Kad ste poceli stavljati svoje klince u hodalice?Ili uopce niste stavljali klince u hodalice?
Kad ste poceli stavljati svoje klince u hodalice?Ili uopce niste stavljali klince u hodalice?
NIKAD!! Hodalica NE!! Pogledaj po forumu, imas puno rasprava na ovu temu. Fizijatri zabranjuju hodalice, one iskrivljuju hodanje!!
To ti je definitivno bacanje novca, dijete se mora samo osoviti na noge...
vidi, svasta tu ima na temu hodalica:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...light=hodalice
Fizijatar na Goljaku kod kojega smo mi nam je savjetovao nikako hodalica jerda mogu ometat hod. Općenito mogu dovesti do hoda na prstima koji se onda teško rješava, mislim da su u Kanadi zabranjene, ima tu već dosta na Rodi. Na Rodi ćeš teško naći nekoga da je stavljao dijete u hodalicu (ili da je o tome pisao), na drugim forumima se još i nađe. Po savjetu većine današnjih stručnjaka to je nezdravo, kao i držanje djeteta za rukice da prohodava, ma koliko god su nas svi tako držali pa većina bude OK itd. Odluka je na tebi, ali većina današnjih stručnjaka ne savjetuje hodalicu, niti hopsalicu (iako, recimo, hopsalica je još u onoj knjizi Penelope Leach "Vaše dijete" ili "Moje dijete"), ali i to je knjiga koje je nastala davno, pa ima reizdanja.
Nikada ne forsirati hodanje.
Najbolje je za dijete da propuže i počne se samo dizati uz namještaj.
Vođenje za ruke može biti opasno jer se može iščašiti rameni zglob.
Hodalice su LOŠE.
ja sam svoje starije stavljala u hodalicu jer prije 12 13 god. i nije se tako lose o tome govorilo ali zato danas smo sve cesce kod ortopeda te problemi sa stopalim ai kukovima
ne znam je li to ima veze sa hodalicom ali moga malenoga(7mj.) ne mislim ni u kom slucaju strpat u hodalicu :/
meni je ovo prvo dijete pa ne mogu bas govoriti o tome, no na faxu smo bas iz psihologije odgoja ucili da dijete kad je spremno samo se dize u sjedeci polozaj i kad je spremno za hodanje, samo se uspravlja i pocinje hodati. ne trebaju mu nikakva pomagala, vođenje za rukicu i "učenje" hodanja. navodno ga bas to koci...
Nama je pedijatar i ortoped izricito rekao NE hodalici i bilo kakvim jumperima!
Jer dijeci krive noge i nisu zdrava za razvoj.
to jeodalice.. i nam i pedijatsr i ortoped rekao da ni u kom ludilu hodalice...neshvacam neke roditelje kad forsiraju bebace u hodalice i onad se bune sto im bebaci jako kasno prohodaju ili imaju krive nogice...ja imam poznanicu klinac joj ima 11 mjeseci i mali je rasturijo vec jednu hodalicu sad je u drugoj naravno klinac nemoze sam stajati ajmo reci ko neki bebaci od 11 mj..ali otom potom...uglavnom htijela sam rec da bi ja zabanila hodalice....kao i ortopedi i pedijatri...
mi smo dobili (odn. naslijedili) ne klasišnu hodalicu već više kao neku guralicu, dijete se primi pa može stajati i hodati, izgleda kao slovo U
(ne mogu naći sliku)
što kažete na takvo nešto?
ja bih mu tu guralicu dala tek kad prohoda sam. prije toga mi se čini opasno. ako ta guralica ima kotače, onda za neko dijete koje nije vješto u hodanju može biti prebrzo.Willow prvotno napisa
za početak, ako hoće nešto gurati - neka gura običnu stolicu
Mi smo je dobili na poklon od jedne tetkice. I još stoji u kutiji. I ne znam šta ću sa njom. Ne mogu je baciti jer je nova i poklon, a ne bi je stavila u upotrebu nikada. A i niti poklonila, jer što nije za moju bembolinu nije za nikoga.
NE HODALICA!!!
Nemoj je baciti. Kad malena bude imala 3 godine poslužit će kao igračka, prevozit će sve i svašta na njoj, kad je prekrije dekom bit će kućica za lutke i sl.
pa sta ako nemoze sam stajati sa 11 mjeseci, moj bratic takodjer nemoze stojati samostalno sa svojih 11 mjeseci a nije u hodalici. motoricki razvoj je individualan.mala lanna prvotno napisa
E vidiš ja se toga nikada nebih sjetila. Hvala.čokolada prvotno napisa