po prvi put sam radila ovaj kolač i super je a jednostavan. Količine za kremu sam udvostručila jer volimo kremasto.

KOLAČ SA VIŠNJAMA

Sastojci za cca 12 kom.

Tijesto:

125g putera ili margarina
100g šećera
2 jaja
125g brašna
2 čajne žlice pecivnog praška



Fil:
1 tegla višanja
375 ml mlijeka
1 paketić pudinga od vanilije
300 gr milerama

Preljev

250 ml soka iz kompota
1 čajna žličica šećera
1 paketić crvenog preljeva za torte

Priprema:

1.
Pećnicu ugrijati na 180
Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka i rasporediti po plehu. Peći cca 30 minuta, izvaditi, ostaviti u formi da se hladi a pećnicu ostaviti uključenu.

2.
Višnje ocijediti i raspodijeliti po tijest a 250 ml soka odvojiti za preljev

Skuhati puding i mlijeko i kad je kuhano dodati mileram i umiješati u vrući puding. Dobivenu masu namazati po višnjama i na istoj temperaturi peći još cca 25 min. Tada otvoriti pećnicu i kolač ostaviti još 10 min, nakon toga kolač ohladiti.
Ja sam u ovo dodala jo žlicu dvije šećera.

3.
Preljev pripremiti po recepturi i raspodijeliti po kolaču.

super kje i zato ga dijel s vama