Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Platnene- od 1. dana (ili malo kasnije)??

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Platnene- od 1. dana (ili malo kasnije)??

Zanima me kad ste počeli koristiti platnene? Po dolasku iz rodilišta? Nakon otpadanja pupčanog batrljka? Sa mjesec-dva?? Puno sam čitala da su mnogi počeli s platnenima tek kad je beba malo "ojačala" tj. sa mjesec, dva dana, pa me zanima je li to potrebno i koji su razlozi?

Hvala na odgovorima!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema nikakvog posebnog razloga za kasniji pocetak. Mozes krenuti od prvog dana.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam krenula sa 3 mjeseca, ali samo iz razloga što prije nisam znala za njih
    Da sam prije znala sigurno bi počela od prvog dana.

Zgodno/praktično ti je iz početka krenuti sa tetrama i coverom.
    Lakše se peru, brže suše i automatski ti treba manja količina.
    Tako su barem rekle žemske koje su koristile pp od prvog dana.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa

Zgodno/praktično ti je iz početka krenuti sa tetrama i coverom.
    Lakše se peru, brže suše i automatski ti treba manja količina.
    Tako su barem rekle žemske koje su koristile pp od prvog dana.
    vidiš, vidiš... na njih sam skroz zaboravila, a imam ih hrpetinu

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cim smo potrosili paketic koji smo kupili za rodiliste

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cim smo dosli iz rodilista (sa 14 dana)
    miskecu su bile sve prevelike, al ja nisam odustajala, imali smo jedno 5 mini pelenica i 1 nb cover

postoje ti ove new born koje se presavinu naprijed radi pupka

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo se kasnije uključili u klub platnenih zbog ne znam kojeg razloga
    premala informiranost tada, izvjestan strah od dodatne obveze..., ne znam više

ali tu sam samo da ti čestitam na zimskom čudu

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

...odmah :D

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo cekali da otpadne pupcani batrljak, jer bi mu inace pokrile to, cak i one najmanje. pampersice smo morali presavijati. a onda smo par dana kombinirali i sad smo skroz platneni osim toga, ako prvo jedno vrijeme koristis jednokratne, onda vidis koliko je to smeca, pa to jos vise dodje volja za platnenima

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Planiram ih koristiti od prvog dana.
    Za prvo sam počela koristiti s 9 mjeseci, jer prije nisam znala za njih.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Odmah, prvo tetre i švedska (tad nisam znala motati tetre ) pa kaver preko.
    Kasnije smo prešli na pelene sa čičkom, kad je do njih dorasla.
    Imali smo samo par nb pelenica, da se foliramo

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cim smo dosli iz rodilista, i to tetre plus zastitne. i tako neka prva tri mjeseca. imala sam nesto OS pelena koje su bile prevelike, i malu hrpicu AIO u S velicini koje bi koristila za izlazak.

na pupak uopce nismo obracali paznju, i nije bilo nikakvih problema. ne znaci da to mora bit pravilo, al valjd apostoje neka vezanja tetri da se ne smoci pupak

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

od trećeg dana

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Probali smo staviti prije nego sto je otpao pupak ali su nam dirale pup vrpcu pa smo ipak poceli poslije otpadanja pupka i do sada samo platnene a bilo je i malo jednokratnih u pocetku

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

emira postoje linkovi sa uputama za raznorazna slaganja tetra pelena (ne znam di sam ih vidjela) pa ako ima koja dobra duša nek ti stavi ovdje.
    I snappy kopče (sam dobro napisala) za kopčanje istih.
    Eto, natucam po sjećanju - netko će ti već bolje reći iz iskustva.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ima ovdje

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja se nisam sjetila tetra pelena
    a i hvata me fobija od peglanja
    koristili smo jednokratne prvih mjesec dana iz jednostavnog razloga što je miniMe bila toliko mršava da su joj sve pelenice bile prevelike (a kupili smo newborn ) Kad se sjetim kako je bila mršava...a sad pravo malo prase (na mamu)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    ja se nisam sjetila tetra pelena
    a i hvata me fobija od peglanja
    koristili smo jednokratne prvih mjesec dana iz jednostavnog razloga što je miniMe bila toliko mršava da su joj sve pelenice bile prevelike (a kupili smo newborn ) Kad se sjetim kako je bila mršava...a sad pravo malo prase (na mamu)
    motaš u neopeglanu
    može u samo jednu malo zašiljenu naprijed, a raširenu na guzi

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne treba peglati
    ja sam ih opeglala svega jednom, kad sam ih prvi put oprala

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi ih koristimo od dana izlaska iz rodilišta

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

S nekih 4 mj smo skroz prešli na platnene i super su nam! U početku su mu platnene koje sam imala bile prevelike (a nisam znala da postoje NB ), pa sam počela kombinirati - jednokratna za noć i šetnju - iz nepovjerenja da platnene ne procure, da ne bi bio dugo mokar noću ... uglavnom bezvezni razlozi, zbog neiskustva.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Ima ovdje
    Hvala! Malo mi je ovdje nejasno motanje tetri. Ja se sjećam još onog starinskog motanja, jedna na trokut + jedna kao u uložak između nogica i onda se ova trokut premota preko. Valjda može i tako

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo presli na platnene sa 3 tjedna. Do tada se nisam osudila jer sam imala komplikacija sa opadanjem pup. batrljka, a pampersice su tanke. Osim toga - pampers sam dobila, a babylove sam isto dobila u DM-u, pa je to trebalo potrositi.
    Sada smo na platnenima :D

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi smo poceli 3. dan sa platnenima - cim smo dosli iz bolnice...
    imamo 3 NB pelenice i 1 NB cover, 5 TBvel1, 2 FB small i ostalo su OS (razne, najvise kamaris i natura)
    uglavnom nosamo TB i FB, te NATURU jer su one od OS najuze medju nogama i zato nekako najmanje. zadnjih tjedan dana i ostale OS polako postaju upotrebljive (Anja je rodjena sa manje od 3kg pa su nam OS bile uglavnom prevelike)
    probala sam i tetru sa svedskom (naslijedjene svedske jos za prvorodjenog) ali mi se cine preogromne kad ih slozim za tako malu guzu..mozda kasnije ulete u vecoj kolicini jer se fakat najbrze suse...
    jos imamo pola paketa NB jednokratnih, a poklonjeni paket mini jednokratnih iz DMa smo proslijedili kolegici s posla koja je rodila prije tjedan dana...

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo počeli odmah po izlasku iz rodilišta. L. je bio poprilično krupan i NB nam uopće nisu bile potrebne, odmah smo uskočili u fitted. nakon posijeta patronažne koja nas je ispljuvala radi širokog povijenja :shock:, jer kao u platnenima je nedovoljno široko, nekoliko dana bili smo na jednokratnim. srećom za koji dan smo shvatili da teta priča gluposti i vratili se platneninma. još jednu pauzu smo imali kad je pupak nešto zagnjavio, al začas prošlo.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj lollipop prvotno napisa
    jer kao u platnenima je nedovoljno široko, nekoliko dana bili smo na jednokratnim. srećom za koji dan smo shvatili da teta priča gluposti i vratili se platneninma.
    bas sam danas u NAMI gledala one "nove" pelene za siroko povijanje, slicne platnenima na cicak, i to je uze nego neke fitted! tako da se ja oko sirokog povijanja ne brinem..ionako to siroko je zabluda - onima kojima treba pomoc, siroko povijanje ne pomaze, a onima kojima ne treba glupo je siroko povijati

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kad smo se vratile u Zagreb, sa 2 mjeseca, jer na Smokvici nemamo mašinu

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo, sad i iskustvo s korištenjem platnenih za novorođenče staro 9 dana. Iako sam koristila platnene za starije dijete od njegovih 9 mj. do 2,5 g. kada je izišao iz pelena, moram priznati da mi je trebalo malo isprobavanja i više truda za njihovo uspješno korišenje na maloj guzi. Ne bi bio problem da je pupak otpao, ovako moram malo više paziti.
    Ipak kombiniramo koju jednokratnu preko noći, jer jako puno piški, a po noći dugo spava .
    Inače, bebač je krupan, rodio se s 4220 g i već u bolnici počeo dobivati na kilaži, jaaako puno cica.
    Smib i Kamaris zaštitne su odlične za tako malu bebu, jako su mekane i tanke. Smibove se jako dobro i brzo mogu namjestiti i pouzdane su.
    OS pelene su mu još velike, osim Rodine puse koja je mekana i kroj je baš dobar za malu bebu. Za tjedan-dva, kad malo naraste, vjerujem da će nam OS biti dobre. Ostale su nam S veličina. Na poketice znam staviti zaštitne, jer mu stolica zna procuriti sa strane. Njihova prednost je što osiguravaju suhu guzu.
    Zahvaljujući platnenima ne moram ga široko povijati.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slava čestitam!

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    slava čestitam!
    Hvala .
    Danas smo probali Kamaris OS naslijeđenu od brata. Fino je sjela s ME coverom S veličina.
    Ne znam kako sad izgledaju Kamaris OS, jer ja imam 2 vrste, ove malo manje i par komada koje su jako glomazne i ne bi mogle na malu bebu.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

stariji krojevi Kamarisa su glomazi, gotovo ravni po kroju i evo tek neki dan smo ih stavili na nasu guzu. kad se malo protrljaju i omeksaju stisnu se medju nogice, ali mi je novi Kamaris puno drazi - cini mi se da ima nesto vise slojeva pa da je upojniji i kroj je super, mozda malo predubok za malu bebu, ali ok sve u svemu

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i mi imamo jedan stari kamaris, naslijeđen. kad smo ga dobili mm ih je u čudu gledao i zakljucio da su to pelene za slonove. totalno kriva procjena. taj mi je kamaris skroz dobar i drag. poceli smo ga koristiti sa mjesec dana i taman...

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

S prvim od njegovog 6 mjeseca jer sam tek tada saznala za njih.
    S drugim mislim da ću nakon što otpadne pupak.
    Ionako za rodilište moram kupiti jednokratne pa ću uzeti neki najmanji paket koji ćemo vjerojatno i potrošiti dok otpadne pupak.
    A i imam doma čitavu hrpu NB Kushies platnenih uložaka pa ću ih stavljati
    u jednokratnu da guza nije u direktnom dodiru s njima.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Iva M. čestitam :D :D Nisam znala - kad je termin?

Mi smo u platnenima od povratka iz rodilišta, imali smo dosta onih malenih pelenica koje se kod pupka preokrenu i zakopčaju pa ne smeta, a i otpao je brzo.

Kod nas je malo zeznuto ovih dana (5 mj) kad smo prerasli i medium pa smo u nabavci većih brojeva. Nije on ne znam kako dug ali je krupan i ima jako bucmeaste butine pa ga pelene jako stisnu.

Inače Patrik je bio ipak sitniji (i sad je) pa nije nikad nosio L pelene, max su bile Petite todler od Fuzzi Bunza. A Ian će nas istrenirati sa svojom debelom guzom i nogicama

Ali da je nešto prekrasno imati maleno novorođenče u platnenoj peleni - to svakako je Mi smo guštali i slikali - jer to tako brzo prođe. Ako nekog zanima, evo ga.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ajme Tiwi preslatki je

Ja još nisam niti na putu za drugo, ali razmišljam o tim NB pelenicama.
    Koliko se njih uopće isplati kupovati?
    Mislim, jel se može bez njih pokrpati nekako ili?
    Nekak mi je to čudno zamisliti jer Luka mi je od rođenja veliki i buco i od kad smo prešli na platnene sa 3 mj. ok su mu L veličina.
    Tak da imam sve L ili OS.
    već sad mozgam, a kaj tek kad budem trudna , a tek kad rodim
    Te platnene su stvarno zaraza

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tiwi što su ti slatke pelenice, a još sjađi maneken (MAŠALA)

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

razmišljam o tim NB pelenicama.
    Nekako se i ne isplati, ali da to je zaraza, taaaaak su slatke. Mi imamo par NB pelena i sada sa 6 tj. vise ne moze u njih, pa smo ih spremili za drugu bebu, a isto kostaju kao i ostale pelene.
    Meni se nekako najvise isplati kupovati all size (ne znam kraticu ) rodine puse ili Kamaris. Mi smo naslijedili 20 Kamaris pelena starijeg kroja (one slonovske sa safari uzorkom ), ali snasli smo se.
    Nekako mi je bilo lakse koristiti jednokratne dok nije otpao pupak, a usput sam si potrosila one Pampers iz rodilista i one koje sam u DM-u dobila kao poklon.
    Pedijatrica je odusevljena, kako ona to zove "eko pelenama", a u jaslicama do mene vec sada imam nekoliko beba u platnenima, pa ne ocekujem probleme
    Btw - ona fora "jeftinije je" i ne stoji jer iako ti je 20 pelena dosta, jednostavno ih ne mozes prestati kupovati

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj baby_eve prvotno napisa
    Nekako se i ne isplati, ali da to je zaraza, taaaaak su slatke. Mi imamo par NB pelena i sada sa 6 tj. vise ne moze u njih, pa smo ih spremili za drugu bebu, a isto kostaju kao i ostale pelene.
    Meni se nekako najvise isplati kupovati all size (ne znam kraticu ) rodine puse ili Kamaris. Mi smo naslijedili 20 Kamaris pelena starijeg kroja (one slonovske sa safari uzorkom ), ali snasli smo se.
    Nekako mi je bilo lakse koristiti jednokratne dok nije otpao pupak, a usput sam si potrosila one Pampers iz rodilista i one koje sam u DM-u dobila kao poklon.
    Pedijatrica je odusevljena, kako ona to zove "eko pelenama", a u jaslicama do mene vec sada imam nekoliko beba u platnenima, pa ne ocekujem probleme
    Btw - ona fora "jeftinije je" i ne stoji jer iako ti je 20 pelena dosta, jednostavno ih ne mozes prestati kupovati
    potpisujem u potpunosti

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    potpisujem u potpunosti
    i ja potpisujem
    totalno sam zaražena

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ooooo da...

Tiwi, sladak ti je malac i bome dobre nogice ima!

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cure, hvala na čestitkama. Bebač stiže oko 5.12.
    pa još stignem pelenica nakupovati.
    Mada već imam 15-ak malih, ali kaj je 15 pelena, jel da?
    A one veće neću ni spominjati...

Tiwi, pelenice su mrak, a Ian je presladak. Dobitna kombinacija!

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Iva M. prvotno napisa
    Mada već imam 15-ak malih, ali kaj je 15 pelena, jel da?
    hehe...jeftinije...hehe ....ja za sada imam 30 pelena, a znam zene koje imaju i duplo...

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Od rođenja L. koristimo krpene tetra pelene i na njih zaštitne gačice na čičak i zadovoljna sam. Imam i platnene šivane da ne mislite da odskačem al njih koristim povremeno teže se suše al kad smo u stanu od 40 m2 nemam mjesta za sušilicu.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    Ja često plazim po ovom Tiwinom albumu jer mi je tako slatko gledati tog malog bucu u tim slatikim pelenicama.

I koristim gužvu pa se pridružujem čestitakama za prinovu kod Ive M. :D
    A gle sad ovo http://public.fotki.com/PatrikovSvij.../pa060010.html

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mi mislimo od prvog dana u platnene, cak u nasoj bolnici stavljaju bebama platnene...

Samo kasnimo s porodom vec tjedan dana, pa ce bebac biti veci, nego sto je dr. prognozirala.... sada nisam sigurna, da li ce nam NB-pelenice uopce biti dovoljno velike.... mozda mozemo odmah poceti sa one-size.... a ove NB cemo cuvati za iduceg bebaca....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moram ovo napisati, mali Ian je sladak za pojesti i ima luuudu kolekciju pelena!!!

on topic, ja sam tek s 3 mj dobila platnene jer se čekalo dosta da stignu, a i ja sam zakasnila s narudžbom. Pa sam trošila platnene, da sam bar znala za bespelenaše... mogla sam i u tetre, ali bila sam sva smotana i nikakva.
    Drugi put počinjem s bespelenaškim metodama od početka.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo ih počeli koristiti od 20.dana,jer nije prolazilo crvenilo između nogica.Sa slijedećim krećem od prvog dana...

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Od 6. dana, Kamaris OS, odlično prianjaju, samo na početku sam bila malo nespretna u stavljanju covera pa bi znalo pobjeći malo stolice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •