-
Kad čovjek čita ovu temu rekao bi da u Splitu ima bar 6 rodilišta 
Preletila sam malo šta ste pisale ranije, pa evo da zabilježim i svoje iskustvo dok mi je još u glavi.
Pratnja nije mogla od početka (iako znam za primjere od prije pola godine kad je, nama nisu dali), iskreno nisam sigurna na kraju jesu li oni njega zvali ili je on navalio nakon nekog vremena, znam samo da je meni došao u najboljem trenutku.
Pri prijemu, bizaran, ma Monty Pythonovski momenat gdje su mi 3 različite osobe uzimale podatke koji ili pišu u trudničkoj knjižici ili su potpuno bespotrebni (datum vjenčanja, npr, danas bih rekla da sam to pitanje odhalucinirala). Dakle sjedim ja na stolici u trudovima, dolazi doktor A, uzima formular, i pita me kad mi je termin, kad mi je zadnja menstruacija, koliko sam dobila kila u trudnoći, koja sam krvna grupa i još pedeset takvih pitanja. Odlazi. Dolazi osoba B i radi istu stvar, odlazi. Osoba C opet. Ja i još jedna cura sjedimo i gledamo u čudu, a ja dolazim do zaključka da je to neka psihološka strategija da nas zabavi da razbije paniku.
Rezali me nisu, malo sam ja popucala jer je porod bio dosta brz.
U rodilištu je bila gužva pa sam bila smještena na 4. katu s caricama. Moje iskustvo sa svim sestrama je ok, u najgorem slučaju su distancirano ljubazne, ali većina vrlo drage i srdačne. Međutim, rodilište, tj naše zdravstvo, pere gadna kriza. Fali svega: spavaćica, pelena, tetra pelena, dječje odjeće. Moja je curica bila u kombinezonu veličine 80 2 dana, ne bi mijenjali ni kad bljucne po tome jer jednostavno nemaju, pa sam donijela svoju odjeću.
Spavaćicu se nitko ne buni ako imate svoju, dapače. Tako da, ponesite slobodno svega, pogotovo ako niste iz Splita pa vam neće bit zgodno da netko naknadno donese.
Savjetnica za dojenje je bila kad sam ja bila svaki dan, meni nije trebala, ali oko cimerice se dosta potrudila. Ima par sestara koje malo pomognu oko dojenja, ostale slabo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma