-
Ajd pomozite!
Dobila sam na korištenje 90 kvadrata (20x4,5) vrta koji nije obrađivan 2, 3 godine. Bio je sav u visokom korovu kojega sam većinom počupala i planirala spaliti, a zemlju u proljeće prefrezati.
Naime, u knjizi Bio vrt sam čitala da je takva obrada potrebna ako je zemlja zakrčena, nekorištena. No, ova moja zemlja se meni čini totalno rahla i nekako mi bed sve te životinjice (gliste na samoj površini) i mirkoorganizme pretumbati i prebaciti ih u dubinu zemlje.
E sad, korov sam počupala i zemlja je gola. Hoće li ju kiša i niske temperature utući pa će postati sabijena i hoće li onda zaista biti potrebno frezanje?
Da ju prekrijem malčem i onda samo površinski prekopam na proljeće prije sadnje/sijanja? Ili da ju ipak obradim frezanjem?
Osim toga, na zemlji su i dva oraha. Jedan na samom kraju i pod njim rastu jagode, a ondje planiram staviti i komposter. Drugi je je malo dalje i pod njim sam mislila urediti prostor Maši za igru, posaditi malo cvijeća, uglavnom ostaviti neobrađeno. No, pod njim je gola zemlja, nema trave. Što posijati?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma