Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: "Miris" basmati riže?

  1. #51

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Riza mi ovako uvijek super ispadne, cvrsta i suha. Na 1 salicu rizu stavljam 2 salice (kipuce) vode, skuham 10/15 min i stavljam jos par minuta pod zatvorenim poklopcem. Treba redovito provjeravati da riza nije na suhome i evenualno dodati jos kipuce vode ako riza jos nije skuhana.

  2. #52

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Kad mi treba kuvana riža, uvek je spremam na kineski.
    Odmerim rižu, properem je iz nekoliko voda i prosušim, pa stavim u 2 puta veću količinu mlake vode (za parboiled rižu treba oko 3x veća količina), malo posolim i stavim da se kuva. Ostavim polupoklopljeno. Kad proključa, promešam, stišam vatru i tako treba da vri par minuta 6-10 minuta. Poklopim skroz i ostavim da odstoji do služenja. Ona će izgledati stisnuta, ali se prođe viljuškom kroz nju da se zrna razdvoje.
    Uvek bude bela, rahla, ne slepi se.
    Važno ju je dobro isprati pre kuvanja i dobro posušiti.

    Pre svega toga se može i popržiti onako suva na ulju, ali ja to ne praktikujem, jer mi je ovako jednostavnije

  3. #53
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    Ajme koliko posla oko kuhanja rize. Nije to za mene..
    Isprem,skuham, ocijedim..jedem.

  4. #54

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj retha prvotno napisa
    Ajme koliko posla oko kuhanja rize. Nije to za mene..
    Isprem,skuham, ocijedim..jedem.
    Zapravo, uopšte nemamo više posla nego što ga ti imaš

  5. #55

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno

    mene asocira na miris otopljenog maslaca

    integralna basmari riza mi je apsolutni favortit

  6. #56

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    115

    Početno

    I mm kaže da mu smrdi-al po štakorima.Meni ne smrdi,u biti,sviđa mi se taj miris,i ne bih ga povezala ni sa suhim ni s mokrim mišekima(a dobro znam kak mišeki smrde,često sam ih valjala po rukama ko mala).Al ipak ću kupit za usporedbu i od dr.proizvođača.

  7. #57

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno

    p.s. riza se u originalu kuha u ekspres loncima, razlika u ukusu je neopisiva

  8. #58

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno

    kupujte iskljucio organsku rizu jer je uz agrume riza namirnica di je najvise pesticida

    bijela riza je katastrofa za crijeva i probavu

  9. #59

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj stray_cat prvotno napisa
    kupujte iskljucio organsku rizu jer je uz agrume riza namirnica di je najvise pesticida

    bijela riza je katastrofa za crijeva i probavu
    Ja još nigde nisam (za ovih 15 god. koliko kuvam i kupujem namirnice) videla da i na jednoj riži piše da je organska
    A što je bele riža takva katastrofa?

    Ok, znamo svi da je daleko manje vredna od integralne, crne, crvene, parboiled, ali da je katastrofa :/

  10. #60

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno

    bijela riza nema u sebi nista, najobicniji skrob, jos ako je puna pesticida od toga je veca steta nago korist

    http://www.greenlivingtips.com/artic...hite-rice.html

    http://ezinearticles.com/?(kršitelj koda)c-Que...ce?&id=1610031

    uostalom guglaj sama

    jedino gore sto mozes davati ko prilog od bijele rize je krumpir

  11. #61

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj stray_cat prvotno napisa
    bijela riza nema u sebi nista, najobicniji skrob, jos ako je puna pesticida od toga je veca steta nago korist

    http://www.greenlivingtips.com/artic...hite-rice.html

    http://ezinearticles.com/?(kršitelj koda)c-Que...ce?&id=1610031

    uostalom guglaj sama

    jedino gore sto mozes davati ko prilog od bijele rize je krumpir
    Ne sporim ja da je bela riža junk u odnosu na smeđu, nego ne znam gde bih našla organsku - osim da je ja sadim

  12. #62
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ne bih se složio da je bijela riža junk ako se misli na prehranu male djece. Višak vlakana je veći problem od manjka vlakana u toj dobi.

  13. #63

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Ne bih se složio da je bijela riža junk ako se misli na prehranu male djece. Višak vlakana je veći problem od manjka vlakana u toj dobi.
    I sa tobom se slažem
    Al da ne bude sad da sam g*uzolizac...

    Međutim, ja sam sam našla rešenje između, a to je parboiled.
    Ona mi je po ukusu ok, sličnija mi je beloj kod pripreme, a sadrži više korisnih sastojaka od bele.

    Nego, mi ovde nismo ni govorili o prehrani dece. Ne?

  14. #64
    DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    osunčani dvorac
    Postovi
    1,049

    Početno

    Riža riža riža
    Jednom sam kupila vani pravu Basmati rižu - brana je baš negdje ..... a zaboravih - na Istoku negdje otkud ona izvorno potječe....
    to je tako fino i tako mirisalo predivno...... prepredivno, ko da je iz raja.
    Poslije kad bih bilo koju Basmati kupila..... ni približno.
    Sad jedemo malo smeđu od Enciana malo običnu bijelu.
    Basmati riža ne smrdi sigurno ni na šta. Prava basmati.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •