Stranica 11 od 20 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 975

Tema: Nakon transfera

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa
    vidim da smo sve u istom neraspoloženju, jedino nas Jelena diže...bravo Jelena
    ja ne tražim nikakve znakove jer je u ovom trenu to nerealno tražiti, ali me jednostavno moje raspoloženje ubija....
    čista melankolija, nevoljkost, nezainteresiranost za bilo što....kad mi netko kaže da će mi doći meni se kosa diže na glavi...no kažem, valjda me jednom moralo udariti....sve ovo vrijeme pikanja, priprema je prošlo super, osjećala sam se fantastično....i ovo je valjda prolazno....
    o, o najavljenim gostima da ne pričam!! od toga ću tek poluditi! znam da imam dobronamjernih prijateljica, ali one trenutno ne mogu razumjeti kako mi je!! pa onda ja najbolje volim da me ostave na miru dok to sve ne prođe..

a i ja ( stupid women), sam im svima rekla kad je beta, pa tek zamislite kad počnu nazivati taj dan :shock: , nadam se da ću sa zadovoljstvom čekati da me nazovu, a ne pustiti telefon da izzvoni( postoji li ova riječ?!) i ne javiti se

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure!!!!

odoste u chat!

usmjerite se natrag na smisao teme inače brišemo, ključamo...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj marči prvotno napisa
    cure!!!!

odoste u chat!

usmjerite se natrag na smisao teme inače brišemo, ključamo...
    Zašto misliš, marči? pričamo kako se osjećamo nakon transfera, bilo psihički bilo fizički, samo da znaš koliko nam to znači, nije li to tema?

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ustvari je totalni chateraj i vibranje kad odlistam nekoliko stranica unazad.

molim vas napravite od njega konstruktivan topic npr o strategijama nakon transfera edukativnog karaktera (mirovati ili ne, koje vrste poslova raditi, što su liječnici preporučili ili zabranili, psihofizičke prepreke kako im doskočiti....) inače ode pod ključ.

capka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mene zanima(a baš se ne usudim pitati da me netko ne " našpota" što mi tako nešto pada na pamet) da li se smijem okupat u moru 8-9 dan nakon transfera?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da ne, jer u uputama za pacijente sa klinike cito u split stoji

"poslije et ne kupajte se u kadi, tusirajte se, ne koristite vaginalne tampone, nemojte imati spolne odnose i ispravno koristite propisanu terapiju"

pa ako nije preporucljivo kupanje u kadi, mislim da nije ni u moru :/

capka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pinky hvala ti

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Negdje na forumu sam pročitala, a ne mogu sada pronaći, da u Mariboru nakon ET ne preporučaju konzumaciju kave?!
    Ja inače nisam neki kavopija, recimo 2-3x tjedno mi dodje da baš poželim popiti šalicu kave s mlijekom. Jel to prihvatljivo ili nije?! :?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam, ja sam prestala piti kavu i pusiti na dan et. danas sam popila jednu i nije mi dobro pasala.
    u ovim uputama jos pise:
    " slijedeca 2 tjedna (nakon et) potrebno je izbjegavati teze radove i dugotrajno sjedenje. NIJE POTREBNO I NE PREPORUCA SE lezati do testa na trudnocu koji treba napraviti 2 tjedna poslije et"

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Negdje na forumu sam pročitala, a ne mogu sada pronaći, da u Mariboru nakon ET ne preporučaju konzumaciju kave?!
    Ja inače nisam neki kavopija, recimo 2-3x tjedno mi dodje da baš poželim popiti šalicu kave s mlijekom. Jel to prihvatljivo ili nije?! :?
    mozda da probas sa biancom, ja sam je pila dok sam uzimala neke homeopatske pripravke i nisam smjela piti kavu. ok mi je bila

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala, Pinky
    Ma, mogu ja bez kave, bez problema, kako mi dodje želja, tako i ode, nekad i po mjesec dana se ne sjetim popiti, al pitam dal da preskočim ovaj put poslije ručka ili ne.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nama su u Mb rekli, prvi dan mirno, drugi normalno i ne piti kavu. Pušenje nitko nije spominjao, ali mislim da je to suvišno. Ja pijem biancu ujutro i čini mi se super za probavu (vjerujem da smo sve od utrića malo... "sporije" )

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

preskoci ako mozes....

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pinky, odakle čitaš te upute? ja bih ih rado pročitala kompletno sve..nigdje nisam čula za kavu, tako da pijem jednu dnevno svaki dan :/

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

http://www.cito.hr/hrv/djelatnosti=ivf.html

na dnu mozed downloadati brosuru u pdf formatu. ja je imam u papirnatom obliku

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a evo uputa iz maribora:

Poslije embriotransfera:
    • prvih nekoliko dana ograničite intenzivne aktivnosti. To ne znači da morate ležati, već da se
    fizički ne opterećujete, čitajte, šećite itd;
    • ne kupajte se u kadi, koristite tuš,
    • ne koristite tampone,
    • uzdržavajte se od seksualnih odnosa do testa na trudnoću,
    • ne bavite se teškim fizičkim poslovima,
    • uobičajenim aktivnostima možete se vratiti nekoliko dana po embriotransferu.

http://209.85.129.132/search?q=cache...ient=firefox-a

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pinky,

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kakva su vaša saznanja i iskustva uz korištenje kozmetike, raznih losiona, krema za sunčanje, samotamnjenje i sl. nakon transfera?! Jel to šteti ili nema nikakvog utjecaja?! Ja sam, recimo, dobila neki losion i pjenu za smanjivanje masnoće u korjenu kose, al se to ne usudim koristiti. Ne znam ni sama objasniti zašto :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemam nekih posebnih saznanja, ali ne koristim ništa od navedenog s obzirom da sam doma, pa mi trenutno nije potrebno......ja bih na tvom mjestu pričekala možda s tim losionima, pogotovo s ovim za samotamnjenje, a ja sam pazila i sa ovima za sunčanje, kupovala u ljekarni, baš one za bebe....

BLIZU avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nemam ni ja al mislim da bi bilo dobro da se suzdrzimo od svega toga i pricekamo malo nam jos fali...a sto se stice kave nisam znala za tu info...pijem je s mljekom...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

curke, kako je danas?

ajmo svaka od nas napisati koji nam dan je poslije transfera i kakvi su nam simptomi, može? ja bih volila pročitat vaše, pa mi je zato to palo napamet

dakle, ako dan transfera računamo kao nulti, meni je danas 5dpt.

simptomi: NIKAKVI!

Grudi me bole kao i kad trebam procuriti, jedino me malo krsta više bole no inače, to pripisujem ležanju!!

kad bismo trebale, NEDAJBOŽE, dobiti m?!

BLIZU avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni je 8d od et-a nemam nikakve posebne simptome a oni koji su ima razlog za njih
    bolovi u trbuhu-proljev :/
    cice -o bodova
    placem i tulim stalno -pms
    sve je to tak...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj BLIZU prvotno napisa
    meni je 8d od et-a nemam nikakve posebne simptome a oni koji su ima razlog za njih
    cice -o bodova
    sve je to tak...
    isto istacato kod mene (od proljeva do cica) jedina razlika je sto je meni danas 11dpt

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja placem i tulim, da ne mislite da nisam al danas ipak manje nego jucer

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    Citiraj BLIZU prvotno napisa
    cice -o bodova
    sve je to tak...
    isto istacato kod mene (od proljeva do cica) jedina razlika je sto je meni danas 11dpt
    pa kakav vas proljev spopao?! :shock:
    jel to neki virus ili novi simptom trudnoće?

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je danas 6 DPT.
    Grudi bole.
    Jajnici bole i dalje, primjećujem da više bole nakon kretanja, kao i nakon dužeg sjedenja.
    Danas ujutro počela neka mučnina u želucu, ali probava - nula bodova.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Meni je danas 6 DPT.
    Grudi bole.
    Jajnici bole i dalje, primjećujem da više bole nakon kretanja, kao i nakon dužeg sjedenja.
    Danas ujutro počela neka mučnina u želucu, ali probava - nula bodova.
    jao, pa šta ćemo sa probavom?????

ja ujutro donat na tašte, onda mi muka pripadne, pa onda jogurti sa žitaricama, pa crni kruh....i ništa!

p.s. u prošloj trudnoći sam završila na klizmi jer 5 dana nisam išla na wc pa su mi uvaili neku bakteriju koje se nisam mogla riješiti do kraja!!! strava!!

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni je danas 7 dpt i konkretno nemam nikakvih simptoma
    Jučer i danas imam one predmenstrualne bolove ali njih propisujem HS
    Cice su veće (ali ne bolne) ali to opet pridodajem stimulaciji jer su takve od tada

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je danas 4. dan nakon transfera ( ET je bio u subotu) i od simptoma imam: napuhan trbuh, povećane i bolne grudi i pritisak dolje - sve za sada još uvijek propisujem stimulaciji i lijekovima

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eh da u Mb vele da niti gazirana pića ne bismo smjeli piti, jer nam se jetra muči ionako ove sve hormone razgraditi pa ju ne smijemo opterećivati. Ali to, mislim nema veze sa zatrudnjivanjem. Što misliš Nataša o tabletama magnezija?

Ja ne znam je li pametno što ja radim, naime ujutro popijem Bianku natašte, a MM dobio neku virozu i kašlje i ima temperaturu i mene grlo pecka pa se svakodnevno preventivno drogiram s C-vitaminom. I to onim u prahu. Uzmem malo sa žličicom praha, stavim u usta pa zalijem sokom od ananasa ili jabuka da mogu progutat. Od toliko C-vitamina se u principu dobije proljev, tako da ja sasvim finom mogu na WC. Tražila sam na webu može li mi škoditi C-vitamin. Koliko znam, višak može uzrokovati bubrežni kamenac (što mi se u ovom trenutku ne čini problematičnim). Je l ima tko kakvu informaciju o tome?

Što se simptoma tiče, znam da ne treba osluškivati, sve trudnice govore da ne osluškujemo, ali ipak si očito ne možemo pomoći.
    Kod mene:
    -bolne bradavice
    -povećane grudi za nekih 3 cm
    -povećan opseg struka za nekih 4 cm
    oboje u odnosu na stanje prije stimulacije, ali nisam ja to baš kontrolirala kako se kretalo. Ako sam se samo udebljala, onda sam se "nepravilno udebljala" jer su mi kukovi ostali isti, a kod mene inače gravitacija ima značajnu ulogu i prvo se debljam na bokovima.
    -za bolove u abdomenu ne znam što da kažem jer nekad imam lagane, nekad ne, dok udobno sjedim ili ležim nemam nikakve bolove.
    -psihički, većinu rodbinskih komentara neprijateljski doživljavam i jako mi idu na živce, imam osjećaj da sam sve od sebe dala (a vjerujte da sam takav tip da za važne stvari pogibam), a da mi oni nepotrebno grižnju savjesti nabacuju. Najgori komentar mi je da sad sve ovisi o meni, što ja prevodim da ako sad ne uspijemo ja sam kriva.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lol da, taj komentar da sad sve ovisi o meni, taj mi je najdrazi.

ovdje cu se zaustaviti da ne budem nepristojna

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kako nas je sve strah priznati bilo kakve simptome, jer bi moglo značiti da si nešto umišljamo..a zar nije realno da bi čak ti neki simptomi mogli bar nekima od nas značiti trudnoću?!

joj joj......

Jelena, magnezij u tabletama meni ništa ne pomaže, valda ga je veća koncentracija u donatu mg pa mi to barem donekle pomogne :/

i p.s. ove bolne bradavice, ako te inače ne bole pred M, znače garant trudnoću

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni je danas 5 dpt, imala sam dan nakon transfera neki smeđkasti iscjedak i neko preobadanje svako toliko kao da me neka igla bockala....jedino šta mi je dosta drugačije je to da su mi bradavice ispupčene što mi inače nisu uvijek a sada baš strše!

BLIZU avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a kaj sad i proljev je tj u nekom cudu moze biti simptom trudnoce ja kad sam nervozna pocinje me srafiti u crijevima i dobim proljev......i kaj sad marci nemoj me špotati
    danas 9dc sve je isto ko i do sad samo majnjje placem a za prave simptome je vrijeme kad (bar ja tak mislim) kad bi nam kasnila
    nemam pojima....u subotu radim test.....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo malo sa stranice

http://www.drmalpani.com/book/chapter25c.html

vezano uz vrijeme nakon et:

Many doctors used to advise "strict bed rest" after an embryo transfer. However, remember that your physical activity does not affect your chances of getting pregnant. Resting when you are well can be very emotionally taxing, and we encourage patients to lead as normal a life as possible. Many patients are worried that if they cough or sneeze , the embryo will "fall out". However, remember that this is physically impossible, and that if the embryo is going to implant, it will, no matter how much you exert physically. Remember that God has designed the human body with enough sense, that coughing and sneezing will not cause the embryos to "fall out". The uterine cavity is a "potential space", and once the embryos are placed here, they appose to the uterine wall and are not affect by gravitational forces. I remind patients that it's fine for them to do whatever normal couples would do after having sex - after all, how does it matter to the embryo that it arrives in the uterine cavity in the normal course of events, after the couple had sex, or after spending 2 days in the IVF laboratory and then being transferred into the cavity with a catheter ?

i sada onaj losi google prijevod (za cure koje su na vi sa engleskim, ali upozoravam vas da je los)

Mnogi doktori savjetovali da koriste "strogi krevet odmor" nakon embrio transfera. Medjutim, zapamtite da vasa fizicka aktivnost ne utjece na mogucnost da ostanete trudni. Odmaranje i kad se dobro osjecate može biti vrlo emotivno zahtjevno , i ohrabrujemo pacijente da vode normalni život što je više moguće. Mnogi pacijenti su zabrinuti da ako su kašlju ili kišu, embrij će "ispasti". Međutim, zapamtite da je ovo fizički nemoguće, i da, ako ce se embrij implantirati, on to hoće, bez obzira koliko ste se fizički naprezali. Sjetite se da Bog je dizajniran ljudsko tijelo sa dovoljno smisla, da je kašalj i kihanje neće uzrokovati embryos to "ispasti". Uterine šupljina je "potencijalni prostor", a kad embryos smješteni su ovdje, oni appose na uterine zid i na njih ne utječe gravitationalna snaga. I remind patients that it's fine for them to do whatever normal couples would do after having sex - after all, how does it matter to the embryo that it arrives in the uterine cavity in the normal course of events, after the couple had sex, or after spending 2 days in the IVF laboratory and then being transferred into the cavity with a catheter ? Ja podsjecam pacijente da je u redu učiniti sve ono što će normalni parovi učiniti nakon seksa - nakon svega, u cemu je razlika da embriona stigne u uterine šupljine u normalan tok događaja, nakon što je par imao spolni odnos, odnosno nakon 2 dana u IVF laboratoriju i zatim su prenesene u šupljini s kateter?

eto, ako ste razumili......

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pinky, tako i ja razmišljam - zato ću sutra doći raditi, a odmaranje će biti za vikend
    još 2,5h i krećemo po mrvice :D

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo ja počela raditi, danas mi 6dpt. a 11 dpo. a dosta odmaranja.

simptomi: NIKAKVI!!

PROBAVA: NIKAD GORA!!!!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kad smo već kod simptoma jeste vidjele našu kikic:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...833&highlight=

ja mislim da sam u teškom pms-u, a prijateljica dvostruka mama me uvjerava da su simptomi isti.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je danas 5. dan nakon transfera i noćas su me u dva navrata probudili menstrualni grčevi, prilično jaki, ali su kratko trajali...danas još osjećam lagano probadanje u abdomenu.Da li je netko imao slična iskustva!?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je tako bilo 9. dan poslije transfera, točno kao M grčevi s jedva vidljivim tragom "crvene točkice", kasnije je i dr potvrdio da je to bilo implantacija. ~~~~~~ da je i kod tebe tako. S obzirom da je to kod mene bilo dosta kasno od tranfera, ja sam bila uvjerena da to bio početak M, ali sam se prevarila.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zuzu prvotno napisa
    Meni je danas 5. dan nakon transfera i noćas su me u dva navrata probudili menstrualni grčevi, prilično jaki, ali su kratko trajali...danas još osjećam lagano probadanje u abdomenu.Da li je netko imao slična iskustva!?
    Gdje u abdomenu?! u maternici ili iznad?

rano je za mengu, prije bih rekla da su to kontrakcije maternice na plod koji se primio pa ga maternica namješta....ima i naziv za to, al sad se ne mogu sjetiti

držim fige

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da je nezahvalno uspoređivat simptome među sobom, svatko je organizam za sebe, nešto što je jednome simptom drugome može biti loš znak i obratno....a i psihički je vrlo naporno razmišljati o tome svakodnevno i tražiti svaku i najmanju sitnicu.......
    nadam se da će nam svima uspjeti bez obrira na simptome/nesimptome, ja sam ipak za to da se pusti vremenu da odradi svoje...koliko god mi nestrpljivi bili....bit će tako lakše i nama i našim mrvicama

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Potpisujem ZO
    Evo ja iz svojeg iskustva potvrđujem da sam imala sve simptome trudnoće, osim ona dva puta kad sam imala biokemijske koje su nastale u kućnoj radinosti.
    Tad sam tek oko 35dc osjetila lagani pritisak u cicama i poslijepodne mi je bilo malo teško u želudcu, ali ništa jako simptomatično.
    Međutim, kod potpomognutih postupaka, imam 1.000 simptoma 8) .
    Razlika je samo što kod njih koristim utrogestane, choragone..., a kod prirodnjaka to nije bio slučaj.
    Ovaj put sam nakon FET-a donijela čvrstu odluku da ću živjeti normalno, ići na posao i sve laganini bez dizanja težih tereta. Još ću imati na brizi imati nećake.
    Dovoljno me izludilo dosadašnje čekanje bete doma, a kako nisam u stimulaciji, mogu si priuštiti normalan tempo.
    I kako naša draga ZO kaže... nadam se da će nam svima uspjeti bez obzira na simptome/nesimptome...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imate pravo, potpuno...možda da se ipak opustimo...

ja sam isto krenila raditi, tempo mi je samo malo sporiji nego inače, nastavila sa dnevnim aktivnostima potpuno normalno kako bude......

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam jučer otišla u ured i otišla nakon dva sata, jer su me jajnici s cijelom guzicom počeli rasturati! Teško mi je dugo sjediti.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

[quote="ZO"
    nadam se da će nam svima uspjeti bez obrira na simptome/nesimptome, ja sam ipak za to da se pusti vremenu da odradi svoje...koliko god mi nestrpljivi bili....bit će tako lakše i nama i našim mrvicama [/quote]

ZO,
    1 dpt - osjećam se sjajno
    nadam se da do 05.06. neće biti nekih većih oscilacija u promjeni raspoloženja 8)

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa
    -psihički, većinu rodbinskih komentara neprijateljski doživljavam i jako mi idu na živce, imam osjećaj da sam sve od sebe dala (a vjerujte da sam takav tip da za važne stvari pogibam), a da mi oni nepotrebno grižnju savjesti nabacuju. Najgori komentar mi je da sad sve ovisi o meni, što ja prevodim da ako sad ne uspijemo ja sam kriva.
    Od toga sam već u totalnoj šizi. To se jedino kod FET-a jednostavno riješi. Prešuti im se

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa
    Tražila sam na webu može li mi škoditi C-vitamin. Koliko znam, višak može uzrokovati bubrežni kamenac (što mi se u ovom trenutku ne čini problematičnim). Je l ima tko kakvu informaciju o tome?
    Ja sam doktora pitala za magnezij i željezo pa mi je rekao da mogu sve do trudnoće, a onda ćemo vidjeti.
    Magnezij moram piti (šumeće tablete) jer željezo uzrokuje zatvor, a još nakon željeza uzmem i C vitamin za bolju apsorbciju. Pijem tekući jer je kao on najbolji za bubrege.
    Neka vam svima ovi teški dani iščekivanja prođu što prije

BLIZU avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bebel slazem se sa tobom moji simptomi su uvjek isti ko za pms i dolazak
    metko mi je rekao da se stolica moze izegulirati sa ciklom na taste no neznam ko bi to ogo na taste ..... :?

Stranica 11 od 20 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •