Imam jedno pitanje, šogorica je rodila 23.06.2008. u stalnom je radnom odnosu, ali se 01.01. zatvara ordinacija u kojoj radi. Šta ona sada treba napraviti?
Imam jedno pitanje, šogorica je rodila 23.06.2008. u stalnom je radnom odnosu, ali se 01.01. zatvara ordinacija u kojoj radi. Šta ona sada treba napraviti?
Tajana, ona je dobila baš otkaz? Ili samo pismo kojim je obavještavaju da zatvaraju ordinaciju i bla bla..
Da li je poslodavac vlasnik samo te ordinacije ili ih ima više njih?
Nije još dobila ništa, poslodavac je privatnik koji ima ordinaciju u zakupu od Doma zdravlja i 01.01. ide u mirovinu tako da šogoricu nema tko preuzeti.
Kad će je odjaviti, morati će samo prijaviti promjenu osiguranja na HZZO. Ostala prava joj ostaju do isteka istih. U svakom slučaju kad je odjavi neka se odmah informima na HZZO 0800 79 79 radi regulirana njenog statusa. Naime od 1.1.09. na snazi je novi zakon, a konkretnu proceduru će znati HZZO prije nas.
Ona sad prvo treba otići u HZZO produžiti porodiljni na drugih 6. mj.? A kad dobije otkaz prijavljuje se na Zavod za zapošljavanje, to nam nije jasno.
Znači ona ima sva prava do 22.06.2009. tj.do djetetovih navršenih godinu dana.
Kada je s 01.01.2009. odjave ide u HZZO s papirima od zdravstvenog mislim da je tiskanica 2( najbolje sve ponijeti) u sobu 26. i tamo se prijavljuje preko njih.Po završetku porodiljnog joj zatvaraju staž a ako do tada ne nađe drugi posao onda tek ide na burzu.
Naravno prvo nek produlji ovih drugih 6 mj. porodiljnog.
U svakom slučaju najbolje nazvati HZZO u Klovićevoj ili već gdje spada i informirati se telefonski.
I još samo nešto, koliku će onda naknadu primati drugih 6. mj. 2.500,00 kn? Sada prima oko 4.000,00 kn.
2500 kn ili s ovim novim zakonom 2660 kn. koji se primjenjuje od 01.01.2009.
Taman sam napisala da ne bih stavljala ruku u vatru za ovo zbog novog propisa, a onda sam se krenula pozbrojavati i shvatila da će drugih šest mjeseci započeti sa 22.12.08, pa će u narednu godinu već ući sa korištenjem prava.Cocolina prvotno napisa
![]()
Dakle, u osnovi potpisujem Cocolinu.![]()