ovo mi mirise na implantacijsko, samo pomalo pa da nam ubrzo javis veliku betugupi51 prvotno napisa
ovo mi mirise na implantacijsko, samo pomalo pa da nam ubrzo javis veliku betugupi51 prvotno napisa
promaklo mi je tvoje pitanjeandrejaaa prvotno napisa
![]()
čuj, ljubičasta je - sad je li to TA nijansa![]()
jel su se tebi pojavili neki simptomi? ja sutra brojim 9 dpt i nemam ništa posebno za istaknuti - osim što stalno razmišljam što bih finoga mogla jesti![]()
jutro svima![]()
evo stize(valjda vam se nece ohladiti
ubi me ova nesanica![]()
danas 8 dan od et, ne boli me ništa i ne osjećam nikakav simptom ni dalje,osim što sam u nekakvom pesimističnom,poluljutom raspoloženju.
ivica_k ja se nadam da je ta tvoja ljubičasta prava nijansa,ljubičasto je ljubičasto.
danas 12 dan od et, test pokazao da sam trudna.
simptomi: napuhan trbuh, od samog početka imam pritisak u trbuhu, teško mi se sagnuti i naravno grčeve kao da ću dobiti. :D :D :D
ČESTITAM :D ČESTITAM :D ČESTITAM :D ČESTITAM :Dmala2 prvotno napisa
Odti želim predivnu trocifrenu betu i školsku trudnoću
Ja sam prvih 5 dana nakon transfera stalno imala pritisak kao da cu dobiti. A 6 i sada 7 dan nekako je prestalo. Nije stalno tako. Ujutro me probudio osjecaj kao da cu dobi i kad sam stavljala utrice nekako mi dolje bilo cudno kao da je manje mjesta. Sad jos samo povremeno osjecam peckanje po stomaku, a stomak mi je i dalje napiren. Grudi me i dalje bole al sam nekako deprimirana.
jedan od simptoma mi je bio(što nije bio u slučaju dva puta kad nije uspilo) kad bi rukom dotakla donji dio stomaka, al skroz dole di je maternica bilo bi osjetljivo na dodir pa eto![]()
7 dpt, cijelo popodne idem mokriti a sad mi se pojavio i smedji iscjedak!!!! Nije puno malo.
Jel rano da ujutro napravim test
evo meni protječe prvi dan nakon ET, za sada nemam nikakvih simtoma, osim povremeni lagani pritisak dole, alli to je sve još rano. trudim se ne misliti previše na postupak jer mi je ovo treći put.
svima
Da li ste mirovali kad vam se pojavio smeđkasti iscjedak. Naime trebala bi na jedan rođendan pa ne znam sto raditi da li treba mirovat?
deveti dan od transfera, upravo napravila test - negativ![]()
sta mislite, je li prerano?
dusica1, i ja cu poluditi od nespavanja...
brojim 10 dpt - nisam pripremila test, ali da slučajno jesam danas bih ga sigurno napravila 8)
trenutno razmišljam na način, čemu strepnja i čekanje bete, kad se sva neizvjesnost lako riješi jednim odlaskom na wc![]()
ja i dalje nemam nikakvih simptoma tj. ne pronalazim se u ovima koje većina spominje![]()
nisam niti ja a evo me u 18 tj.ivica_k prvotno napisa
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da te beta iznenadi![]()
Bojim se to i napisati se se ne ureknem, jer sam u totalnom strahu od ponovne biokemijske.
Danas 11 dpt blaga druga crta na testu. Betu radim 13dpt-utorak. Imala sam FET i cijelo vrijeme sam se ponašala normalno nakon transfera (ubrzan život i posao).
Simptoma nemam (osim povremenog štracanja u križima, ali to je zato što me stravično bole leđa pa se ne mogu dobro ispraviti).
Nadam se najboljem, ali opet strahujem![]()
MALA ČESTITAM TI, ŽELIM TI ŠKOLSKU TRUDNOĆU!!!!! :D :D :Dmala2 prvotno napisa
He, he i to su trudnički simptimi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Bebel prvotno napisa
isuse Bebel nek' to bude to, u tišini držim palčeve i šaljem puno vibrica...Čekamo još lijepih vijesti od tebe...Strah me veseliti se još iako sam gotovo sigurna da ću uskoro hopsati za tebe!![]()
Hvala drage moje.
U tišini sam odradila ovaj FET i samo sam ga objavila u potpisu. Nekao se osjećam krivom jer nisam vjerovala u njega, ali sam stvarno imala ludnicu privatno i nisam stigla niti misliti na betu niti mirovata.
Vidjet ćemo u utorak, a do tad će pomoći pozitivne misli![]()
Mislim da ti nema smisla mirovati. Možda na dan transfera da, ali poslije mislim da to nema potrebe. Naravno da nećeš trčati i sl. ali zažto ne roćkas.DUSICA1 prvotno napisa
Ja sama sebe podsjećam na žene koje zatrudne prirodno, koja od njih miruje? Ni ne znaju za trudnoću dok ne dođe red na menstruac. pa su opet trudne.
Bebel prvotno napisa
Za betu visoku do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Da i ja sam zakljucila isto to zasto ne otici među ljude, mada bi me svi moji prikovali za krevet (moram priznat godi mi tolika paznja). Danas mi je 8 dpt popodne sam se spremala otici do mojih kad ono par kapi krvi (vrlo prozirno) na gacicama, sok i plac istog trena. Zati mi je na papiru ostao tanki trag kao neke zilice, plac ne prestaje. Sad vise toga nema al sam se jako izdeprimirala. I tako sam cijelo popodne provela u krevetu pitajuci se zasto mi se to dogadja.
možda je u pitanju implatacija, ali radije odmiruj danas dok se iscjedak ne smiri. pusti rođendane ... bit će ih, čuvaj bebicu! sretno![]()
Al sad sam u dilemi zbog iscjedka da li popiti utrice ili staviti vaginalno
samo ti njih stavi, oni samo mogu pomoći
držim fige da je implantacija![]()
Jutros isto malo krvi i smeđkasti iscjedak, al krv i nije bas crvena prije nekako roza. Danas mi je 9 dpt. Sad jos malo ostane al vrlo malo smeđkasti trag. Dr je rekao da je moguće da je došlo do implatacije. Ne znam jel rano da sutra napravim test???
DUSICA1 :/ meni je 10-ti dan nekako najnezgodniji za test jer može se dogoditi plusić ako si T, ali i ne mora... ja bi preskočila taj dan (lako je meni sada davati savjete). Sretno!
napravi 11 dan! samo izdrži!!!DUSICA1 prvotno napisa
![]()
![]()
Meni se jutros skoro isto dogodilo. Nekakav crveno roskasti iscjedak, a danas mi je 8 dpt. Sad više nemam ništa, tj. sve čisto. I stalno imam neke čudne bolove u trbuhu kao da ću svaki čas dobiti stvari. Sva sam sad na iglama, a još barem 5-6 dana do bete. A ful me strah da ću dobiti stvari.DUSICA1 prvotno napisa
meni jos uvijek nesta smećkasto ostaje po papiru, pa dr je rekao da od utrica ne mogu dobiti M. Jel neko imao nesto slično. I čula sam da to implatacijsko krvarenje zna potrajati 2-3 dana. Ima li ko da mu je bilo isto?
Ako ti je danas bila implantacija, onda je definitivno prerano za test. Hcg se počinje izlučivati tek nakon implantacije i treba proći barem nekoliko dana da količina naraste toliko da je testovi mogu registrirati. Strpi se! Ovako ti se može dogoditi da dobiješ lažno negativan test, a razvoj situacije miriše na dobro.DUSICA1 prvotno napisa
![]()
I još samo da prokomentiram ono o ljubičastoj boji i sedefu. Ušla sam u 14. tjedan i do sada nisam primijetila da je išta ljubičastije ili sedefastije nego što je bilo prije. Vene na grudima su postale izraženije tek unatrag nekoliko dana, a i to je jedva primjetno tj. vidljivo samo pod intenzivnim svjetlom i uz jaaako pažljivo promatranje. Zaključak: ako i nemate nekih posebnih simptoma to još ne znači da niste trudne!
Da al mene sad polako hvata i panika jer mi je procurilo i malo krvi sa necim sluzavim i smeđkastim. I sad kad se brišem ostaje malo krvav trag. Sve se nadam da je to to ili je mozda budući da su vraćena 3 embrija eko se neki i nije primio moraju izaći zar ne??? :?
Da al mene sad polako hvata i panika jer mi je procurilo i malo krvi sa necim sluzavim i smeđkastim. I sad kad se brišem ostaje malo krvav trag. Sve se nadam da je to to ili je mozda budući da su vraćena 3 embrija eko se neki i nije primio moraju izaći zar ne??? :?
prijavljujem 1 dpt, tražim kod sebe simptome koje ste navele i ~~~~~~~~~ za velike bete!
evo i mene 2dpt simptoma nista osim sto me uhvatila moja migrena pa ne stignem na nista mislit cure drzite se i svima odzelim velike bete i++++++++
evo ja brojim 4 dan poslije transfera i nikakvih simptoma, tako je bilo i prva dva puta tako da se ne nadam previše.
Bila sam 5 puta trudna i apsolutno svaka trudnoća je bila različita..od simptoma najjačeg pms-a ikad, preko klasičnih trudničkih simptoma pa apsolutno ničega do simptoma gripe..sve sam imala u nekoj od trudnoća..![]()
tako da, ako uzmemo mene kao referncu, apsolutno svaki simptom znači da ili je trudnoća tu ili nije![]()
Evo nimalo lijepe vijesti. Danas mi je 10 dpt, buduci da je moje krvarenje postalo ucestalo i jace otisla sam na hitnu pa na ginekologiju. Dr nije optimistican i vjerojatno se radi o vrlo ranom pobačaju. Upetak da svakako idem vaditi krv i da mu se javim. Ja sam svoje isplakala. Ostaje ljeto za odmorit se pa u 9 mj u nove pobjede. Ne odustajem!!!
Dusica1 baš mi je žao![]()
Nego, možete mi reći kad vama doktori preporučaju vaditi betu ili raditi test? Meni je danas 4dpt i na dan punkcije je dr. MM objašnjavao što i kako s testom jer je meni bilo ful loše i nisam baš bila prisebna. Sve upute su mi na njemačkom kojeg ne kužim jer s dr. komuniciramo isključivo na engleskom. Koliko sam skužila on je rekao da mogu već 14d poslije punkcije vaditi betu? Nije li to prerano? A test na urin 14 dana poslije transfera....Ili smo mi sve pobrkali?
Moje osobno iskustvo obzirom da sam i u MPO-u dogurala do kolike-tolike bete:
1. puno ovisi o tome u kojem ste postupku: stimulacija nosi jače simptome dok npr. FET slabe (u mojem slučaju nikakve). U stimulaciji i prije ET-a već imate povećane grudi i napet trbuh.
2. utrogestani donose svoje simptome. U stimulaciji se npr. (u mojoj klinici) koristi 3x2, a u FET 3x1 što je duplo manja doza. Mene u stimulaciji bole cice na dodir, a u FET-u ih uopće ne osjetim.
3. mirovanje se uglavnom preporuča u stimulaciji zbog povećanih jajnika i potencijalnog HS-a. Ja sam u ovom FET-u "mirovala" na dan transfera i sutra. Sve ostalo sam radila normalno, osim što nisam vozila auto (imam miom pa ipak malo pazim na naprezanje donjeg dijela). Čak sam u to vrijeme imala pojačane aktivnosti i obveze.
4. testovi su posebna priča. Svi koje sam ja radila (pa i na dan kad je beta bila 92) bili su pozitivni (blaga crta) tek nakon 30 min, a na uputi piše: ukoliko se do 5 min ne pokaže crta, test je negativan. Ne očitavajte test nakon 30 min jer se negativan rezultat može prikazati kao lažno pozitivan. Pa sad vi vidite.
5. Ja sam u stimulacijama imala 1.000 (psihičkih) simproma(ali i HS svaki put), ali ovaj put baš ništa. 100% sam bila uvjerena da ništa od toga.
6. Temperatura od utrića, započela je tek jučer 12dpt i to 37,2 (u stimulaciji je bila 37,4 već od 5dpt)
7. Ja nemam PMS i zaista nisam imala ništa s čim bi usporedila dolazak M (kao ono: imam pritisak kao da ću svaki čas procuriti). Ciklusi su mi 26-28d i jedino se ravnam po kalendaru. Bolovi krenu tek 2dc.
U prirodnim trudnoćama, simptome sam osjećala (blagi pritisak u grudima) tek 34dc, a recimo jučer mi je bio 27dc kad sam radila ß.
Eto za sad imamo pozitivan rezultat i nadamo se da će ta mrvica koja se zakačila i ostati s nama. Možda cure koje 12dc imaju betu oko 1.000 imaju jače simptome, ali u svakom slučaju pokušajte se opustiti. Izađite van i prošećite na 5 min. Razbistrite glavu i nadajte se u svojem srcu da je baš taj postupak pobitni. Ako i nemate optimistične misli, nemojte si prebacivati. Nisam ih ni ja imala pa smo dogurali do prve pozitivne MPO bete.
svima i od
se nadam da ćete imati pozitivne bete
Dusica1 žao mi je.
rijecanka77, u mojoj klinici se vadi 13 ili 14 dan od transfera. Transfer se računa kao nulti dan.
Ja sam obično imala transfer 5 dan od punkcije, a betu 13 dan od transfera.
Sretno![]()