Citiraj neobična prvotno napisa
Pozdrav!!!

ja imam termin početkom 1.mj. 2010. Nekako sam se nadala da će se do tada ipak otvoriti novo rodilište, ali nekidan me prijateljičina sestra koja je jedna od glavnih med.sestara u splitskoj bolnici ubila u pojam jer mi je mrtva-hladna rekla: MA NEMA ŠANSE!!

Mene zanima koje su šanse da se u splitskom rodilištu izbjegne epiziotomija (svejedno novom ili starom), ima li koja primalja koja pazi na to, masira, stavlja obloge...
Znam da se o tome već masu pisalo, ali šta ja mogu napraviti sa svoje strane, masirati međicu?
Moja prijateljica je masirala međicu, išla na tečaj...pa su joj se sestre i babica smijale da ko joj je to rekao da će tako spriječiti pucanje i da će je rezati ako bude potrebno i naravno rezali su je, nisu joj rekli koliko šavova ima...

bok ti si ocito prvorotka pretpostavljam.ma sta ti je koje masiranje,di bi one stigle da svaku rodilju masiraju,najprije kad te spreme u box nestanu u vidu magle ako neko svrati u prolazu to ti jelutrija,i onda kad ti je vec beba skoro pa vani onda ti padnu sa neba odjednom njih par oko tebe porode te,i onda te tek operu ako ih je volja mene su predzadnji i zadnji porod oprale,i daju ti malo bebu nose je na kupanje i malo odgovora na njihove pitanja i to ti jeto.posli ti dode doktor da te zasije ako su te rezali.i ides u predradaonu 2 sata na promatranje.eto tako je meni bilo ali od nijedne rodilje nisam cula a radala sam tri puta da su ih masirale,one jedva cekaju da te se rijese,sve je to boze sacuvaj,oprosti ako sam te pripala nije mi bila ni najmanje namjera al sam ti rekla ono kako ti ide.a savove ti niko nece da kaze koliko ih je.ja kad sam pitala koliko ih imam dr mi je samo odgovorila ima ih.pa onda ti je najbolje i netrudit se pitat jer neces dobit konkretan odgovor.malo procitaj po netu ili knjigama ali ja osobno mislim da to i nije pravilo ako imas popucat popucat ces ako te imaju rizat rizat ce te.al nadam se da ce proc sve bez ikakvog problema.i oprosti na iskrenosti