evo jedne totalne nesposobnjakovićke u kuhinji![]()
dakle, može li se pomiješati mileram i jagode, pa da budu nešto kao danone-mljac! dajte, nešto na brzinu, pliz!
evo jedne totalne nesposobnjakovićke u kuhinji![]()
dakle, može li se pomiješati mileram i jagode, pa da budu nešto kao danone-mljac! dajte, nešto na brzinu, pliz!
probaj ovo!
200 gr svježih jagoda
1 šalica cous cousa
3 šalice vode
4 žlice šećera od trske
1 šalica suhih grožđica
1 žličica vanilin šećer
2 dcl bioaktiva ili običnog jogurta
U ključalu zaslađenu vodu dodamo grožđice i cous cous. Kuhati oko 3 minute. Kada se malo ohladi dodati jogurt i svježe, očišćene jagode.
Servirati hladno. Po želji ukrasiti listićima mente.
tenks, ms. ivy, budem probala.
što je ustvari cous cous i gdje ću to kupiti? kao što rekoh, nemam blage s kuhinjom![]()
upiši kuskus ili kus kus u pretražnik i svašta ćeš naučiti. :namig:
krupno mljevena pšenica, nešto slično grizu - imaš u dm-u, velikim trgovačkim centrima, dućanima sa zdravom hranom...
Ne znam postoji li danone mljac kao varijanta ali mi pravimo sljedece (ne lici na danone jer je bolje od toga): u obicni jogurt izrezane jagode i malo secera jer je jogurt u Nl jako kiseo.
Masnija i vjerovatno slasnija varijanta bi mogla biti sa mascarpone sirom. Recimo pola mascarpone, pola jogurt.
Mileram ne znam bas da bi sam bio dovoljno ukusan.
A šaum od jagoda: jagode, bjelanjci i šećer. Miksaš, miksaš dok se masa ne uenterostruči, staviš u hladnjak da se još malo stisne i poslije uživaš.
A šaum od jagoda: jagode, bjelanjci i šećer
A salmonela?
Jogurt (i srodnici) i jagode smiksaš s nastavkom za frape. Šećer po ukusu.
Aaaaaaa, neću, ne. Pa da mi opet završi u zahodu ko šampite.apricot prvotno napisa