Zdenka2 prvotno napisa
Za mene se radi o tome da je moj cilj kad se radi o spolnom odgoju moje djece uklapanje tog segmenta njihovog života u cjelinu njihovog osobnog razvoja. To mora biti spojeno s ljudskim vrijednostima u kojima ih želim odgajati, a ne odvojeno, kao neka čisto tehnička pojava, kao što je to slučaj u ovom prijedlogu programa.
Meni je bitan razvoj pozitivnog stava prema spolnosti u kontekstu poštovanja prema sebi i drugome, svom vlastitom tijelu i tijelu drugoga i onog trećega, djeteta koje se može začeti. Bitno mi je postaviti njihov odnos prema spolnosti u kontekst ljubavi, davanja i prihvaćanja, obvezivanja i odgovornosti. To je za mene početak, a ne pristajem na odgoj koji kreće od kraja, od tehnikalija. Želim za njih informirani, otvoreni spolni odgoj, primjeren njihovoj dobi, primjeren dječaku i djevojčici koji se izrastaju u mladića i djevojku. Želim informacije koje će podržati njihov razvoj, njihove potrebe i to u kontekstu već ranije rečenog.
Ovaj program to što ja želim ne nudi, dapače, niti ne dotiče. On se svodi na tehnikalije...