Japanke - ako mislite da treba ali čisto je jaaaako svako jutro žena stvarno detaljno sve opere
Što se izdajalice tiče, mislim da ne treba nego je bolje naučiti ručno se izdajati http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=235&Show=1452 (možda će vam biti potrebno malo izdojiti da beba moze poceti sisati - ja sam tražila jednu malu čašicu sterilnu i u nju izdojila pa zamolila sestru da da bebi da popije )
Što se tiče tih istih čašica s dohranom, uredno je imate pravo odbiijati. Meni je mlijeko došlo 3. dan, do tada je beba sisala kolostrum. Tih prvih par dana je stalno kakio mekonij pa mi se činilo da nikad neće prestat gubit na težini :D :D 3 kapi kolostruma, 10dkg mekonija heheheh Ali savršeno mi je bilo jasno da je to normalno i nisam nikako dala da mu se da dohrana (cimerica koja nije imala pojma o tome što je kolostrum stalno je tražila dohranu pa kad joj je mlijeko navrlo, beba nije htjela sisat).
Uputnicu se moze donijeti neposredno prije izlaska iz rodilišta-ja je nisam imala, muž ju je donio ustvari nakon sto smo iz rodilišta izašli
Meni u 9.mjesecu nije bilo vruće jer ima regulator klime u svakoj sobi+moze se otvoriti prozor. Beba treba biti na 25 stupnjeva.

Iva, sretno Moj savjet - opušteno, ti vodiš svoj porod, rodilište pomaže... Ne moraš pristati na ništa što ne želiš, osoblje je super neće ti nitko na silu dati drip niti ista drugo, ako je sve u redu s trudovima i porod normalno teče. Za izbjeci epiziotomiju potrebne su pripreme cijelu trudnocu, ali i to je moguce (ja sam prvi put rađala na ovom postu poviše)