Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 182

Tema: božićni kolačići

  1. #51
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kod mene je u ldici sa beštekom, ravnalo obavezno!
    dapače, dva: drveno i plastično sa držalom.
    i uvijek kolače pomoću njih režem jer mi je jako važno da je svaki jednak.
    8)

  2. #52

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    dugo selo
    Postovi
    73

    Početno

    imam sreću da imam dobro oko i mirnu ruku,a i toliko sam se kolača narezala da ih režem bez ikakvih pomagala osim savršeno naoštrenog tankog noža i mokre krpe za brisanje istog

  3. #53

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj dijana76 prvotno napisa
    babyboys,može li recept za čokoladnu salamu i rigojanče?
    i ja bih molila isto

  4. #54

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Princess P - evo ti mojega recepta za Rigojance, dok ti se prozvana forumasica ne javi

    Rigo janči by Kimama

    Biskvit:
    3 jaja, 6 dag šećera, 1 vanilin šećer, 3 dag maslaca, 6 dag čokolade, 6 dag brašna, malo limunove korice
    Treba izmiješati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodati otopljeni maslac i čokoladu. Zatim se umiješaju brašno, limunova korica i na kraju tvrdi snijeg od bjelanjaka.
    Ulije se u namašćen i pobrašnjen lim i peče na 180.
    Kad se to ispeče, onda se poškropi s malo mlijeka i ruma, ili amareta, ovisi šta volite - najbolje samo mlijeko ako će djeca jesti.
    U originalu gore idu dvije vrste krema, al mi smo radili ovako:
    U litru tučenog vrhnja zaslađenog bi dodali 20 dkg otopljene i ohlađene čokolade i dobro izmiksali.
    Na kraju bi gore stavili izribanu čokoladu i u frižider. Klinci luduju, garantirano

  5. #55

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Eh, da i htjedoh se zahvaliti dragoj Peterlin za Kasato

    Hvala jos jednom

  6. #56
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Joj, fin mi je svatovski mix, jedino za gumeni nisam čula...

    Znate sve one silne kuglice koje ljudi prave? Rum, kokos, mljeveni keksi, orasi&čokolada, rafaello... ja to nikada nisam jela.
    Sama pomisao da ju je netko okrenuo među dlanovima x puta me ...
    A ja baš te naj volem...

  7. #57
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    Citiraj HRKICA prvotno napisa
    naoštrenog tankog noža i mokre krpe za brisanje istog
    Mokra krpa, genijalno..meni to nije palo napamet i uvijek mi sve sve zbrcka..

  8. #58
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja kod rezanja kolača većinom mjerim i dijelim da dobijem jednake komade Ako je tepsija manja i manje redova, onda može i bez mjerenja.

  9. #59

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    709

    Početno

    ma retha tu sam ja cijelo vrijeme, al slabo pišem i nemam vremena od mojih curki
    napravila ja svoj prvi kolač, prvi komentar moje djevojčice bio je fuj, MM je rekao dobar je, a ja sam bila oduševljena, stavljala sam sve odoka, izostavila med i dalje je bilo jaako slatko. Sad znam otprilike što bi stavila, i sjeckala bi na sitnije komadiće, al eto, jučer pekla danas ga više nema.

  10. #60

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    blaženka hvala

  11. #61
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Kod mene su zasad gotovi paprenjaci i zvjezdice s cimetom. Slijede medenjaci i salama od oblatni ovaj vikend, a onda ću malo gledati vaše ideje.

  12. #62
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    kako cuvate te kolace do bozica, je li oni mogu toliko stajati ili ih zaledite?

  13. #63
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Bubica, ja radim kolače po redoslijedu koji mogu duže stajati. Neke zaleđujem, ali neke ne jer sam ih jedniom zaledila pa mi nisu bili baš neki, npr. limun šnite. Paprenjaci i medenjaci mogu stajati jako dugo, 6 tjedana, cimet zvjezdice 4 tjedna, salamu od oblatni ću raditi danas ili sutra, ali nju zaleđujem.

  14. #64
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    babyboys, može recept za kuglice s višnjama?

  15. #65

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Ima li igdje recept za te limun snite?

  16. #66
    pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    zadar
    Postovi
    981

    Početno

    Je li može neki receptić za kekse na kalupe

  17. #67
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    Citiraj Bubica prvotno napisa
    kako cuvate te kolace do bozica, je li oni mogu toliko stajati ili ih zaledite?
    Ledim kifle, medenjake, paprenjake..bajadere, kokos kocke, rafaelo (varijacije na temu)..ostalo nista sto se pece..ispecem dan dva prije pa u frizideru.

    Zanimaju me isto ti na kalupe (inace bio je na forumu negdje recept) se to moze ledit?

  18. #68
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Zorana, imam ja recept za preeefine citron-šnite. Sad idem staviti malca spavati pa malo kasnije stavim recept.

  19. #69

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Mi smo u subotu ispekli zvjezdice bez jaja i neke božićne kolačiće (s orasima i začinima) i ja računam da ćemo do srijede sve pojesti, već ih pola nema .

  20. #70
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Imam pitanje vezano uz zvjezdice s cimetom. Ispekla sam ih prije 3 dana i još su tvrde, čini mi se jednako kao i prvog dana.

    Ups, sad sam se sjetila da još nisam stavila recept koji sam Zorani obećala, a sad moram ići. Stavljam navečer, obećajem

  21. #71
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    zvjezdice koje ja radim nikada nisu tvrde (bjeljanjak, bademi, cimet)

  22. #72
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Možeš li napisati svoj recept? I u moj idu badem, šećer u prahu, cimet i bjelanjak. Možda su drugačiji omjeri.

  23. #73
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ovako
    ne mogu naći raspravu o martinim pracnama
    našla sam recept, ali ne mogu naći poslije raspravu
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?p=317409#317409
    sa mojih milijun pitanja
    koje brašno i tako to...

    pa ako mi može tko to naći
    ili ako može uletjeti autorica sa detaljima

  24. #74
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    kao što nema ni original stranice sa majinim kukijima
    ima poslije dignut recept, ali nema ono gdje je baš maja stavila :/
    a ja volim pročitati raspravu

  25. #75
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Trazila sam, ali nisam nasla. Ne kazem da nisam vidjela, ali moguce je da nisam prepoznala.

    Dakle, lijepo molim recept za ovo, tj. ovo. Sto jednostavnije, to bolje. Po mogucnosti da se mjeri salicama i zlicama i da se svi sastojci mogu zamijeniti nekim drugima.

    A, ne, nisam ga zakomplicirala.

  26. #76

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Nema li tih kolačića u onom recept od mame_još_malo za jedno tijesto za 4 vrste kolačića?

  27. #77

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Kaae prvotno napisa
    Trazila sam, ali nisam nasla. Ne kazem da nisam vidjela, ali moguce je da nisam prepoznala.

    Dakle, lijepo molim recept za ovo, tj. ovo. Sto jednostavnije, to bolje. Po mogucnosti da se mjeri salicama i zlicama i da se svi sastojci mogu zamijeniti nekim drugima.

    A, ne, nisam ga zakomplicirala.
    nažalost, ne znam staviti link,ali sam jučer radila te zvjezdice s marmeladom, recept sam skinula s colinarke (traži pod kolačiće,pa onda zvjezdice s marmeladom)i masu sam zadovoljna ( a i oni koji su probali).


    Zanima me da li je netko naletio na kikiriki fantaziju, naletila sam na raspravu o njemu,ali nisam mogla naći recept,a zvuči mi stvarno kao fantazija.

  28. #78
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    To ti je isto recept sa Coolinarike, jako je dobar kolač.

  29. #79

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    To ti je isto recept sa Coolinarike, jako je dobar kolač.

    hvala Mima,našla sam ga, svi mogući enzimi su mi proradili samo dok sam čitala recept,a mogu misliti kakav je za jesti.

  30. #80
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Dakle, ovo? Moram li koristiti taj gussnel, sto god to bilo? Jesu li sve te zvjezice tako prepune maslaca?

  31. #81
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj Kaae prvotno napisa
    Dakle, ovo? Moram li koristiti taj gussnel, sto god to bilo? Jesu li sve te zvjezice tako prepune maslaca?
    gussnel, gustin i kako se sve zove je jestivi kukuruzni škrob. može zamijeniti (ali i ne mora) dio brašna kod nekih recepata. ja ga koristim samo za zgušnjavanje npr. krema

    tako da mislim da možeš i bez njega

  32. #82

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Kaae prvotno napisa
    Dakle, ovo? Moram li koristiti taj gussnel, sto god to bilo? Jesu li sve te zvjezice tako prepune maslaca?
    nisam ga koristila jer ga nisam imala doma,a to ti je isto brašno samo malo finije.
    ne znam šta si mislila da li su prepune maslaca; super su ukusne,tope se u ustima i ne osjeća se maslo ako si na to mislila.

  33. #83

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    P.S.od bjelanjaca koji su mi ostali napravila sam zvjezdice s cimetom.

  34. #84
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Citiraj Kaae prvotno napisa

    Dakle, lijepo molim recept za ovo, tj. ovo.
    za ovo drugo ja napravim obično tijesto za prhke kekse, izrežem cvijetiće i spajam nugatom (ili nutelom).

    ostala sam dužna neke recepte.

    RIGOJANČI
    biskvit
    3 jaja
    60 g šećera
    30 g maslaca
    60 g čokolade
    60 g brašna
    1 vanilin

    krema
    4 dl slatkog vrhnja
    1 vanilin
    50 g šećera
    100 g čokolade

    preljev
    2 dl slatkog vrhnja
    10 g želatine

    čokoladna glazura

    RAD:žumanjke izmješate sa šećerom , vanilinom, rastopljenim maslacem i čokoladom, pa dodate brašno i čvrsti snijeg pod bjelanaca. sve se izlije u tepsiju i peče 15-20 minuta na 180 stupnjeva
    Pečeni biskvit prerežete na pola po dužini.
    za kremu čokoladu otopljenu na pari pomješamo sa tučenim vrhnjem, šećerom i vanilinom, pa ohladite. ohlađenu kremu namažete na polovicu biskvita, preklopite, premažete šlagom u koji ste umiješali ocjeđenu želatinu i kad se malo stisne prelijete čokoladnom glazurom.


    KUGLICE S VIŠNJAMA
    4 jaja
    4 žlice brašna
    1 žlica kakaa
    4 žlice šećera
    4 žlice marmelade
    10 dkg čokolade
    10 dkg maslaca
    1 dl ruma
    14 višanja
    malo mljevenih badema

    od brašna, jaja, šećera i kakaa zamutite biskvit, izlijte u tepsiju i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva.
    kad se ohladi, razmrvite ga, dodajet rastopljenu čokoladu i maslac, marmeladu, rum i sve pvežite.oblikujte kuglice kojima u sredinu stavite višnju i sve na kraju uvaljajte u mljeven bademe.

    Mala napomena: ja u ovo ne stavljam baš toliko ruma, nego samo par kapi, a ostatak zamjenim mlijekom ili čak može sokom od višnje, zbog djece.

  35. #85
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

  36. #86
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    princess puffy, daj molim te stavi svoj recept za zvjezdice.

  37. #87
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ovako
    ne mogu naći raspravu o martinim pracnama
    našla sam recept, ali ne mogu naći poslije raspravu
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?p=317409#317409
    sa mojih milijun pitanja
    koje brašno i tako to...

    pa ako mi može tko to naći
    ili ako može uletjeti autorica sa detaljima
    Nisam prije vidjela, sori. Zaboravila sam da se rasprava uopce vodila, pa ti s linkom ne mogu ponoci, al zato pitaj. Brasno pomijesaj ostro i meko. Ja uvijek radim s mekim, ostro imam samo rijetko, ali ako zelis bit sigurna pomijesaj. I mijesi tijesto sto krace. Znaci izmrvi maslac i povezi i gotovo. Modlice ne moras mastiti osim mozda ako su nove novcate, al ja nisam mastila ni te. Kad se ispece, istresi ih cim prije.

  38. #88
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    a je bila ono neka rasprava da može i s mašću?
    ja se ne sjećam s čim sam ja radila osim da su bili stvarno prefini

  39. #89
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    ja ih radim s masti jer s mslacem ispadnu tvrde

  40. #90
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Meni ne budu tvrde s malsacem. U originalnom receptu je mast, ali ju ne koristim.

  41. #91
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ja bih ih isto radila.
    Totalno se obeshrabrim kada mi prvi puta nešto ne uspije, a ove pracne sam uspjela upropastiti. :/

  42. #92
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ja bih ih isto radila.
    Totalno se obeshrabrim kada mi prvi puta nešto ne uspije, a ove pracne sam uspjela upropastiti. :/
    Pa radi, nitko ti ne brani. Meni su propale kad mi ih je brat pretjerano umijesio.

  43. #93
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    A jesi fina...
    Jesu ti takve i pracne?

  44. #94
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    ma nama su pracne obaveza.
    junior najviše uživa u kuckanju po kalupima da keks ispadne i onda ih oni valjaju u šećer... blago meni

  45. #95
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    A jesi fina...
    Jesu ti takve i pracne?
    Pracne su mi prefine. One s orasima su mi omiljeni kolac. Ona s medom malo manje omiljene, ali jednako dobre. Al te s medom skoro da i ne radim, to dobijem od mame, sta cu kad voooleeeem oraje.

  46. #96
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ne znam hoću li na kraju balade pjevati: Oj oraje, oraje, daleko sam od tebe , ali znam da ću se ovaj puta više potruditi, a manje mijesiti.
    Biće da sam ih pre-mijesila zadnji puta. A i namazat ću kalupe, nek se i to nađe.

  47. #97
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Pa radi, nitko ti ne brani.
    Šta bi netko dao za ovakav vjetar u leđa
    Hvala na podršci.

  48. #98
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Molim, i drugi put.

  49. #99

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj lucij@ prvotno napisa
    princess puffy, daj molim te stavi svoj recept za zvjezdice.

    ZVJEZDICE S CIMETOM

    4 bjelanjka (to mi je ostalo od zvjezdica s marmeladom)
    25 dkg šećera u prahu
    1 vanil šećer
    1 žličica cimeta
    oko 40 dkg lješnjaka ili bajama

    preferiram lješnjake koje radim tako da ih 10 min popržim u pećnici na 200,zatim ogulim koru (najdosadniji dio),a onda napravim karamel (kao za rožatu) uvaljam lješnjake u karamel,kada se svi oblože istresem na papir za pečenje,čekam da se ohlade (nikako pasti u iskušenje da se isprobaju tako vrući) i onda ih s batom za tijesto tučem da se smrve i ako mi trebaju samljeveni -samlijem ih (naravno,nisam ovo ja izmislila recept je golog kuhara).

    Smiksati bjelanjce da bude čvrsti snijeg,a onda brzo dodati šećer u prahu.Odvojiti u šalicu dio za premazivanje kolača i staviti u frižider.
    Jedno za drugim dodavati najmanjom brzinom vanil šećer cimet i oko 20 dkg lješnjaka ili bajama,Dalje mjesiti rukama i dodavati lješnjake da se tijesto ne raspada.
    Razvaljati tijesto na oko pola cm i izrezati zvjezdice (kalup kojim se režu umakati u hladnu vodu,biti će lakše)i namazati s bjelanjkom i šećerom koji smo spremili u frižider.
    Peći na 140 oko 25 min.



    Šta su vam to pracne?

  50. #100
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    pracne su šapice

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •