bok svima, super mi je vidjet da je tema stalno posjecena, pa evo i mene sa sto pitanja
zanima me u kolikoj ste mjeri uspjeli provesti svoju volju na samom porodu, ako ste imale zelje da vam ne rade epiziotomiju, daju drip i slicno.. pretpostavljam da vecina zeli sto manje takvih intervencija, barem dok nisu zbilja nuzne, ali eto cujem svakakva iskustva, pa cak i da je babica zeni zabranila "disat" (duboko trbusno disanje i ostalo sto se uci na tecaju), jer ce "ubit bebu"! uzasno je i za cut, a kamoli dozivit!
e sad, kakav pristup pali da te poslusaju? biti sasvim pristojna i moljakat, pripremit vrecice s bombonjerama i viskijom ili probudit sve majcinske instinkte i vikat na njih (ili muz

)
kaze mi prijateljica da je ona primjenila metodu mame lavice "ne priblizavaj mi se", pa je nisu rezali ni davali drip, cura je jako dugo rađala, al je tako htjela i rekla je da ce ona to izdrzat.. cak su joj ostavili bebu dugo na njoj nakon poroda jer je inzistirala da pupcana vrpca odpulsira...uglavnom, bilo je sve po njenom iako su pokusavali je nagovorit na drip itd.
sto ako zelis cjepit bebu kod pedijatra, a ne u bolnici, pristaju li na to?
kakva su vasa iskustva?
hvala!