Pozdrav!

Zaglavili smo u jednom problemu i nemam pojma što da radim.
Moja djevojčica ima 4 i po godine i gotovo je savršena: društvena, brzo sklapa prijateljstva, zna čitati i pisati, pristojna, dobra i od prvog dana obožava malog bracu.
Prije tri mjeseca, na svoj zahtjev, krenula je u vrtić i bila je oduševljena sa tetama, djecom i vrtićkim tečajem engleskog.
Prije nekoliko tjedana počela je negodovati kada smo išli u vrtić a trenutno je to toliko eskaliralo da zadnjih par dana dođemo u vrtić, ona plače a ja se nerviram i zatim odemo kući. Njeni razlozi su "tamo mi je dosadno", "uvjek radimo isto" i "moram raditi dosadne stvari". Pokušali smo "izvući" neki detaljniji odgovor ali nije nam uspjelo.
Tete iz vrtića su korisne kao i stolice: sliježu ramenima, ništa ne znaju i kažu da je samo pustim i da će se već ona smiriti.

Znam da ne mogu očekivati da će i netko dati rješenje ali svaki savjet bi mi sada dobro došao.

Ja radim kod kuće i nije problem da je ispišem iz vrtića i da bude kući, ali ionako slijedeće godine će morati ići u vrtić prije škole. Tako da mi se to čini samo kao odgađanje problema.

Drugo rješenje je pustiti je da vrišti i plače u vrtiću. Takvo rješenje mi se nikako ne sviđa jer želim da se tamo ide zabavljati a ne plakati.

Obje opcije "ispisati" i "ostavi je da plače" mi nisu prihvatljive. Pokušavamo je animirati da ode u vrtić ali vrlo je odlučna da ne želi ići.

Zna li netko treće rješenje?