Googlam analizu mlijeka jer je neka gospođa na Facebooku napisala da su joj prije 40g radili istu u Bjelovaru i rekli da je njezino mlijeko ravno OTROVU. Beba je plavila nije dobivala na težini itd. I ako sam prije manje od 10g radila Diplomski na temu Dojenja nigdje nisam naišla na informaciju da se uopće analiza mlijeka radi u RH ili se radila u Jugoslaviji. Meni je to potpuna nepoznanica i šok i sad naiđem na ovu temu. Na Rodi sam "visila"" non stop i čudno mi je da mi je promakla ova informacija i tema.

Zanima me ta disertacija o kojoj ste pisali i na kojim linku se može doći do nje.

Itekako ću HZZJZ poslati e-mail da vidim te reference po kojima oni mjere "kvalitetu" majčinog mlijeka i zaključuju da je "kvalitetno" ili ne.

Nemam ja ništa protiv analiza već me samo zanima na osnovu čega su napravljene te reference, te analizira li se MM na još nešto ako je u njemu "pronađen otrov". (Moguće da se majka hranila špricanom i tretirani hranom...nagađam).

Žao mi je što je ova tema zamrla bez zaključaka i informacija sa terena.

Kako čujem u Beogradu postoji banka majčinog mlijeka i predstavljam da oni tamo vrše nekakvu analizu MM (kao što bi se i krv za transfuziju trebala analizirati).Postoje li na netu dostupne te tablice i analize?

Kao majka koja je dojila prvo dijete do 3g a drugo do 4g , znam da postoje žene koje to isto ne mogu, zanima me zašto ? Vjerujem da većina njih osjeća osudu što daju AD što nije u redu prema njima a isto tako bilo bi nam svima jasnije da shvatimo zašto samo ljudski rod ima problema sa dojenjem za razliku od svih ostalih sisavaca.

Hvala