Sve preporučeke knjige su za 5, i mislim da ih je vrijednije pročitati nego prelistavati forume...informacije su znatno cjelovitije

Uglavnom, ja sam prošle godine uzgojila svoj 1. (bio)vrt .
Pojma nisam imala ništa o bilju, čak do te mjere da ni sobno nije bilo sretno kod mene

Ali povrtnjak je genijalno uspio. Sve sam malčirala sjenom (od susjeda), da ne trošim vodu za zaljevanje tjekom ljeta i da (koliko je moguće) spriječim korov.

Iako su me susjedi bljedo gledali i davali savjete da to sjeno ne valja i da radim "gluposti"...ja sam bila pre-zadovoljna rezultatima! Rajčice nisam uopće cijelo ljeto zaljevala! A rodile su kao lude...djelila sam ih na poslu
Salata mi je supjela, špinat i blitva....mrkva i prešin ništa (slabo)...grašak sam skroz fulala...a umjeto krastavaca izrasla mi je tikva

Špricala nisam s ničim (čak ni koprivinom vodom)! Korov sam pljevila baš ako sam imala volje. Puževa je bilo, i pojeli su mi grrašak, ostalih buba nije...bar ne onih koje bi mi nešto pojele.

Što ću ove godine drugačije?
1. staviti deblji sloj sjena (malča)
2. početi kompostirati
3. bolje posložiti gredice i sijati ravno u redu (a ne naokolo...pa više ne znaš di je što )