i meni je porod trebao biti posve normalan.. pocelo curenjem vodenjaka ujutro , popodne su mi krenule jake ali podnosljive kontrakcije.. pocela se otvarati ali po dolasku u rodiliste bila guzva.. boxevi manje vise puni i jos par zena na cekanju u predradjaoni.. mene su odmah smjestili u vjerujem zadnje slobodan box i bez potrbe bit ce da ubrzaju dali prepidil gel, pa za dve ure prokinuli vodenjak do kraja i dali drip jer se po njihovom nisam " otvarala dovoljno brzo". uz to su mi dali infuziju antibiotika i glukoze, pa neko sredstvo vjerujem za bolove u misic od cega sam bila totalno drogirana i sve mi bilo kroz maglu..i tako 10 ak sati na ledjima uz drip do jutra. trudovi su mi totalno podivljali i bili tolike jacine da sam povracala od muke i gubila svijest.. ctg vise nije mogao mjeriti kontrakcij i e i pistao je svako malo sta je babici islo na zivce pa su ga uklonili i ostavili samo da mjeri otkucaje bebinog srca koje je isto divljalo kako i trudovi. uopce nisam imala odmora izmedju kontrakcija. babica je bila strasno bezobrazna, komentirala kako ctg nije dobro izmjerio. ijer ne mogu biti takve varijable i da sam ja kriva jer sam se bit ce pomakla i da ne zelim dobro svom djetetu. doktor mi je pak rekao da nisam u cvitu mladosti za prvo dijete i da sam gradjena kao 12 god dijete i kako sam mislila to roditi. nisu me pustili na wc i babica mi je rekla da obavim nuzdu na stolu preko cega je stavila plahtu .. da ne kazem da sam lezala u smjesi krvi , plodne vode i pisake rasketecenih nogi gdje je svako malo netko ulazio u box i nekoliko praktikanata se ucilo vaginalnom preglefu na meni a jedan je vjezbao rucno otvaranje cervixa pod trudom. kad je pred jutro stigla nova smjena bili su ljuti sta sam ja jos u boxu, komentirali moj slucaj predamnom kao da ja nisam tamo. onda su skuzili da djetetu srce vec duze vrijeme ne kuca kako treba i da je ctg bio tocan i da nisam ja kriva da sam se pomicala( sve i da sam htjela nisam mogla od bolova iako bih dusu dala da sam.mogla leci na bok). maleni je duze vrijeme bio u porodjanom kanalu na suho, ostao bez kisika. mene je zadnjih par sati kidao neopisivo neizdrziv bolan pritisak da tiskam i mislila sa m da ce mi se sve dolje razletjeti ukljucujci i debelo crijevo. u isto vrijeme krenulo je i krvarenje, djetetu srce tuklo preko 200 da bi naglo padalo ispod 70. odjednom se svi uskomesali doktor i babica skroz problijedili, dosla hrpa dr doktora i sestara i svi odjednom bili strasno ljubazni. jedan je vikao na babicu i dr doktora sta ga nisu prije zvali.ene je babica okrivila da nisam zvala za pomoc iako sam zadnje uru dve vikala do zadnje g atoma snage jer su me bolovi trgali i nitko nije obracao oaznju. cak mi je ista babica rekla da se stisam. u par minuta sam bila na stolu za carski rez . imalu su svega par minuta da mi daju spinalnu. ja sam vec psihicki i fizicki klonula i zadnjim snagama pokusavala da ne tiskam. rez je grozan od kuka do kuka i netavan. ne tamjeram nisu imali puno vremena. cijelo vrijeme je dojtir poducavao praktikanta kako da me reze i siva i vikao na njega da ne radi dobro. maleni se rodio sa fibrom, cistom u mozgu, sumnjom na sepsu, imao hipertonus misica- distoni sindrom. za sta mi nitko nije rekao i saznala sam iz otpusnog pisma kod oedijatra.dijete nisam vidjela dva dana a na neonatalogiji se naucio na bocicu. da ne kazem da nije bilo cistih spavacica, da mi je sestra dva dana davala pogresan lijek koji je bio namijenjem cimerici. kod pitanja pomoci u dojenju odgovor je bio da moramo procitati knjizice u dobi i gdje bi stigla da mora sa svakom zenom koja rodi sjediti. moje izdojeno mlijeko je dva dana bilo u frizideru a za iskustvo poroda pedijatrica mi je rekla da moje dijete nije patilo jer nisam rodila a dijete je elegantno izvadjeno. tako da sam sada majka koja nije rodila ni dojila.. bila je jos puno dr stvari ali bi stvarno oduzila post koji je ionako vec dug.