-
med - kada i dal zatvara?
zanima me ako je netko upucen u medove jeste li ih poceli davati klincima nakon god dana i ono sto me jako jako zanima a nemam nikakve ideje o tome - kako med utjece na probavu? jel slucajno zatvara ili mozda otvara?
jako mi je bitno!
-
Osoblje foruma
ne znam kako utjece na djecju probavu (na moju ne utjece znacajno), ali znam da se med ne bi smio davati prije navrsene 2 godine radi opasnosti od botulizma.
-
Med bi trebao otvarati, naročito kao otopina dvije kašike u čaši tople vode na tašte. I nikako djeci do 2 godine.
-
samo da dodam: pritom mislim na petrovicev med za podizanje imunitet a(79% mijesani med, cvjetni prah 20%, propolis 0.5%, liofilizirana maticna mlijec 0.05%, pcelinji vosak 0.5%)
i zna li tko zatvara li caj od sipka?
imamo problema s opstipacijom pa me sve zanima po tom pitanju.
-
Čaj od šipka se preporuča kod proljeva.
A taj med sam i ja kupila već drugu dozu.
Prvi put mlađem nisam davala, a sad sam toliko očajna i dajem.
Oslabi mu je imunitet, zadnjih mjesec-dva 3-4 puta bolestan.
-
hvala svima na hitrim odgovorima!
dakle caj od sipka protiv proljeva? znaci zatvara? aaaaaa.... obijamo se sa zatvorom, ja znam za vecinu namirnica otvara li ili zatvara al neke jednostavno ne znam al u zadnje vrijeme mu baka kuha caj - do sad ga nije pio a ona je pocela forsirati, uopce ne kuzim zasto... sad cu joj odmah reci!
monax i moj je mali bio bolestan, krknuo je sumamded, ja radim u skoli tako da cim neka viroza zavlada donesem mu doma (on ne ide u jaslice) i jednostavno sam odlucila nesto mu nabaviti za podizanje imuniteta.
za med sam svuda uglavnom citala radi botulizma ne do god dana, cak i farmaceutkinja mi je to potvrdila, nisam znala da do 2. god vrijedi ne-uzimanje???
-
Čaj od šipka je bogat vitaminom C, vjerojatno mu zato daje i meni je jako pitak.
Stariji ima problem s kakanjem, tako da mu taj čaj dajem samo kad ima proljev.
A glede meda, neznam i nisam pametna.
Znam da sam užasno očajna.
Moj je imao upalu grla i dobio amoxil, nakon 4 dana dobije temp.
tri dana imao laganu temp. vodim ga pedici i 10 dana Silapena s tim da je zarazio starijeg, pa mene i na kraju supruga.
Svi redom anginu lacunaris :shock:
To je završio prije 7 dana i eno ga kašlje da je pedica mislila Bronhitis.
Meni dođe da čupam kosu s glave.
-
Ne znam otkuda ova informacija o tome da med ne prije 2 godine. Ja sam baš sad guglala med i bebe i na svim linkovima kažu ne prije 1. rođendana.
Tko kaže 2 godine, ako imate neki link, pliz?
-
Ja sam med uvela Natalie u dohranu cim je napunila godinu dana...ali uvijek je to bio domaci provjereni eko med.... Ne znam da li je to do meda ili zato sto sam je dojila 2 godine, ali ona ima odlican imunitet. U jaslice je krenula s 10 mjeseci i nikad nije bila pretjerano bolesna, tu i tamo neka slabija virozica i to je to. Hvala Bogu!!!!
-
ne znam za med, ali matična mliječ - ima je u petrovićevom medu - zna izazivati probleme sa probavom. mi smo tonki kratko davali neki sličan pripravak (med + matična mliječ) pa je imala grozan proljev - pedijatrica nam je rekla da mnogi ljudi tako reagiraju.
sad joj dajemo neki eko med sa propolisom za djecu - hoce ga jest i nema problema sa probavom.
moja cura isto ja znala imat tvrdu stolicu i zatvor, sad pije puno tekucine, juhe isl., nekad joj u kasici dam malo lanenih sjemenki, ugl vise nema s tim problema.
-
ako ce se problem s mat.mlijeci manifestirati kao poljev - tim bolje. patimo od teskih problema s opstipacijom.
akle moj Š ima 1g + 5mj, krenuli smo s medom, svaki dan majusna zlicica i nadam se da ce utjecati na imunitet ( i na kakicu bar maaaaalo).
-
Petrovićv med sam i ja Janku davla prije navršene druge godine.
Nikada nismo imali problema... :/
-
Starijoj kceri sam pocela davati med sa napunjenih godinu dana.sad i mladoj dajem koja ima 16mj.,nikakvih problema nisam imala tj.kcerke.
-
meni je pedijatar rekao da ne prije druge godine-nove preporuke (ona je gastroenterolog,pa valjda zna žena malo više o prehrani i posljedicama).i ja ga žudim dati,imamo pčele,ali eto.čekamo....nego,da li se keksi i kolači sa medom mogu smatrati sigurnima za konzumaciju,u smislu da je to ipak pečeno? :?
-
Želio bih razjasniti nešto o medu i djeci. To je izuzetno korisna namirnica za sve pa tako i djecu. Ne preporučuje se davati djeci mlađoj od JEDNU GODINU zbog toga što djeca nemaju razvijene obrambene mehanizme prema botulizmu. Šanse da se bolest razvije su vrlo, vrlo male. Ipak kada je zdravlje u pitanju ne treba riskirati i zbog toga je ta preporuka.
-
Ja ću samo linkati ovu raspravu pa nek svatko sam donese odluku....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma