Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Fimoza

pistenelia

Početno Fimoza

Dok smo bili u bolnici na nekom pregledu, gastroenterolog nas je uputio kod kirurga da pogleda miša. Kirurgica je nakon brzinskog pregleda od par sekundi dijagnosticirala fimozu i pitala kada ćemo se naručiti za operaciju. Rekla je da se zahvat obavlja po d općom narkozom i da dijete mora biti natašte, tj. zadnje hranjenje u ponoć, a zahvat ujutro. Problem je što nam je sinčić tek napunio 5 mjeseci, i još je isključivo dojen. Čitao sam da ta narkoza poremeti cijeli djetetov bioritam,spavanje, hranjenje, itd. Da li imate iskustva s tom operacijom kod toliko malog djeteta jer ovdje čitam kako se to radi kad su puno stariji. On normalno mokri i mi mu svaki dan vježbamo kožicu. Da li se to,ako ipak dođe do toga , može obaviti pod loklanom narkozom pa da se dijete drži ili nešto slično? Pedijatrica je na pitanje da li je hitno, rekla da nije, i da to najbolje obavimo poslije Nove godine. Mi se nekako nadamo da će se stanje popraviti (puštamo mu i da sam navlači miša jer to stalno pokušava) ili da ga bar skinemo s cice prije nego što dođe do toga. Hvala svima na savjetima i iskustvima!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imas vec dosta topika o tome. da sumiram: pedijatrica je :? , jer je fizioloska fimoza normalna do 3 godine, nekad zna trajati i do 7-8 godina, a nekad se stvar rijesi u pubertetu. tako da nema panike, sve je ok, operacija naravno nije potrebna, ne trebate cak ni nista previse prckati, pustite klinca da si sam navlaci kozicu kad ju otkrije i to bi trebalo biti to.

aha, i niposto ne dozvolite da vam pedijatrica slucajno prevuce kozicu na silu, jer bi to moglo dovesti do prave fimoze. to oni imaju neke zastarjele podatke o tome, isto kao i o dojenju. ja sam se sa svojom pedicom zakacila oko toga kad je htjela malom s godinu dana prevuci na silu. stala sam izmedu nje i malog i rekla "samo preko mene mrtve!"

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, kirurgica vam je dijagnosticirala, ne pedica. svejedno. samo vi pustite malog pisonju na miru. intervencije su eventualno potrebne ako bi doslo do nekakve upale, a koliko vidim kod vas je sve ok.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam kako je uspjela tako na brzinu zaključiti da je to patološka fimoza. nama je to kirurg sa sigurnošću potvrdio tek nakon operacije testisa, jer sam mu rekla da malom prevuče kožicu dok je pod anestezijom zbog učestalih urinarnih infekcija.
    na žalost nije uspio, jer se kod nas ipak radi o pravoj fimozi.

mislim da dok god nemate nikakvih problema, nema razloga niti za operacijom.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kirurzi bi rezali, tako ti je to svugdje.

Ali ovo je stvarno puno, puno, puno prerano.
    Pogledaj tekst s portala:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=202&Show=1941

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Podižem topic, zato što su nama na operaciji bruha usput povukli kožicu. Nitko me nije ništa pitao, užasno sam ljuta zbog togaStariji si je povukao sam sa 7 godina, a isto su nas slali na operaciju i nisam dala. Sada ga naravno boli dok piški. Zanima me kako da mu pomognem, da mažem sa nečim ili šta? Za koliko to zacijeli? Trebam li ja sad to povlačiti da se ne stvori prava fimoza?

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eci nama su rekli da kapamo s bornom vodom i da možemo dati malo sirupa da ga tako jako ne boli. prevlačit kožicu moraš, jer će se to inače opet zaljepit. mi smo polako prevlačili i u isto vrijeme kapali bornu vodu da lakše ide. nakon toga bi na sterilnu gazu nakapali bornu v. i onda to presavinuli preko pišulinca da bude malo zaštičen. tako nam je preporučio kirurg u poliklinici Helena. nadam se da će brzo proći i da se neće zalijepit.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Joj, i ja se nadam. U bolnici su rekli da mažem sa Geonistin masti i povlačimo ujutro i navečer. Ali izgleda da ga više ne boli dok piški.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I nama su rekli da će mu povući kožicu na operaciji. Nisam baš presretna zbog toga, mislim da će ga to više boliti nego sama bol nakon operacije...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa Vitu niš nije bolio rez od operacije, a sa tim pimpekom se mučimo već 4 dana. Mislim čak da ga više niš ne boli (osim povlačenja kožice, čak još i krvari) ali se boji piškiti i to su drame. Da su mene pitali ne bi im dala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •