Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: Gdje prijaviti liječnika???

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a70v, pa kako to misliš ne ide na plaćanje? Naša pedijatrica ima aparatić za CRP, u svojoj ambulanti i to ona tj. sestra tamo napravi, na licu mjesta, kao dodatnu uslugu uz plaćanje. Dakle, ne šalje u laboratorij. Meni je to isto super usluga, košta čini mi se 50 kuna (ili 60?) - samo, što jest, jest, račun nismo nikad dobili.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad će ispasti da ja imam nešto protiv Davora
    nemam (bar ne ništa efikasno))
    ekipa u labu poslije 9 sati ne češe jaja
    već obrađuje uzorke koje su izvadili do 9 sati
    i poslije 9 rade hitne nalaze
    kod nas one koje sam nabrojala
    drugdje možda rade i druge stvari hitno, ne znam

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ona ima taj aparatić, ona ga je sama kupila
    znači za svoj novac
    i to se ne može dobiti na uputnicu
    to je neka nadstandardna usluga koju ona napalaćuje (u pitanje računa se ne bi uplitala)
    ja sam odgovarala sirius koja je rekla da CRP ide samo u bolnici na crvenu uputnicu i da je ona u lab dz plaćala CRP jer ne ide na uputnicu
    (tebi se više i ne usudim odgovarati da te ne naljutim)

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    a70v, pa kako to misliš ne ide na plaćanje? Naša pedijatrica ima aparatić za CRP, u svojoj ambulanti i to ona tj. sestra tamo napravi, na licu mjesta, kao dodatnu uslugu uz plaćanje. Dakle, ne šalje u laboratorij. Meni je to isto super usluga, košta čini mi se 50 kuna (ili 60?) - samo, što jest, jest, račun nismo nikad dobili.

potpisujem X super usluga ali mi nikad račun nismo dobili plaćamo 70 kn i ako sestra uvijek kaže, ma ako nemate drugi će te put...jako su ljubazni i kak ju sad tlačiti, a u stvari mi od tog računa nemamo ništa, već Država, šta da ja obavljam poslove Državne inspekcije i zamjerim se pedijatru ili je to ipak dužnost svih nas građana- i ako nama ni u džep ni iz džepa-nisam više pametna??!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    jer (u našem DZ) ne spada u hitni nalaz
    do 9h je vađenje krvi kada se može dobiti sve na popisu pretraga, i jetrene, i masnoće, elektroliti......
    poslije se mogu dobiti samo hitni nalazi
    a to je, kod nas, SE, KKS i urin
    zato što naša dr. nagovori laborantice u labosu da nam naprave ako je nalaz KKS-a, leukocita i klinički pregled nije dovoljno jasan, a obzirom da je dijete u specifičnoj skupini (a dok je bila manja često je imala netipičnu kliničku sliku kod upala u kojima je bila upletena bakterija).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ako se vadi iz vene, vade se 2 epruvete - 1 za KKS, druga za CRP
    ako se vadi iz prsta, cijedi se krv u kapilaru i u microtainer

i dalje tvrdim da je manja trauma vađenje krvi iz vene za dijete. roditeljima je podnošljivije natiskavanje i cijeđenje prstića za nekoliko kapi krvi
    Možeš ti pričati što hoćeš (i ja radije kod sebe biram venu nego prst), ali E. je navikala na vađenje iz prsta jer to radimo kod kuće na redovitoj bazi ( oralni antikoagulansi), ali kad joj se počneš veni približavati to joj baš nije po volji.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    A nakon 9 se ekipa u labu lijepo dosađuje do 3. Bez brige tamo uvijek nekog ima.
    Meni je često doktorica davala uputnicu za hitan lab pa bi se ta ekipa pokrenula i nakon 9. I sve zgotove dok pljesneš rukama.

joj davore odi malo radi i prestani pljuvat po drugima

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    zato što naša dr. nagovori laborantice u labosu da nam naprave ako je nalaz KKS-a, leukocita i klinički pregled nije dovoljno jasan, a obzirom da je dijete u specifičnoj skupini (a dok je bila manja često je imala netipičnu kliničku sliku kod upala u kojima je bila upletena bakterija).
    dobra suradnja liječnika i laboratorija je izuzetno važna, no ako labos prečesto odrađuje redovne pretrage u hitno vrijeme, može jako jako nadrapati

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nadrapati od HZZO-a?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne direktno
    od komore, hzzo-a, ravnateljstva (ako su u dz) ili svojih plaća ako su u zakupu

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prijavila sam dr. Povjerenstvu za zastitu pacijenata, sto dalje, da li zvati i bijeli telefon, ministarstvo, hzzo ili?

Mozda inspektorat?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne trebas nista . Povjerenstvo ce ti javiti koje korake ce poduzeti i na koje adrese su poslali prituzbu.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala sirius, baš sam nestrpljiva

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...8&postcount=62 ovdje je jedna žena dobila povrat novaca od države za naplačen UZV

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •