne nudi, dapače, niti ne dotiče. On se svodi na tehnikalije...
    Mislim da je ovo povećano stav svakog normalnog roditelja prema spolnosti djeteta, ali svi smo svjesni da su educirani roditelji koji otvoreno razgovaraju s djecom i u čijim razgovorima nema tabua nažalost u manjini, a vjerujem da nas većina ovdje pripada toj manjini (hoću reći, forumaši ovdje nisu reprezentativan uzorak roditelja). Djeca koja dolaze iz obitelji u kojoj se komunicira neće imati nikakvih problema sa savladavanjem "gradiva" iz ZO, dapače doći će s izgrađenim stavom. Bad news, ZO nije namijenjen toj djeci, namijenjen je djeci koja nemaju niti elementarne činjenice o seksualnosti. Ono što ne mogu shvatiti je strah roditelja koji komuniciraju s djecom na način koji je opisala Zdenka da će "tehnikalije" iznešene u tih par sati "poništiti" sav trud i vrijednosti usađene u vašu djecu. Pa djeca su konstantno bombardirana "mitologijom ulice", pričama vršnjaka koje imaju veći autoritet nego obrazovna ustanova, ali staabilna obitelj nikada ne može biti zamijenjena tim surogatima. Početak i vrijednosti o kojem govori Zdenka događa se u obitelji, i tu je osnovna razlika između odgoja i obrazovanja. Voljela bi da u državi postoji sustavno i obavezno educiranje roditelja o roditeljstvu - više uputa dobiješ uz mikrovalnu nego uz dijete

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Međutim, to će se reproducirati i poslužiti kao krunski argument kako živimo izvan stvarnosti i želimo držati svoju djecu u neznanju, pa čak im i prijetiti, koju mogućnost i ti navodiš u svom postu.
    negdje smo se izgleda krivo shvatile, jer sam još jednom pročitala svoj post i ne vidim gdje sam tako nešto mogla implicirati.
    Posljednje uređivanje od BigBlue : 06.12.2012. at 14:34

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •