i da, od odlazaka na wc i pogledavanja u gaće ĆU POLUDIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
i da, od odlazaka na wc i pogledavanja u gaće ĆU POLUDIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
bonyhvala
...ipak na današnjem testu ni sjene tako da čisto sumnjam da bi do petka moglo doći do nekog velikog preokreta!
mušica![]()
![]()
![]()
Sigurno si gledala u test i čarobirala da se pojavi crtica-barem sam ja takoNatalina prvotno napisa
.ništa se ne zna do petka,ja ipak mislim da je prerano za test.Meni je muka jer idem betu vadit sa frendicom kojoj su vratili 3 blastice,ajme kako će me pokopat
,ali i dat nade jer drugi postupak je moj
Naravno da sam ga pregledala pod svim mogućim kutovimai ispod lampe, i ispred prozora
...ali ništa...ma možda i nas već čeka neka blastica na vv
![]()
danas 6 dan od ET,i dalje nikakvih simptoma,niti cice niti trbuh :? .ovo mi je definitivno najčudniji postupak do sada.Jedino što sad u ovom trenutku dok pišem osjećam nekakvo škakljanje u trbuhu,ispod pupka :?
i kod mene 6. dan od transfera. simptomi? imam jedino simptome ludila. mislim da fantaziram. sanjam starhote, budim se u pet jutrom, nemam mira. osluskujem svaki zreptaj tijela, za izliditi. sve je novo za mene. lijecnika nisam niti slusala u procesu stimulavije i ostalog uopce. mislila, njegov posao, zna sto radi. sto manje znam, bolje za mene. no, vrag mi mira neda, non-stop citam ovdje... izludise me simptomi kojih nema...
sad ide smajlicbilo koji da netko ne pomisli da sam fakat shashava
![]()
stid me reci da sam jutros radila test. apsurd. naravno - null.
mm na sluzbenom putu, doma sama, milion strahova.
prva dva dana nakon transfera /vracena dva embriona/ imala velike bolove u grudima, bradavice vrlo bolne. sada niti to. nista. ah, da, trbuh je veci. i cini mi se, blaga, ali fakat blaga mucnina povremeno, traje par sekundi...
ß sljedeci cetvrtak, 04.06.
pozdrav svima
bernadette
Evo ja brojm 11 dpt,a 15 dpo u prošla dva dana sam imala takve neizdržive bolove tak da sam preležala. Danas od jutra se malo smirilo ostala mi konstantna bol na jednom mjestu (lijevi janik) i to se prestaje.
Sutra mislim radit test mislim da bi već se trebalo vidjeti ak šta ima.....
Da li je neko imao ovakve bolove, a najbolje od svega grudi nula malo možda teške ali ni malo bolne!!! Znam da mi utrogestani mogu podići temepraturu ali ona je meni povišena već 8 dana ne pada ispod 37.2 ujutro a popodne 37,4-37,5!!!
Help!!!
@ines31, nazalost ne znam nista o temperaturam, svoju niti mjerim, osjecam da mi je tijelo vruce, no nemam se snage bavit jos i time. premda, tvoja temp. u podne 37,4 moze znaciti i neku virozu :? ajmee, sto spekuliram...
zaboravih reci u prethodnom postu kako mi je lice puno akni, odvratno, nikada ih ranije nisam imala. boze, ucini da je makar to dobar znak!
ja danas brojim 7 dtp i smijuljim se čitajući vaše postove - jer se pokušavam prepoznati u svakom od ovih vaših simptoma![]()
andreja i ja sam negdje 5 dpt osjetila ispod pupka neko škakljikanje, ali kako sam se taman probudila, ne bih isključila ni da je to bio san![]()
bernadette, primjetih u zadnja 2 dana par akni, kojih sam se za vrijeme stimulacije uspjela obraniti - u prvom postupku mi je lice gadno stradalo od hormona
(.)(.) su mi i dalje prepuhane, što kaže mm, ali ne bole, malo su više vidljive žile na njima. a jeste čule za onaj "simptom" promjene boje stidnih usana u ljubičasto - e pa i to sam provjerila![]()
ines31![]()
ines meni je temperatura 37.4 normalna kad sam na utrogestanima,ali kažu da i kod trudnoće ona raste.isto sam u prošlom stimuliranom imala neizdržive bolove u trbuhu,čak sam i bolnicu zvala,ali je prošlo.
ivica_k i kakva je boja??ja se isto svaki put pregledavam,ali nikako da ugledam tu ljubičastu![]()
meni je ta ljubičasta boja science fiction, uvijek mi se sve čini isto i na svom mjestu![]()
a nije bas egzaktno 8) objasnjeno gdje tocno da se gleda. svejedno, ja nigdje ne vidim nista ljubicasto, jos manje sedefasto![]()
nisam još čula za taj simptom promjene boje za trudnoću!
ali definitivno sam primjetila promjenu boje, ajmo reći da je to nešto kao ljubičasto. mislim prije da je to možda od nekih hormona, možda od utrića?!?
ja sutra vadim betu i nemogu dočekati, simptome više nemam snage pratiti jer vidim da sam luda od toga!!!
bok capka!
pa di si, dugo te nije bilo, jesi živa?
Ma ubili me ovi bolovi da bar smijem nešto popit protiv njih, ovo mi je prvi IVF i radjen je u prirodnom ciklusu.
Što se tiče ljubičaste i sedefaste boje ja nema pojma šta točno da gledam (da naravno i to sam pogledala)???
Iskreno jedva čekam sutra ujutro da napravim test i da se riješim ovih muka ! Ako je negativan ima voltarena da se nagutam i prespavam cijeli dan.
CAPKA, N&A da nam sutra bude dan za pamćenje!![]()
BERNADETTE, IVICA_K ak možete ne mislite na siptome jer evo mene ja pukla ko kokica od svega!
ANDREJAA koji je tebi dan od ET-a i hvala!
bila sam par dana na moru ali čitam vas i pratim.dobro sm fizički a psihički......dogurala sam do četvrtka pa ću i sutra preživjet-šta bude bit će..daj Bože puno velikih beta pa i za mene jedna trocifrena![]()
ivica_k prvotno napisa
prvi dio potpisujem a drugi odoh odmah provjeriti je nisam za to znala.... ajme majko sad cu jos i to svaki dan pregledati...
:/![]()
da cujem jos o tom ljubicastomsimptomu
ljubicacta ..covjecekao prezrelo grozdje.. ovo jos nisam vidjela...
![]()
ljubicacta= ljubičasta... izludio me ovaj simptom![]()
:shock:
zašto je moja glupa beta 13 dana poslije transfera 15?!?!
dr mi je rekao da sam napola trudna, što naravno ne postoji....
znam da ovo nije ništa, ali lakše bi mi bilo ugledat nalaz NEGATIVNO!!!!!
Čekam par dana da dobijem, ako ne dobijem, onda vadim betu opet.....
nataša prvotno napisa
Draga Nataša sad sam baš išla pogledat u priručnik koji mi je doktorica poslala iz IVF poliklinike i tam piše vrijednost prosječna za 16 dan poslije aspiracije 48, ali tam piše da mogu biti i niže i da to ništa ne mora značiti.
Biti će sve dobro pričekaj dan dva pa onda odi opet izvadit betu.
![]()
Ako si sad već dobila nalaz to znači da si je jutros vadila, a ona se do večeras može poduplat.
Evo šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za beticu mora da bude velika!![]()
Nataša, želim ti od srca da ti ova brojka postane trostruka!![]()
![]()
a natasa mojanataša prvotno napisa
ne zelim biti zalosna sova, ali moja je bila na 13dpt 19.5 pa za dva dana 14.4... jucer dobila mengac...
napola trudna?![]()
![]()
trudna si, dao bog da se pravilno dupla i da bude ogromna za dva dana.
te biokemijske su ko fol dobre, ali mene su moje 2 satrale. prvi put je bila 16 pa pala na 9., a za ovu zadnji put sam se bas bila ponadala da je to to i satralo me je totalno kad je pocela padati.
moj savjet je: raduj se sa rezervom. ako se podupla, nitko sretniji. a ako ne, neces duboko zaroniti u jad ko sto sam ja zaronila jer sam se ufurala da ce se lipo duplati
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da sve bude super![]()
ma, pravo da vam kažem, nisam se nadala uopće, nekodan sam imala prvu iskricu nade kad su me počele bolit bradavice a to mi je zadnji put bio jedini simptom trudnoće osim svih ostalih PMS - ovskih..
al opet...
i danas idem izvaditi tu betu, dakle, 13 .dpt i ako je već iznad tih referentnih vrijednosti koje su od 0-6, pa da je bar 150!! a ne 15!!!!!! NIŠTA!!!!
Dovoljno d a se ne mogu razočarat ko čovjek, negativna beta i dobr5o, ali ne!! još se moram malo pržiti i na koncu ću dobit mengu i gotovo!!!
meni je zadnji put 19.dpt bila beta 13528!!!!!!!!!!!!!! a sad, 6 dana ranije 15,6!!!!! mislim stvarno.....
uglavnom , ukidam utriće jer šta će mi?! očito da i dr A tako misli![]()
evo sa roda tekstova:
Biokemijska trudnoća je vrlo rani pobačaj za koji žena niti ne zna ako nije vrlo rano (prije mjesečnice ili oko datuma očekivane mjesečnice) napravila kućni test, koji se pokazao jedva vidljivo pozitivnim ili je napravila test krvi ß hCG, koji je pokazao vrlo niske vrijednosti koje se ne dupliraju pravilno (svaka 2-3 dana), a ultrazvučnim pregledom ne može se vidjeti gestacijska vrećica.
Gotovo polovica svih prvih trudnoća završi ranim pobačajem kada je jajašce oplođeno, ali se ne implantira ili se implantira, ali ubrzo nakon toga propadne. Često, mjesečno krvarenje bude jačeg intenziteta s komadićima krvavog tkiva, te ponekad grčevima.
Mnoga su nagađanja o uzroku ovih ranih pobačaja: kromosomski problemi u razvoju fetusa, abnormalni endometrij, abnormalnosti maternice ili pojedine infekcije, te problem antitijela i dr.
Prolazite li kroz neki od postupaka izvantjelesne oplodnje – jedna studija u Americi pokazala je da 54,1% pacijentica koje su prethodno imale biokemijsku trudnoću zanesu prilikom slijedećeg IVF-a, suprotno od 46,5% pacijentica koje nisu nikako uspjele zanijeti.
pinky, nakon koliko dana si procurila?
mislim, nakon ET
Hvala za tekst, vjerovatno je to i kod mene slučaj, a to jwe gore nego da su vrijednosti ispod nule![]()
13dpt je bila 19.5, 16 dpt 14.4, pa sam prestala sa utricima i prokrvarila za 2 dana
i zadnji put sam 2 dana nakon utrica
pripremi se za jedan od zescih odljeva u svom zivotu....
Meni je danas 5dpt. Cice jako teske i bolne, zile se vide prije mi se nisu tako jako vidjele. Jos uvijek imam pritisak povremeno tijekom dana kao kad imam M. Ispod pupka stalno osjetim napirenost i povremeno peckanje. Rano ujutro kao da mi se u maternici napirio balon i okrenio se, znam da glupo zvuci al ne znam kako bi opisala taj osjecaj ne mogu reci da je bio bolan bilo je nekako ugodno. Meni je ovo prvi IVF prirodi pa mi recite kad obicno radite kucni test? E da ja pijem samo folnu, a da ne uzimam nista na svoju ruku pitala sam svoju soc gin. da mi preporuci vitamine koje da pijem rekla mi je da to nije njeno podrucje ZAMISLITE. Sta koristite od viitamina?
e sad, zašto negdje piše u nalazu bete UI/L a negdje mIU/L??
Šta znači taj "m", negdje ga ima, negdje nema?!
Kad vam se otprilike pojavi ljubicasta boja, iskreno za ovo jos nisam cula
ove mjerne jedinice bete UI/L a negdje mIU/L, jednom sam i ja postavila to pitanje jer mi je beta bila 31.5 u mlU/L pa sam je jako htjela računati da je 315, ali su mi cure objasnile da je to svejedno, tako da je moja 1.beta bila dosta mala eto svega 31.5
danas mi je u gostima bila jedna prijateljica i kaze da je i onavec cula za taj simptom ... i ...
pita me -kako ljubicasta??? je li bas puno
ja -bas jako.. kao balančana
ona -i moja je takva bila kad sam bila trudna
ja -a da odem u wc provjeriti je li to stvarno jos uvijek tako??
ona -koji ces je k**** vise gledati... nije kameleon....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A koliko dana od trasfera vam se otprilike pojavila ljubicasta boja?
guten morgen, drage cure!
nakon pet /5/ sati spavanja, uz isto toliko budjenja i posjeta zahodu - svecano prijavljujem: jutros je ljubicasta sa sedefastim sjajem! ako nije omen, ne znam sto je :D
[quote="bernadette"]guten morgen, drage cure!
nakon pet /5/ sati spavanja, uz isto toliko budjenja i posjeta zahodu - svecano prijavljujem: jutros je ljubicasta sa sedefastim sjajem! ako nije omen, ne znam sto je :D[/quot
A koji ti je dan poslije trasfera? Meni je danas 6 dan od jucer navece suze same idu ne znam sto mi je placem ko luda.
DUŠICE1, u koju bolnicu ideš? vidim da si iz Osijeka?
sorry na off topic
prijavljujem 10. dpt .. vec par dana bez puno simptoma
(.) (.) malo vece ali bezbolne
stomak nesto napuhan s stalnim vjetrovima (ali napuhan je cijeli
a ne smo u donjem dijelu)
jedino me ta ljubičasta boja tjesi......
Evo nažalost 12 dpt minus na testu velik kao kuća. Ovo mi je bio prvi postupak pa sam bila sva u tome.
Svima od srca želim velike bete!!!!!!!!!!!!![]()
DUSICA1, sedmi dan nakon transfera. ma i ja sam vise nego inace senzibilna, mijenjaju se stanja ludom brzinom, razdrazljiva, placljiva... mene snovi ubise. strahote. niti u kakve simptome ne vjerujem. narocito u slucaju stimulacije, sto je bilo kod mene. svi ti hormoni, punkcije, transferi, pa to je bomba na nas organizam, nema onda mjesta nikakvim prirodnim, spontanim simptomima. svejedno, ovo je racionalno receno, ali ja trcim na ogledalo, gledam grudi, trazim vene pojacane, pipkam trbuh, ocekujem od NJE kameleonske sposobnosti(kako neko gore rece, sto me, priznajem, oborilo od smijeha)
DUSICA1, na stolu tri TRI 3 (!!!!) iskoristena testa. naravno - nix. idemo dalje bez medaljecekam slj. tjedan cetvrtak i to je jedino pouzdano.
drz' se, bit ce dobro!
molim autora musicu za dozvolu da ovu story ispricam na austrijskom forumumušica prvotno napisa
![]()
ja se jos smijem![]()
drage moje sedefaste želim vam da za par dana ugledate + na testovima ili nalaze s ogromnim betama
ma samo pricaj
moja prica je i tvoja prica![]()
![]()
natasa
Ja sam u Osječkoj bolnici. Sve je ok proslo i zadovljna sam.
danas mi je 11 dan od ET. trbuh mi je napuhan, imam grčeve i to je to.
... možda sam T... dok se ne dokaže suprotno!!!
svim curama sretno!!!![]()
![]()
Danas 6 dna od jucer takodjer imama problema sa odlaskom u toalet, cure pomagajte kako ste to rjesavale????
Nadam se da će te ti grčevi u ponedjeljak jako razveseliti!mala2 prvotno napisa
![]()
DUSICA1 prvotno napisa
gomile donata mg, gomileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
i tad sam se napatila, al ipak je bilo bolje!!!
Baš sam se nasmijala dok sam čitala ono o ljubičastoj boji.![]()
Meni je danas 5dt i već dva dana imam neke lagane bolove u području maternice, baš onako kao kad trebam dobiti stvari. Jutros sam imala jednu smeđu flekicu na dnevnom ulošku. Zašto?!Cice su mi pune, bolne ali mislim da je to zbog Utrića. Da mi je ovih tjedan dana do bete prespavati!!!!