-
AFTE-kako preživjeti
:heart
drage mame,lijepi pozdrav iz pule
imam malenog bandita :D od 2 godine koji vec po 3.put ima afte(miliom ranica u ustima od kojih ne moze jesti niti piti),
pa eto zatreba li nekome pomoc i savjeti javitese slobodno,lista je podugacka. i mame koje se s time boire,NEDAJTE SE![/b]
-
evo može meni savjet.kaj koristite?mi smo imali jednu jedinu aftu koja nas je koštala 10 godina života i cijelu kilu manje u tjedan dana.infuziju smo jedva izbjegli...uh.ima 19 mjeseci.
-
Nama pedijatrica preporučila Tantum verde to je zapravo neki novi lokalni anestetik ali ima i protuupalno djelovanje. Može biti u spreju ili kao otopina za grgljanje. Prošli tjedan imali upalu grla i niš jeli pa malo pošpricali i super.
-
meni savršeno funkcionira octenisept koji je antiseptik. našpricam ga na štapić od vate i malo držim na aftici. svaki put prođe u hipu.
-
da,vidiš ja sam jednom imala nešto kao aftu,nakon carskog na mjestu gdje mi je bila ona sonda i sa octeniseptom prošla i odmah se posušilo.
-
Žalfija pomaže vrlo učikovito i trenutno. AKo nemate svježe listiće koje možete žvakati, napravite jači čaj od žalfije i malo mućkajte u ustima...ja imam problem afti u ustima, znala sam za vrijeme trudnoće imati puna usta. Žalfija je dobar domaći lijek, ali afte su virusnog podrijetla koji kad dobiješ jednom, uvijek je latentno prisutan i na svaki pad imuiteta, afte iskoče...
-
Mi smo svaki dan išli na premazivanje kod stomatologa i odmah nakon toga dala bih im jesti dok još drži analgetsko djelovanje tog premaza...
Ist
o mi je ostalo u sjećanju kao noćna mora, njih dvoje malih visili su na meni dan i noć i cvilili.
-
Riješavali api baby propolis kapima. Smanjila se za 4 dana, ali smo nažalost morali mazati i kremom za gljivice, jer naša afta nije bila virusnog porijekla nego gljivičnog.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma