Citiraj princess puffy prvotno napisa
A što je s majkama koje su imale postpartalnu hemoragiju,hiper ili hipotireozu, [b]dijabetes svejedno da li je juvenilni ili gestacijski[b], retenciju placente,slabu nutriciju itd.?
Pod "juvenilni" dijabetes valjda mislis na dijabetes tip 1. (Izraz "juvenilni" vec dugo se ne koristi, osim valjda kolokvijalno.)

Kod zena s dijabetesom tip 1 ne postoji opasnost da je majcino mlijeko "slabe kvalitete". Citala sam radove u kojima se pokusavalo odrediti kako hiper- i hipoglikemija utjecu na sastav mlijeka, a norocita paznja posvecena je sadrzaju secera. Ispostavilo se da su odstupanja, ukoliko ih uopce ima, beznacajna. Na godisnjem sam, i ne mogu doci do referenci trenutno.

Lijecnici koji se u Hrvatskoj bave trudnocom u kombinaciji s pregestacijskim dijabetesom tvrde da rodilje trebaju dojiti, to se snazno preporuca. Necu ti sada navoditi pojedinacne primjere iz zivota, samo cu reci da iz osobnog iskustva znam da je uspjesno dojenje u kombinaciji s dijabetesom tip 1 moguce.

Mislim da nikako nije u redu da ovakva nagadjanja tako olako navodis po forumu. Moglo bi nekome naskoditi. A nikome, ali bas nikome, nece koristiti.