Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 492

Tema: Splitsko rodilište

jelenah avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Japanke - ako mislite da treba ali čisto je jaaaako svako jutro žena stvarno detaljno sve opere
    Što se izdajalice tiče, mislim da ne treba nego je bolje naučiti ručno se izdajati http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=235&Show=1452 (možda će vam biti potrebno malo izdojiti da beba moze poceti sisati - ja sam tražila jednu malu čašicu sterilnu i u nju izdojila pa zamolila sestru da da bebi da popije )
    Što se tiče tih istih čašica s dohranom, uredno je imate pravo odbiijati. Meni je mlijeko došlo 3. dan, do tada je beba sisala kolostrum. Tih prvih par dana je stalno kakio mekonij pa mi se činilo da nikad neće prestat gubit na težini :D :D 3 kapi kolostruma, 10dkg mekonija heheheh Ali savršeno mi je bilo jasno da je to normalno i nisam nikako dala da mu se da dohrana (cimerica koja nije imala pojma o tome što je kolostrum stalno je tražila dohranu pa kad joj je mlijeko navrlo, beba nije htjela sisat).
    Uputnicu se moze donijeti neposredno prije izlaska iz rodilišta-ja je nisam imala, muž ju je donio ustvari nakon sto smo iz rodilišta izašli
    Meni u 9.mjesecu nije bilo vruće jer ima regulator klime u svakoj sobi+moze se otvoriti prozor. Beba treba biti na 25 stupnjeva.

Iva, sretno Moj savjet - opušteno, ti vodiš svoj porod, rodilište pomaže... Ne moraš pristati na ništa što ne želiš, osoblje je super neće ti nitko na silu dati drip niti ista drugo, ako je sve u redu s trudovima i porod normalno teče. Za izbjeci epiziotomiju potrebne su pripreme cijelu trudnocu, ali i to je moguce (ja sam prvi put rađala na ovom postu poviše)

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Molim vas link ili popis stvari za mamu i novorođenče u spl. rodilištu

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    iva dobrodošla
    spremi samo osnovno, sve ostalo t muž može donijet ako zatreba.
    3 paketa vatenih uložaka, paket jednokratnih gaćica (u ljekarni ,mrežaste), 2 ručnika, papuče za u sobu i jedne stare japanke ili šlape za tuširanje, koje ćeš posli bacit, grudnjak za dojenje, jastučiće za grudi, gel za tuširanje i sl, osobnu kozmetiku šta več koristiš, kreme i sl. ne bi bilo loše imat i melem.trudničku i zdravstvenu. muž ti poslije donese uputnicu
    za bebu ne tribaš nosit ništa, jedino za izlazak, to ti isto donesu zadnji dan pred izlazak. spremi mu šta će vam ponijet i teni i bebi. znači pelenu , jednu tetru, boy, tuticu, čarapce i kapu pošto je sad već zima i naravno dekicu i ako češ je iznijet u jastuku
    u bolnicu ti ne treba nosit ni wc papir ni piđamu. ponesi što manju torbu jer ona ide s toobom u rađaonu, a sve ti ostlo poslije mogu donit. imaj sa sobom obavezno ručnik jer ćeš se tuširat poslije klistira.
    mislim da je to sve, ako šta još triba samo pitaj. sretno
    klara evo ti ovako

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hvala nahla! a za bebicu koliko pelena,benkica...

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

e i mene ovo zanima, da li je nešto novo po tom pitanju ili i dalje bebice presvlače babice u bolničke benkice i pelene?

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

samo za izlazak ti tribaju benkice, pelene, odjeća...
    sestre presvlače, al potiču mame da same presvuku bebu, pogotovo prvorotkinje, da se nauče

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala, tek sad vidim da se već i pisalo o tome, ma danas sam sva smušena

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne bi bilo možda ok da iznosim svoje mišljenje o novom splitskom rodilištu u cijelosti, jer ne želim neosnovano opterećivati žene koje će po prvi puta ići tamo roditi i to svoju prvu bebicu.
    Svatko na kraju krajeva ima svoju viziju splitskog rodilišta.
    Ostat ću suzdržana na mnoge stvari, ali na jednu zaista želim upozoriti.

Rađaone su kružno postavljene jedna do druge. Ulazi se u svaku iz jedne velike prostorije na sredini koje je ogrooooman pult, gdje je ustvari centar papirologije i sl.
    Užasno i užasno za ženu koja se treba opustiti i koncentrirati na sami porod.
    Nekome neće smetati, ali nekoga će ometati i adrenalin će rasti i napraviti svoje.
    Ja sam rodila u osam i pol ujutro. Sreća nakon toga, jedno 5 doktora i 8 medicinskih sestara je stalo ravno ispred mene, smijalo se, dovikivalo i zabavljalo.
    Što se tiče intimnosti žene, mnogo gore nego u starom rodilištu. Ja sam ostala šokirana koliko su rađaone loše postavljene.
    Drugo, u rađaoni iza vas je cijela aparatura, ja sam imala osjećaj da sam u jedinici intenzivnog liječenja.
    Bilo bi dobro imati određenu sliku u glavi i sjediniti se s njom. To posebno zbog naših prvorotki, koje sve proživljavaju prvi put i koje moraju biti opuštene da bi im porod bio bolji.

Što se tiče odjela, ne znam što reći, higijena na vrhuncu, sve čisto i lijepo, ali ako ćemo o isključivom dojenju i potpori ženama, još uvijek ne valja.
    Moje dijete nije nikako plakalo, bila je mirna i sikila po cijeli dan, ali drugu večer je imala fazu od pola sata plakanja, kako više nisam mogla s punim mjehurom izdrđati, otišla sam u wc, kad sam se vratila moje bebe nije bilo u sobi. Cura do mene mi je kazala da je sestra odnijela nosati i smirivati...klinac...na dnu hodnika joj je pokušavala dati ad u čašici jer je ona zaključila da je možda gladna. Nije htjela čašicu niti blizu na moju sreću.
    Cura koja je tek došla nije uopće dijete stavljala na dojku dok joj kao ne dođe mlijeko, ta cura je stalno tražila ad, ali niti jedna sestra je nije pitala ništa u vezi toga, samo su donosili čašice. Cura me pitala kako to da mi je tako vrzo došlo mlijeko, odgovorila sam da nije, da će doći, cura je postavila sto i jedno pitanje, shvatila i stavljala svoje dijete na dojku.
    Istina je i da pojedine sestre otvore vrata "treba li ad-a" i zatvore.
    Prvorotka, ako nije sasvim sigurna u sebe, često će pokleknut na samo pitanje, a kamoli da joj dijete stalno plače ili sl.

Pozitivna je stvar da je zaista beba stalno s vama i da se sve dešava ispred vas.

Ima bezveznih sestara. Ona što je mojoj curi pregledavala sluh to je napravila štrc brc, rekla da ni jedno ni drugo uho ne prolazi i da moram za 10 dana na neonatologiju. Kako sam imala tamo sestru koju sam poznavala, tu noć kad je ona bila dežurna upitala sam može li ona još jednom provjeriti. Sluh je bio uredu, ali je trebalo biti malo strpljiviji da aparat uhvati i zabilježi sve što mora.

Sam porod ne komentiram, iako sam imala što sam htjela i imala porod kakav sam htjela, za mene je to sve još uvijek loše.
    Ja sam se izborila da onaj užasni stol dignu i rodila curu od 3640 g bez pucanja i rezanja. Hvala Bogu na tome!

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

šta se tiče pregleda ušiju, meni je sestra ovako rekla, na svako 2-3 djetetu taj aparat zašteka i daje loš nalaz, a u stvrai se samo zaštopa. tako je bilo i kod mene. ja svoju curu uopće nisam vodila na ponovni pregled, i uopće tome nisu pridavali pažnju. uostalom lako je uočit je li dijete gluho
    meni je bilo odlično i nemam takav dojam kao ti, i baš mi je žao šta si tako sve doživila. a da imasvakakvih sestara...ove mlađe su mi bile odlične ,a ove starije ajme, al i to je stvar kako se postaviš prema njima

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne, razumijem se ja u tu pretragu, jer sam i s mlađom išla na ponovni pregled.
    Poanta je da pregled svakako ne može trajati par sekunda, već treba pustiti neko vrijeme da aparat pokuša očitati.
    U tome je poanta...u vremenu rađenja pretrage.
    To da često uho/uši ne prolaze u nekih beba je normalno, jer su maleni zvukovodi još od poroda zaštopani.
    Pa najlakše napraviti pretragu štrc brc i za 10 dana na neonatologiju.

Kada ovaj aparat očita više od 5 crtica smatra se da je uho ok. Da ti nije očitao bar tih 5 crtica slali bi te.
    Nekad fali samo mrvica do urednog nalaza, pa se ta mrva svakako tolerira.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Istina, mlađe sestre su i meni bile susretljivije i educiranije.
    Jedna starija mršava plava me posebno iritirala...uvijek loše volje...drska...baš bespotrebno.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure, može li se donijeti svoju pidžamu/spavaćicu ili inzistiraju na njihovim?

Znam da su u starom na periode bili iznimno rigorozni do iznimno popustljivi pa me zanima kakva je sad situacija.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni su kazali da mogu cijeli dan biti u svojoj spavaćici, ali ujutro kad dolazi vizita da moram obući bolničku.
    Tako da, pretpostavljam još uvijek može! Ja sam rodila prije dva i pol mjeseca.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Super, thx.

A u stvari, i to mi je glupost... il' može il' ne može.

Ništa, svakako nosim svoje, pa ću se prilagodit u hodu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pazi da možeš stavljat hladne obloge na grudi kad za to bude potreba i da je spavaćica ugodna za dojenje.
    Ja sam se tu zeznula, uopće nisam razmišljala o tome...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

To sam se zeznula nakon drugog poroda

Ajde da te još malo ugnjavim:
    Kako ide oko posjeta, dolaze li u sobu ili ima neki prostor kao u starom rodilištu?
    Jesu li i dalje raspoređeni na dvije jedinice i radi li jednaka ekipa dr?
    Ako si na čuvanju trudnoće jel te nakon poroda vraćaju na isti krevet ili te prebacuju drugdje?
    Je li na neonatologiji ostao isti raspored dojenja (svaka 3 sata) ili možeš otić podojit bebu kad hoćeš?

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

posjete dolaze u sobu, al preferiraju da dođe samo muž. šta je po meni ok, pogotovo sad u vrime prehlada i viroza...s tim sda kad sam ja bila ,lani za novu godinu, čak su zabranili posjete jer je počela sezona gripe. meni je to bilo super, jer je cimerici dolazija muž koji je kašljao
    ako si načuvanju posli te pribacuju na drugi dio, odvojeni su odjeli
    za ostalo ne znam

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Uh, dobro za posjete, pa umrla bi da mi počne promenada kroz sobu!

Muž, klinci i mama (ne svi istovremeno), meni dosta.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je bila promenada po sobi, curi do mene je dolazila cijela familija, soba bi bila prepuna, moji i da su dolazili više ne bi imali gdje stat. Užas!
    Nitko nije ništa kazao, a nisam ni ja, kontala sam, proći će i ta četiri dana.

Prebacuju te u sobu gdje ima mjesta.

Za neonatoloiju ne znam.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je od svega najgora bila temperatura u sobi. Super je kad je malo otvoren prozor, taman je toplo i prozračno, bez prozora je zagušljivo za poludit.
    Ja nisam bila sreće da sam imala razumnu cimericu pa mi je to bio najveći problem.
    Zato u onom kratkom periodu dok nije došla druga žena prozor sam ŠIROM otvorila i guštala, sjećam se bio je topao dan.
    I ja i beba smo se spasili.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

i mi smo stalno držali prozor otvoren, vruće je za poludit. a malu su mi obukli , nogice joj zamotali u pamuk i pokrili je sa 2 jorgančića. došlo dite u sobu i priznojila se. sve sam joj skinila jadnoj. i pokrivala sam se samo sa lancunom i opet se budila mokra od znoja. 28 stupnjeva mi je bilo u sobi

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, da i meni je ustvari to najore od rodilišta. Ja sam par puta smanjila temperaturu, ali sestre bi svaki put vratile na 25 stupnjeva.
    Ma super je kad ti se nađe u sobu neka razumna žena, meni moja cimerica nije dala niti otvorit prozor, kao "primjeti da joj dijete počme šmrcat"...
    Niti vrućina nije toliki problem koliko ta zagušljivost, toplotni udar...užas!

Cure koje ne trpe vrućinu neka se pripreme.

Ja sam isto bebu odmah skinula i isto tako pokrivala samo lancunom. Isto je bila znojna, ne puno, ali se znojila.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    šta se tiče pregleda ušiju, meni je sestra ovako rekla, na svako 2-3 djetetu taj aparat zašteka i daje loš nalaz, a u stvrai se samo zaštopa. tako je bilo i kod mene. ja svoju curu uopće nisam vodila na ponovni pregled, i uopće tome nisu pridavali pažnju. uostalom lako je uočit je li dijete gluho
    meni je bilo odlično i nemam takav dojam kao ti, i baš mi je žao šta si tako sve doživila. a da imasvakakvih sestara...ove mlađe su mi bile odlične ,a ove starije ajme, al i to je stvar kako se postaviš prema njima
    imale ste sreću što niste bile na caricama, uhhhhhhhhhhh čast iznimkama, tri ok sestre, dvije mlade i jedna srednjih godina - predivne, a ostale brrrr bila je jedna mlađa sestra, od mene je dobila jedno dobro čitanje bukvice apropos tog presvlačenja beba kod prvorotkinje, bila je toliko drska i bezobrazna i to ne prema meni nego prema mojoj cimerici da jednostavno nisam mogla prešutjeti (vjerojatno i zbog hormona ) srećom bila mi je samo jednom u smjeni valjda je išla na "zasluženi GO" ma ne želim se ni prisjećati....

potpisujem sve što se tiče zagušljivosti i vrućine u sobama, a pogotovo u ovo doba, kada sam i ja rodila - strašno i još kako Pepita kaže, ako imaš "čudnu" cimericu po tom pitanju, jao si ga tebi,

po pitanju posjeta ja odskačem, ja nisam mogla dočekati da mi netko dođe, bila sam užasno nesretna kada su zbog gripe ukinuli posjete, ali ja sam poseban slučaj em zbog toga jer sam mjesec dana prije toga već ležala na odjelu patologije i bilo mi je svega dosta, em je bila Nova Godina, em mi nije išlo dojenje, em svašta nešto

kad si na čuvanju u bolnici i kad rodiš prebacuju te u sobu gdje ima mjesta bilo Odjel babinjača, bilo na carice.

Za neonatologiju znam jer mi je druga cimerica morala maloga ići dojiti na neonatologiju i čini mi se da je išla svaka tri sata, a da je ostalo vrijeme izdajala u čašicu i nosila dole.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

što se tiče spavačica ni čuti nisu htjeli za tvoju, samo bolničke, a apsurd je da svojih nemaju dovoljno (to govorim za Patologiju), nakon poroda na Odjelu daju ti njihovu i mjenjaš je češće nego na PT, ali ni oni nemaju sad toga Bog zna koliko, uglavnom nama tada nisu dali svoje da nosimo

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala nahla! a za bebicu koliko pelena,benkica...
    draga Klara za bebu ti nije potrebno nista dok si u rodilistu tek kad beba izlazi iz bolnice tad ti muz donosi u cemu ce beba izaci .

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vidiš, vidiš, znači o stanju u praoni ovisi hoće li ti pustit tvoju spavaćicu...

Mislim, nisu njihove loše, ali ne bi se mogla prisilit nosit onaj flanel na temperaturi 28.

A za ovo drugo, valjda sve ovisi kako ti padnu karte.

Blekonja, šta carice i prirodne nisu pomiješane?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne znam, ali mislim da računaju da je ipak šporkijih spavačica na odjelima nakon poroda, nego na Patologiji, najvjerojatnije ovisi o potrebama, ali naravno ako tražiš da ti daju novu, čistu dati će ti je, izbora velilčine baš i nemaš, onaj užasno debeli flanel je takav... nema druge (osim ako ne mijenjaju pravila svako malo pa se sada nakon godinu dana ipak može u svojoj spavaćici), uglavnom ponesi svoju pa si mirna

Carice imaju svoj, prirodne svoj odjel, ali u nedostatku mjesta, miješaju ih, sa mnom je prva cimerica imala prirodan porod, završila je na caricama jer na babinjačama nije bilo mjesta!
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 09.01.2012. at 00:28

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Maky st prvotno napisa Vidi poruku
    draga Klara za bebu ti nije potrebno nista dok si u rodilistu tek kad beba izlazi iz bolnice tad ti muz donosi u cemu ce beba izaci .
    Nosi u rodilište pelene i mijenjaj bebicu ako budeš morala.
    Moja N. je ujutro nakon vizite pedijatra i mijenjanja pelene napunila pelenu, da nisam imala svoju stala bi u kakici do navečer, kad je drugo mijenjanje.

Robicu bi oni vjerojatno dali, neće sigurno beba stati mokra ili ako je pelena propustila pokakana.
    To sam sigurna.

I ako je prevruće razgolitite bebe, nemojte se uzdati u to da "oni sve znaju".

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Nosi u rodilište pelene i mijenjaj bebicu ako budeš morala.
    Moja N. je ujutro nakon vizite pedijatra i mijenjanja pelene napunila pelenu, da nisam imala svoju stala bi u kakici do navečer, kad je drugo mijenjanje.

Robicu bi oni vjerojatno dali, neće sigurno beba stati mokra ili ako je pelena propustila pokakana.
    To sam sigurna.

I ako je prevruće razgolitite bebe, nemojte se uzdati u to da "oni sve znaju".
    Kad sam ja bila meni su malenu presvlacili tri do cetri puta u danu ,tocnije ne samo nju vec sve bebe ,a sad ako ona hoce moze da ponese koju pelenu il maleni pak sa sobom za svaki slucaj .

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vidis kako se sve to mijenja.Meni su bebu presvlacili dvaput.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

bok svima, super mi je vidjet da je tema stalno posjecena, pa evo i mene sa sto pitanja

zanima me u kolikoj ste mjeri uspjeli provesti svoju volju na samom porodu, ako ste imale zelje da vam ne rade epiziotomiju, daju drip i slicno.. pretpostavljam da vecina zeli sto manje takvih intervencija, barem dok nisu zbilja nuzne, ali eto cujem svakakva iskustva, pa cak i da je babica zeni zabranila "disat" (duboko trbusno disanje i ostalo sto se uci na tecaju), jer ce "ubit bebu"! uzasno je i za cut, a kamoli dozivit!

e sad, kakav pristup pali da te poslusaju? biti sasvim pristojna i moljakat, pripremit vrecice s bombonjerama i viskijom ili probudit sve majcinske instinkte i vikat na njih (ili muz)
    kaze mi prijateljica da je ona primjenila metodu mame lavice "ne priblizavaj mi se", pa je nisu rezali ni davali drip, cura je jako dugo rađala, al je tako htjela i rekla je da ce ona to izdrzat.. cak su joj ostavili bebu dugo na njoj nakon poroda jer je inzistirala da pupcana vrpca odpulsira...uglavnom, bilo je sve po njenom iako su pokusavali je nagovorit na drip itd.

sto ako zelis cjepit bebu kod pedijatra, a ne u bolnici, pristaju li na to?

kakva su vasa iskustva?

hvala!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ima li netko da je odbio Engerix b u rodilištu, i kakva je procedura?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zone prvotno napisa Vidi poruku
    bok svima, super mi je vidjet da je tema stalno posjecena, pa evo i mene sa sto pitanja

zanima me u kolikoj ste mjeri uspjeli provesti svoju volju na samom porodu, ako ste imale zelje da vam ne rade epiziotomiju, daju drip i slicno.. pretpostavljam da vecina zeli sto manje takvih intervencija, barem dok nisu zbilja nuzne, ali eto cujem svakakva iskustva, pa cak i da je babica zeni zabranila "disat" (duboko trbusno disanje i ostalo sto se uci na tecaju), jer ce "ubit bebu"! uzasno je i za cut, a kamoli dozivit!

e sad, kakav pristup pali da te poslusaju? biti sasvim pristojna i moljakat, pripremit vrecice s bombonjerama i viskijom ili probudit sve majcinske instinkte i vikat na njih (ili muz)
    kaze mi prijateljica da je ona primjenila metodu mame lavice "ne priblizavaj mi se", pa je nisu rezali ni davali drip, cura je jako dugo rađala, al je tako htjela i rekla je da ce ona to izdrzat.. cak su joj ostavili bebu dugo na njoj nakon poroda jer je inzistirala da pupcana vrpca odpulsira...uglavnom, bilo je sve po njenom iako su pokusavali je nagovorit na drip itd.

sto ako zelis cjepit bebu kod pedijatra, a ne u bolnici, pristaju li na to?

kakva su vasa iskustva?

hvala!
    Žao mi je da nitko nije do sada odgovorio!
    Mene nisu dirali, valjda što sam drugorotka i došla sam potpuno otvorena, bebina glavica skroz nisko.
    Uvjetovala sam podizanje stola i tu su mi izišli u susret!
    Disala sam kako me bila volja, a disala sam lagano i nježno.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim, nisu njihove loše, ali ne bi se mogla prisilit nosit onaj flanel na temperaturi 28.
    nakon poroda je moraš nosit i na 300 stupnjeva ko što je meni bilo prošlo lito
    a na patologiji sam nosila njihove samo dok ne prođe vizita, onda bi oblačila šorc i majicu na špaline, inače bi crkla svo ono vrijeme u onom lancunu

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Joj, pa stvarno kompliciraju stvari

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hvala pepita!

a nista...nadamo se najboljem pa sta bude... svi su prezivili pa cu i ja valjda

znam da nije topic al zanima me ovo s pedijatrom... sve preporuke koje sam dobila su doktori koji su jako popularni i prebukirani, pa mi se to opet pari besmisleno. kad ste se upisali kod predijatra? nakon poroda?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

u ponediljak izašli iz rodilišta, bilo sve super, samo riječi hvale.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zone prvotno napisa Vidi poruku
    hvala pepita!

a nista...nadamo se najboljem pa sta bude... svi su prezivili pa cu i ja valjda

znam da nije topic al zanima me ovo s pedijatrom... sve preporuke koje sam dobila su doktori koji su jako popularni i prebukirani, pa mi se to opet pari besmisleno. kad ste se upisali kod predijatra? nakon poroda?
    Ja sam na Bače kod Pivalice, sve pohvale i definitivno je prodojeća!

Askia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ja i beba smo žive i zdrave.. to je najvažnije. samo rodilište mi je ostavilo gorak okus.to mi za sad i nije toliko bitno.smatram da je veći problem što te nema nitko savjetovat i pomoći vezano za dojenje.. bio mi je paradoks u svakoj sobi veliki plakati.. rodilište prijatelj dojenja.... prije bi rekla neprijatelj... grudi mi natekle, nadošlo silno mlijeko, i neće van, boli ko sam vrag.. i nema ti tko pomoć!!! nema ti tko dat savjet!! strašno... svako jutro me doktor pitao dal sam imala stolicu ?? ok ... u redu ... al za grudi nitko ništa .sestre su previše zauzete sa svojim poslom . za svak molbu za pomoć.. samo bi me u prolazu uhvatile za grudi i zaključile da su pune mlijeka ... i to je to..... smatram da bi svako jutro stručna osoba trebala obilazit rodilje.. pomoć namjestit bebu na grudi.. savjetovat.. dati par riječi utjehe... što god... priznajem .. ovo mi je prva beba.. i više sam se pripremala za porod.. literatura.. i sl.. a za dojenje sam donjela odluku da cu dojit i to je to.. uopće nisam znala što mi se može dogotit.. bila sam ne pripremljena.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Askia prvotno napisa Vidi poruku
    ja i beba smo žive i zdrave.. to je najvažnije.
    naravno da to, u konačnici, jest najvažnije
    ali sve dok imamo takav stav...

svako jutro me doktor pitao dal sam imala stolicu ?? ok ... u redu ... al za grudi nitko ništa
    .. dati par riječi utjehe... što god...
    ... možemo očekivati da i njima TO bude najvažnije
    "živa si, zdrava si, dijete živo i zdravo... što još hoćeš"

kada bi budemo očekivale više, tražile više... i dobit ćemo više
    zašto bi oni nudili nešto za što nitko ne pokazuje interes

isto kao i u svakom odnosu: sa mužem, prijateljima, djecom...
    ako su ti očekivanja mala, ne možeš ni dobiti ne znam koliko

MI smo te koje postavljamo letvice
    Posljednje uređivanje od apricot : 28.02.2012. at 11:26

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja i beba smo žive i zdrave.. to je najvažnije. samo rodilište mi je ostavilo gorak okus.to mi za sad i nije toliko bitno.smatram da je veći problem što te nema nitko savjetovat i pomoći vezano za dojenje.. bio mi je paradoks u svakoj sobi veliki plakati.. rodilište prijatelj dojenja.... prije bi rekla neprijatelj... grudi mi natekle, nadošlo silno mlijeko, i neće van, boli ko sam vrag.. i nema ti tko pomoć!!! nema ti tko dat savjet!! strašno... svako jutro me doktor pitao dal sam imala stolicu ?? ok ... u redu ... al za grudi nitko ništa .sestre su previše zauzete sa svojim poslom . za svak molbu za pomoć.. samo bi me u prolazu uhvatile za grudi i zaključile da su pune mlijeka ... i to je to..... smatram da bi svako jutro stručna osoba trebala obilazit rodilje.. pomoć namjestit bebu na grudi.. savjetovat.. dati par riječi utjehe... što god... priznajem .. ovo mi je prva beba.. i više sam se pripremala za porod.. literatura.. i sl.. a za dojenje sam donjela odluku da cu dojit i to je to.. uopće nisam znala što mi se može dogotit.. bila sam ne pripremljena.
    ovako sam i ja došla nepripremljena za dojenje u rodilište
    mislila sam , dojit ću i to je to

ali meni je dolazila savjetnica za dojenje svaki dan, nije doduše bila nešto posebno ljubazna ali pokazala mi je kako se trebam ja namjestit i kako namjestiti bebu
    a i sestre su bile ok . donosile su mi je stalno jer je ona htjela sisati, nije htjela bočicu a morala je na sunčanje zbog žutice pa su mi je donosili u svako doba dana (staro rodilište)
    ali ja sam bila dosadna i uporna s pitanjima
    još sam pitala tu savjetnicu za dojenje mogu li malo izdojiti za po trajektu kao ako bude gladna da joj dam bočicu a ne sisu () a ona me izgadila da ne, pa zašto bi joj davala bočicu šta sam luda
    tako da

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Astral, zanimljivo...

Ja u svom dugom boravku u rodilištu (11 dana prvi i 9 dana drugi put) niti jednom nisam vidjela savjetnicu.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

meni je bila a rodila sam 21.10.2008.
    bila sam tri dana ona je dolazila dva dana ali kratko

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja ni u tarom ni u novom nisam vidila savjetnicu

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hm,nisam ni ja. U biti,došla je jednom jedna žena,stiskla mi bradavicu i rekla ti imaš mlijeka
    A drugi put mi nije trebala,imala sam iskustva i znanja.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

e pa to ti je ta

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    e pa to ti je ta
    Meni nitko ništa nije stiskao, samo su se divili veličini i mekoći

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nitko ništa nije stiskao, samo su se divili veličini i mekoći

blago tebi

mene je stisla prvi put , ja jauknula, ona se začudila kako sam osjetljiva i zaključila da neću dugo dojit jer mi je jedna bradavica uvučena. nije dugo bila uvučena i evo još dojimo

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nema više savjetnice za laktaciju.

Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •