Zdenka,

žao mi je što moje postove vidiš kao neprijateljske i podrugljive, a recimo zmajičine nisi tako okarakterizirala iako iz njih izvire čista netrpeljivost i podrugljivost. Bit će ipak da su ti jedni stavovi bliži, a drugi dalji.

Željela bih te nešto pitati, ako mi želiš odgovoriti (možda ćeš ponovo napisati da ti ne pada na pamet).

Ajmo razmišljati racionalno. Stekla sam dojam da si nadprosječno obrazovana osoba s izgrađenim stavovima koje znaš argumentirati, kao i da si, također mislim iznadprosješno, angažirana kao roditelj.

Da ne misliš da sam podrugljiva, neću te pitati koliko je takvih među vjernicima, već koliko je takvih osoba u Hrvatskoj uopće?
Zdenka, ti si jako mala manjina u Hrvatskoj.

Dodatno, dio onoga što si napisala u svom postu oko odgoja svog djeteta doma mogu i ja potpisati.

Međutim, koliko je roditelja koji će doma djeci govoriti neke druge stvari, recimo onim rječnikom i onim tonom kojim piše zmaj. Ili još gorim. Ili im neće govoriti ništa? Mnogo. Mnogo više od onih koji će, poput tebe, doma sjediti s djecom i prolaziti ne samo kroz aspekt spolnog odgoja, već kroz mnoge druge aspekte odgoja.

Gdje je veća korist ili šteta?

U tome što će tvoja djeca kroz NEKOLIKO školskih sati čuti nešto s čim se ti ne slažeš, ali ćeš im to ionako dodatno objasniti kod kuće? Nekoliko školskih sati suprotstavljaš svom višegodišnjem odgoju?

Ili je veća šteta u tome što bi brojna djeca, ukidanjem nekih nastavnih cjelina u ZO, mogla biti potpuno zakinuta za neke informacije i vrijednosti?