Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: stajanje na prstima

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno stajanje na prstima

čitala sam na jednom forumu da beba mora stati punim tabanom na podlogu-a moja beba ima puna 4 mjeseca i par puta prije kad sam je stavljala spuštala je pune tabane, a sada staje na prstiće. da li je to normalno
    inače je sveeeeeeeee super
    šta da radim

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemoj to raditi, eto što.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako ti beba govori da nije spremna za stajanje, ne forsiraj-
    4 mjeseca je puno prerano :/

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

što da radiš?
    Pa nemoj stavljati dijete od 4 mjeseca da stoji na nogicama! :shock: Dijete nemoj stavljati u položaje u koje se on sam ne može dovesti.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=64286 odje imaš o motoričkom razvoju dijeteta u prvoj godini.

Puno bih ti ja napisala, lai samo ću ti reći jedno:
    svoje dijete nikad nisam stavljala na nogice, učila hodati, posjedala bez da se sama posjela,držala za rukice pa da hoda, sve je to napravila sama. Sa 7 mj. se sama posjela, pa je počela puzati, pa se počela dizati i prohodala sa godinu dana. Samo sam joj dala kvalitetnu podlogu, pod i ostalo je uz igru došlo samo.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    svoje dijete nikad nisam stavljala na nogice, učila hodati, posjedala bez da se sama posjela,držala za rukice pa da hoda, sve je to napravila sama. Sa 7 mj. se sama posjela, pa je počela puzati, pa se počela dizati i prohodala sa godinu dana. Samo sam joj dala kvalitetnu podlogu, pod i ostalo je uz igru došlo samo.
    x

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma nisam se dobro izrazila...
    ne stavljam je na noge da stoji, već sam provjeravala njenu motoriku i samo je sekundu površno stavila kao da stane da bih provjerila da li je sve ok.
    uh, nisam nikada ni slutila da je majčinstvo toliko puno briga ili je to zato što je meni ovo prvo dijete pa sva strepim nad njom.
    danas sam se prepala da li je njeno glasanje ok: odkako ima bakterije u urinu, jadnica više ni ne priča kako treba.
    a stalno govori neko hmmmmmmmmmmmmmmm.
    kako su vaše bebe pričale?

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

s 4 mj.?

paaa....s 4 mj. je još uvijek samo pričala na hrvatskom, strane jeike je pomalo počela sa 7..

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

volim duhovite dosjetke, ali ne kada su upućene na brige drugih ljudi
    moj problem je možda tebi smiješan, ali meni ne.
    i smatram važnim da pratim da li je gugutanje koje ona pravi ok ili je znak neke neugodnosti...ne vidim tu ništa smiješno :? :? :?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno

Molim da se suzdrzite ovakvih komentara.

Ako te ti prstici bas jako brinu pitaj pedijatra na slijedecoj kontroli. Sto se glasanja tice - kod beba se to mijenja iz dana u dan, o glasanju se ja stvarno ne bi puno brinula

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne bih ti preporučila da na taj način provjeravaš, ja se izmičem i kod prematanja i svih drugih situacija da mi dijete sa prstićima ne dodiruje ništa tako da ne usvoji možda krivi pokret tj. da ne bi poslije bilo možda hodanja po prstićima. (nedajBože hodalica ili jumper nekekav)
    Ti sa 4 mjeseca možeš obratiti pažnju da li je dijete otvorilo šakice, da li drži još palac u šaci, skvrčeni prstići na nogama... to su neki pokazatelji koji možda ukazuju na nešto iako nemora biti.

Sada bi trebao hvatati sa rukicama u centru ispred očiju, počinju se okretati na bok, trbuh....

A što se tiče tvojih strahova da bude punim tabanom na podlozi, to se vidi kada dijete radi prvi iskorak, uz namještaj se iz četveronožnog položaja digne i osloni na stopalo . E tad se treba osloniti na cijelo stopalo, u protivnom je potrebno ispravljati.
    O svemu se već raspravljalo i puno je rečeno na temi motorika ili u pretražniku utipkaš što te zanima i izbacit će ti.

Ako te što brine svakako posijeti pedijatra ili još bolje fizijatra.
    da je sve u redu i da samo brineš ko prava majka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •