Evo da se i ja javim na ovu temu, jučer sam izašla iz splitskog rodilišta i provela u njemu punih tjedan dana jer je maleni imao žuticu. Svakakvih negativnih priča sam čula o rodilištu i osoblju u njemu, ali moje iskustvo je takvo da ja imam samo riječi pohvale za sve dolje, a prošla sam sve smjene i sestre u ovih tjedan dana. Od ulaska u box do odjela na babinjačama, dr-a ja sam prezadovoljna svima. Nisam imala nikakvu vezu za porod niti ijednu sestru dolje poznam. Da počnem prvo od babice koja me porodila, žena je odlična, super smo surađivale, davala mi savjete, upute kako disat, tiskat, kada stati, slušala je moje neke upite i komentare i bila susretljiva jako i hrabrila me pri izgonu. Sestre na odjelu su odlične, kažem prošla sam sve smjene cijeli tjedan. Jedna sestra mi je prvu noć predložila da mi uzmu dijete preko noći da se mogu malo odmorit i naspavat, vidjela u trud. knjižici da je IVF trudnoća (jer kaže inače to ne rade) i ja sam pristala na to i mogu vam reći da mi je dobro došlo, tu noć sam najviše i spavala u rodilištu, ostale noći slabo, mali je imao žuticu pa bio nemiran pod onim plavim svjetlom. Ta ista sestra me je hvalila kako sam se dobro snašla s malim, da sam dala svoj maximum tih tjedan dana, dojeći ga i da žutica što prije prođe. Navijala je za mene da što prije izađem, i ona mi je bila pri otpustu i obukla malenog. Ženu nit znam, prvi put je vidjela u rodilištu, a ponašala se prema meni kao da sam joj rod. Ni druge nisu bile ništa lošije, sestre rade svoj posao kojeg ima previše, na sto strana rastrgane, uvijek na usluzi svima kad god ih se pozove. Promijenila sam tri cimerice i one isto mišljenje imaju. Tako da tko god ima strah od nekih negativnih priča o spl. rodilištu, nema potrebe za tim jer svi rade svoj posao najbolje što mogu, mame i bebe su pod najboljim mogućim nadzorom i sestara i dr-a. Samo riječi pohvale imam za splitsko rodilište!