Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: FPTC crijevna pretraga?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno FPTC crijevna pretraga?

Bok svima!

Ovo sam vec prije spominjao na jednoj drugoj temi ("iritabilni/spasticni kolon"), no bez odgovora pa ajd da sad to dignem na posebnu temu, mozda ce to neki strucnjak uociti.

Da li zna netko kakva je to crijevna pretraga FPTC? Doktor je rekao da je to nekakva kompletna obrada crijeva, no nije isao u detalje, a ja nisam stigao pitati, jer sam morao maloga loviti po ordinaciji ...
    Dosad nisam puno saznao, osim da to vjerojatno nije onaj rentgen sa barijevom kasom ...

Hvala!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tatek
    nemam pojma sto je to

ali danas sam obavila onaj rentgen s barijevom kasom i eto da se pohvalim da je sve ok, bar sto se tice tankog crijeva

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čekaj samo kad budeš morala na wc, muke ježove

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    tatek
    nemam pojma sto je to

ali danas sam obavila onaj rentgen s barijevom kasom i eto da se pohvalim da je sve ok, bar sto se tice tankog crijeva
    Kak to ide s tom barijevom kasom?
    (jos mi nitko nije rekao da to moram napraviti, no sigurno mi ne gine ako ne bude nekog trajnijeg poboljsanja)
    Jel i to ukljucuje gladovanje uz sokove i juhu 2 dana prije i ciscenje kao i kolonoskopija?
    A ta kasa? Cuo sam da moras popit gomilu toga .... :shock:

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno lakse od kolonoskopije
    ma stvarno nista strasno

trebas biti na taste, nista ujutro ni popiti ni pojesti, onda tamo dobijes casu te kase, bijele, uzasnog okusa koju moras popiti
    pa popijes i lezis na desnom boku malo manje od ure, pa onda snimanje
    pa onda mozes sjediti do slijedeceg snimanja, negdje za 45 minuta i tako par puta, mislim da su mene snimali negdje 5-6 puta...dosla sam u 7.30, bila gotova u 13 h i do tad procitala cak jednu cijelu knjigu cekajuci

priprema za kolonoskopiju je opsirinija i zahtjevnija, i jednom sam je prosla, nadam se da necu trebati vise.....

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A jel zna netko jel možeš na to snimanje s barijevom kašom ako dojiš? Ja to odgađam već dvije godine, jer sam skoro umrla na kolonoskopiji od bolova pa su mi preporučili ovo jer nisu ništa uspjeli prekontrolirati. Imala sam polip u crijevima prije dosta godina koji je operativno odstranjen pa bih trebala na kontrolu jer je uvijek moguć recidiv.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma meni nisu dali, dok dojimtj, jedna je dr tvrdila da moze,a druga da ne

nemam pojma

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:/ To sam i ja mislila, da ne ide s dojenjem. A ništa onda. pričekat ću još malo, ponekad osjećam tegobe u crijevima i želucu, ali nadam se da nije ništa pa ću i pretragu odgoditi još za neko vrijeme.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je samaritanka jednom savjetovala, dok sam bila u akutnoj fazi bolesti, da trcim bosa po zemlji i da grlim stablo.....
    hehe, smijala se ja, ali i trcala i eto, zasad je dobro

posto ti u slavoniji imas zemlje napretek, baci se na trcanje, ne moze skoditi :D

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajme Zrinka, umrijet ću od smijeha. Već i tako misle da sam totalno luda, još da me svekiji vide kako trčim po dvorištu i grlim stabla... , jedino kad svi pozaspu, ali bojim se nekog susjeda mjesečara, ako počne pričati po naselju...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •