- 

i meni je porod trebao biti posve normalan.. pocelo curenjem vodenjaka ujutro , popodne su mi krenule jake ali podnosljive kontrakcije.. pocela se otvarati ali po dolasku u rodiliste bila guzva.. boxevi manje vise puni i jos par zena na cekanju u predradjaoni.. mene su odmah smjestili u vjerujem zadnje slobodan box i bez potrbe bit ce da ubrzaju dali prepidil gel, pa za dve ure prokinuli vodenjak do kraja i dali drip jer se po njihovom nisam " otvarala dovoljno brzo". uz to su mi dali infuziju antibiotika i glukoze, pa neko sredstvo vjerujem za bolove u misic od cega sam bila totalno drogirana i sve mi bilo kroz maglu..i tako 10 ak sati na ledjima uz drip do jutra. trudovi su mi totalno podivljali i bili tolike jacine da sam povracala od muke i gubila svijest.. ctg vise nije mogao mjeriti kontrakcij i e i pistao je svako malo sta je babici islo na zivce pa su ga uklonili i ostavili samo da mjeri otkucaje bebinog srca koje je isto divljalo kako i trudovi. uopce nisam imala odmora izmedju kontrakcija. babica je bila strasno bezobrazna, komentirala kako ctg nije dobro izmjerio. ijer ne mogu biti takve varijable i da sam ja kriva jer sam se bit ce pomakla i da ne zelim dobro svom djetetu. doktor mi je pak rekao da nisam u cvitu mladosti za prvo dijete i da sam gradjena kao 12 god dijete i kako sam mislila to roditi. nisu me pustili na wc i babica mi je rekla da obavim nuzdu na stolu preko cega je stavila plahtu .. da ne kazem da sam lezala u smjesi krvi , plodne vode i pisake rasketecenih nogi gdje je svako malo netko ulazio u box i nekoliko praktikanata se ucilo vaginalnom preglefu na meni a jedan je vjezbao rucno otvaranje cervixa pod trudom. kad je pred jutro stigla nova smjena bili su ljuti sta sam ja jos u boxu, komentirali moj slucaj predamnom kao da ja nisam tamo. onda su skuzili da djetetu srce vec duze vrijeme ne kuca kako treba i da je ctg bio tocan i da nisam ja kriva da sam se pomicala( sve i da sam htjela nisam mogla od bolova iako bih dusu dala da sam.mogla leci na bok). maleni je duze vrijeme bio u porodjanom kanalu na suho, ostao bez kisika. mene je zadnjih par sati kidao neopisivo neizdrziv bolan pritisak da tiskam i mislila sa m da ce mi se sve dolje razletjeti ukljucujci i debelo crijevo. u isto vrijeme krenulo je i krvarenje, djetetu srce tuklo preko 200 da bi naglo padalo ispod 70. odjednom se svi uskomesali doktor i babica skroz problijedili, dosla hrpa dr doktora i sestara i svi odjednom bili strasno ljubazni. jedan je vikao na babicu i dr doktora sta ga nisu prije zvali.ene je babica okrivila da nisam zvala za pomoc iako sam zadnje uru dve vikala do zadnje g atoma snage jer su me bolovi trgali i nitko nije obracao oaznju. cak mi je ista babica rekla da se stisam. u par minuta sam bila na stolu za carski rez . imalu su svega par minuta da mi daju spinalnu. ja sam vec psihicki i fizicki klonula i zadnjim snagama pokusavala da ne tiskam. rez je grozan od kuka do kuka i netavan. ne tamjeram nisu imali puno vremena. cijelo vrijeme je dojtir poducavao praktikanta kako da me reze i siva i vikao na njega da ne radi dobro. maleni se rodio sa fibrom, cistom u mozgu, sumnjom na sepsu, imao hipertonus misica- distoni sindrom. za sta mi nitko nije rekao i saznala sam iz otpusnog pisma kod oedijatra.dijete nisam vidjela dva dana a na neonatalogiji se naucio na bocicu.  da ne kazem da nije bilo cistih spavacica, da mi je sestra dva dana davala pogresan lijek koji je bio namijenjem cimerici. kod pitanja pomoci u dojenju odgovor je bio da moramo procitati knjizice u dobi i gdje bi stigla da mora sa svakom zenom koja rodi sjediti. moje izdojeno mlijeko je dva dana bilo u frizideru a za iskustvo poroda pedijatrica mi je rekla da moje dijete nije patilo jer nisam rodila a dijete je elegantno izvadjeno. tako da sam sada majka koja nije rodila ni dojila.. bila je jos puno dr stvari ali bi stvarno oduzila post koji je ionako vec dug.

Pravila pisanja postova
				Pravila pisanja postova

- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-  
Pravila foruma