Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Ukliješten živac ili žučni kamenac?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ukliješten živac ili žučni kamenac?

Jučer me iz čista mira (sjedila u tramvaju) uhvatila bol ispod rebara s desne strane, jedva sam mogla disati, samo plitko, inače bi me sijeklo ko ludo. Slično mi se znalo i prije događati, obično za vrijeme ili nakon nekog fizičkog napora, ali prošlo bi za nekih petnaestak minuta do pola sata.
    Međutim, to mene još uvijek drži. Noć sam prespavala ležeći na bolnoj strani, kao da mi je lakše ako taj dio malo pritisnem. Jutros mi nije bilo skoro ništa bolje. Popila sam Brufen i nešto mi je lakše, ali svejedno još ne mogu udahnuti duboko ili raditi nagle kretnje.
    U razgovoru s ljudima čula sam dvije teorije: da mi se ukliještio živac, vjerojatno oko kralježnice ili da je riječ o žučnom kamencu. Ovo drugo me šokiralo, jer sam si nekako premlada za probleme s žučnim kamencima (tek mi je 40 ), a nekako sam uvijek slušala da se tu radi o napadajima, tj. da ima perioda kad te zgrabi, ali i kad te pusti, a mene drži stalno.
    Doktorica mi radi popodne, a do tad bih voljela čuti i vaše teorije i iskustva!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kamenac

Ja imam žučne kamence (a tek mi je 34!) i nemam bolove kakve si ti opisala, imam i refluks jednjaka tako da stručnjaci za moje bolove ne znaju od čega su od tog dvoje, ali definitivno ne odgovara tvom opisu.
    Kad već tražiš teorije (a ja dokona), moglo bi biti od crijeva (ili puna ili puna plinova) ili si nešto istegnula.... javi što je..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednom sam imala nesto tako slicno i doc rekao da se ukljesitio zivac kod kraljesnice,da navodno ti neki zivci idu kruzno prema trbuhu i jedan takav se meni ukljestio .Za svaki slucaj je napravio UZV i unutarnji organi su bilo ok.Proslo nakon kojih tjedan-dva. A sto se tice zucnih kamenaca i mladosti,nemoj se zavaravati I ja sam ostala u cudu kad sam cula da je jedna poznanica operirala zucne kamence prije par mjeseci sa svojih 26 godina :shock: I meni je doc posumnjao na to,pa sam i ja naivno rekla-pa ja sam jos premlada za to,al kaze da ima vise slucajeva u ranim dvadesetim.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nemogu ti odgovorit od čega te boli dal je živac, žuč ili nešto slično, samo sam htjela reć da sam ja prvi napad žuči imala u trudnoći, a prošli ponedjeljak sam operirala žuč (sad imam 28 godina)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam operirala žuć, odma nakon poroda (27).
    Najbolje da odeš doktoru, nek te pregleda na uzv pa da budeš mirna.
    Bolovi mogu biti različiti. Može boliti danima, mogu biti samo napadaji, može naprijed, kad je već frka boli i otraga, malo ispod desne lopatice, nekad tupa, nekad oštra bol....
    Samo hrabro doktoru, nema smisla da trpiš.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto bila sam jučer kod svoje doktorice, i njeno je mišljenje da sam se zdravonarodski rečeno 'zaštekala', vjerojatno kao posljedica stajanja znojne na propuhu ili nekog naglog pokreta. Sprašila mi je Voltaren u guzu i dala Voltaren forte za piti prema potrebi. To bi trebalo gotovo u potpunosti proći do petka, a ako bih ja osjećala ozbiljne bolove i dalje, da joj se odmah javim. Već mi je puno bolje, tablete nisam uopće pila a mogu udahnuti punim plućima i jedva da nešto osjetim.
    Hvala što ste podijelile sa mnom svoja iskustva. Moram priznati da mi je itekako laknulo što nije u pitanju žuč.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Malo kasnim, ali za druge u dilemi... ako ti nije zlo poslije masnog ručka i ako se tada bolovi ne pojačavaju vjerojatno se ne radi o žučnim kamencima.
    Ništa te ne sprečava da provedeš dodatno testiranje porcijom ćevapa s dobro natopljenom lepinjom i puno luka
    A možeš dodati i par kremšnita poslije...
    Ak su žučni kamenci ići ćeš odmah pisat oporuku...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno mamazika

mamazika- za test je dovoljna i kajgana

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se testa tiče: prije par tjedana sam pojela pljeskavicu sa žara doslovno utopljenu u kajmaku, zalila crnim pivom, i to u 9 navečer. Posljedice: spavala kao beba...a sad mi sline cure kad se sjetim te pljeskavice. 8)

Uvijek sam mogla pojesti što god hoću, kad god hoću, koliko hoću, a da mi ne smeta i da mi se ne primi (zapravo tako je bilo do prije kojih 10 godina, sad se prima, ali navika je grda stvar, kako sad da se počnem nečega odricati).
    Osobno, oduvijek sam svoju probavu i sve vezano uz nju smatrala svojom jačom stranom, zapravo to je jedna od rijetkih stvari koje su kod mene uvijek štimale. I žučni kamenci bi zato za mene bili ne samo još jedan problem, nego i pad posljednjeg bastiona na tvrđavi mog zdravlja. To bi me vjerojatno uvjerilo da mi je stvarno 40 godina.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Navodno ljudi ne mogu ni pomisliti (a kamo li se oblizivati) na masnu hranu kad imaju problema sa žuči.
    Ja srećom mogu i misliti i oblizivati se i jesti (i onda dobiti infarkt na vagi).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •