latoflex, star 3 godine. škripi za poluditi. kvalitetan, hespo, nosi samo moju težinu (cca 60 kg). i što sad napraviti? kupiti novi? iliima neki recept koji rješava šrkipanje latofleksa?
latoflex, star 3 godine. škripi za poluditi. kvalitetan, hespo, nosi samo moju težinu (cca 60 kg). i što sad napraviti? kupiti novi? iliima neki recept koji rješava šrkipanje latofleksa?
i kod nas ista stvar (al tek god i pol je u uporabi i nosi mene i mm -a što i nije malo kg
)MM kaže da to ne škripi latoflex nego mjesto na krevetu gdje se spaja latoflex i krevet-tu je neka spojnica od plastike i to bi trebalo zanijeniti ili dodati malo gume kako bi štkripanje prestalo.naravno da je on problem "prostudirao"ali ne i riješio, pa sa već šizim u užasno me nervira to škripanje.Mama pak kaže da je sve dobro dok krevet škripi
, ona jadna misli.....a od toga ni s
![]()
naši kreveti na moru tako škripe, a moja dijagnoza je da je to zbog toga što drvene latvice ulaze u plastičan uložak i dok se taru to proizvodi vrlo neugodan zvuk.
rješenja nemam, osim što ne spavam na tim krevetima
on mi je pao na pamet ali nemam pojma kak da ga uvučem u tu sitnu rupicu
Mi smo našpricali spojeve letvica i metalne konstrukcije podnice WD sprejem,i sad ne škripe već 3 mjeseca![]()
Uzmeš nožić i zašiljiš ga. Ne treba puno. Bolji je od ulja jer ne razlaže gumu, a pretpostavljam da su letvice uvučene u gumene manšete na krajevima.mara prvotno napisa
kod nas nisu gumene manšete na krajevima nego plastika...i što sad?dolazimo na ideju da maknemo te letvice s latoflexa i stavimo čvrstu podlogu :?
I kod nas ista stvar, i moj MM prostudirao, samo nikako da se baci na popravak.Spominjao bušenje rupa, neke vijke, pojma nemam što sve ne, al krevet i dalje škripi, samo na njegovoj strani dodušepužić prvotno napisa
![]()
Ovako je bilo kod nas. MM riješio na način da je taj dio podstavio s tkaninom. Više ne škripi :DŽabica prvotno napisa
naš škripi s moje str, pa mm nije žurio s akcijom samo s filozofijom (da moram smršaviti , pa onda neće..)Žabica prvotno napisa
danas je u akciji, naručili smo šperploču, nju ćemo prvo staviti preko latoflexa, pa ako i dalje bude škripalo (probali smo sa sapunom i ništa nije bolje) slijedi micanje latoflexa i instaliranje špreploče na okvir podnice..ako i dalje bude nerviranja i škripe ide u komade i kupujem novi ili ćemo spavati na podu.Već me sram jer se puno bolje naspavam u gostima na krevetu koji ne škripi nego kod kuće, strašno![]()
Mi smo imali sličan problem , uz škripanje je naš i propadao na pod, ipak hvala Bogu nikada tijekom "Akcije".
kako smo kupili jeftin krevet i latofčeks bez nogara, on je trebao stajati na 2 cm bočne letvice koja nije bila fiksirana.
Problem smo riješili tako šro smo kupili debele drvene daske (dimenzije 10cm x10cm) napravili smo okvir ili kako ja kazem tarabu i tako da se može latofleks pomijerati koje cm, a da ništa ne škripi i ne propada.
napokonnnn, krevet ne škripi.ne mogu vjerovati, nakon god i pol spavam bez škripe i cviljenja :D
kako:počupali smo letvice od latoflexa tako da je ostao samometalni okvir.odvrnuli smo sve vijeke, u kuteve okvira i kreveta postavili platno (deblju krpu), plastične distance koje su bile okolo naokolo kreveta izolirkom oblijepili i na metalni okvir stavili šperploču debljine 18 cm.![]()
I naš ne škripi više :D . Nešto su nam mm-ovi vrijedni. Moj je odvrnuo vijke, izbušio druge rupe, ponovno sve pošerafio i za svaki slučaj podmetnuo tkaninu. Sad mirno spavamo....