Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: H. influenzae u oku i nosu

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno H. influenzae u oku i nosu

Petra je konjuktivitis dobila u vrtiću, ostali smo tjedan dana doma na bolovanju, stavljala sam Tobrex mast i u oči, a kapi u nos. Kroz 7 dana smo se držali terapije.
    Nitko od nas doma nije dobio, a sad se evo nakon što je 2 tjedna bila ok sve vratilo.
    Napravili smo, po mojoj želji, bris oka, nosa i grla.
    Od pedijatrice smo dobili potvrdu da Petra može u vrtić. Ostale smo doma 2 dana prijr vikenda + vikend, dakle 4 dana. Te dane smo intenzivno liječili čajem od vidca oči i čistila sam joj nos sljezom i fiziološkom.
    Nalazi gotovi danas - u oku i nosu H. influenzae.
    I kaj da sad radimo?
    Ona nema temperaturu, nikad nije niti imala, ide u vrtić već 3 mjeseca, dobro je, vesela je, ma sve 5.

Da je kljukam antibiotikom ili ne? Nisam pametna, čitala sam sve i svašta o toj bakteriji i kako shvaćam 99% vrtićara i jasličara je ima.

Ali opet imam iskustvo sa starijim sinom, koji je u dobi od 2 godine završio na Šalati s upalom pluća, u nosu Streptokok, Moraxella i H.influenzae.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam šta da kazem i nas muči konjunktivitis.
    Dobila ga je pre mesec dana (verovatno u vrtiću).Prošao je za nedelju dana.Sada se opet pojavio.Mi smo koristili hloramfenikol antibiotsku mast.
    Probaću sa biljkom vidac a možda odemo i prvi put kod homeopate.
    Da li neko ima iskustva sa konj. i homeopatijom?

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: H. influenzae u oku i nosu

Citiraj dinosaur prvotno napisa
    Da je kljukam antibiotikom ili ne? Nisam pametna, čitala sam sve i svašta o toj bakteriji i kako shvaćam 99% vrtićara i jasličara je ima.

Ali opet imam iskustvo sa starijim sinom, koji je u dobi od 2 godine završio na Šalati s upalom pluća, u nosu Streptokok, Moraxella i H.influenzae.
    Nadam se da je 99% vrtićara nema jer H. influenza izaziva meningitis a cijepljnje protiv nje je obavezno.

Ponovite bris oka. Tobrex bi treba riješti problem H.Influenzae. N. je imala HIb u oku o dobi od dva mjeseca i za to je dobila tobrex mast. Hib mogu prenostiti i starije osobe (nalazi se u nosu).

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i nama je nađena u nosu (prije 3 tjedna uzet bris)

prije mejsec dana završili u bolnici zbog stafilokok pneumonije...

pedica nas poslala u vrtić danas, jučer ponovili bris...

u međuvremenu kapali Operilom (zubog upale uha, 6 dana od uzimanja brisa)...

pedica kaže da ne bi dala antibipotik jer je bio 13 dana u bolnici i doma a kako nema nikakvih simptoma da nema razloga za brigu (cjepljeni smo, a i nama je rekla da to većina ljudi, pogotovo djece ima a da i neznaju)

ispirali još 5 dana intenzivno fiziološkom i ponovili bris jučer...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •