-
Ja mislim da te sadnice s placa ovise od koga ih uzimaš. Ja sam neke svoje uzela od ove babe koju znam i od koje kupujem povrče. E njeno povrče je tako dobro okusom a tako užasno izgledom, da ako to niej organsko ništa nije. Od paprika mi zamiriše cijela kuća, a kad praviš salatu imaš instant putovanje u djetinstvo od prekrasnih mirisa i okusa. Anyway, imam nešto njenih pomadora u vrtu, predobro rastu i cvjetaju ko blesave. Čekam još kakav je ukus.
A odnjela mi kiša i tuča salatu
-
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje
Nisam sigurna je li možda već bilo postavljeno, moguće je da sam ga previdjela...
Dakle, ovo proljeće planiram osnovati vlastiti organski vrt. Problem je u tome što su se neke stvari izjalovile pa sam tek sad uspjela dogovoriti korištenje jednoga komada zemlje. Zemlja je "djevičanska", odnosno na njoj već godinama nitko ništa nije radio (a prije više godina imali su ljudi na njoj mali vrt), samo je trava košena pa srećom nije sve potpuno podivljalo. Zanima me koji bi bio postupak pripreme takve zemlje. Budući da sam mnogo čitala o tome kako zemlju nije dobro prevrtati da se ne bi izgubili svi korisni organizmi, pitam se koji bi bio najbolji način za pripremu takve površine i skidanja trave. Motokultivator, pretpostavljam, zbog agresivnosti ne dolazi u obzir, mada su mi dosad svi tu opciju preporučili. Bi li onda najpametnije bilo ručno okopavanje pa ukopavanje komposta i eventualno dehidriranog stajskog gnojiva? Ne znam kako stvari stoje kad se sve ovo radi prije početka sezone sjetve, a ne na kraju. Brine me da svo to gnojivo i kompost neće imati vremena da se adekvatno razgradi i ugradi u tlo, pa da mi čitav pothvat ne propadne.
Molim pomoć! Svaki savjet je dobrodošao
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma