Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: božićno drvce + jednogodišnjak

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno božićno drvce + jednogodišnjak

kako uskladiti ovo dvoje?
    lani smo kupili krasan umjetni bor (ne znam zašto sam se ranijih godina opirala toj sjajnoj ideji?), dosta visok, pa ne možemo s njim na komodu.
    M. jako spretno otvara sve ormariće i ladice, ruši sve pred sobom, pa ne vidim kako bi bor preživio osim ako ga nečim JAKO ne učvrstimo. Čime, kako? Plafon je armirani beton pa me ne silite da bušim rupe.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne moraš u strop, ali možeš u bočne zidove (ukoliko bor smjestiš u neki kut)...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pridružujem se pitanju i strpljivo čekam ideje

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da i njega probaš "posaditi" u veliku drvenu ili zemljanu posudu sa zemljom ili kamenjem pa to sve nekako ukrasiš. Sumnjam da bi to uspio prevrnuti.
    Ili ako već ne može na komodu probaj zavezati za nju .

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Da i njega probaš "posaditi" u veliku drvenu ili zemljanu posudu sa zemljom ili kamenjem pa to sve nekako ukrasiš. Sumnjam da bi to uspio prevrnuti.
    Ili ako već ne može na komodu probaj zavezati za nju .
    moja bi sigurno pojela bar malo zemlje i definitivno kamenčiće... Sve sam biljke već maknula, tako da to rješenje nije za nas. mislim da ove godine ništa od jelke, već vidim kako bi priča završila...kao kad je mm bio mali pa pregrizao kuglicu s bora, mislio je da je lopta :shock:

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pa i za to ima rješenja. Stavo okolo veliko kamenje ili sve obuci u ukrasnu vreču i zaveži.

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja i MM smo baš nedavno raspravljali o tome i zaključili da ove godine preskačemo jelku jer je mali opsjednut balunima i sigurno bi je htio čupati i hvatati kuglice.Umjesto jelke planiram nekako drugačije ukrasiti kuću pa ako ima netko zanimljivu ideju...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Pa i za to ima rješenja. Stavo okolo veliko kamenje ili sve obuci u ukrasnu vreču i zaveži.
    super!

umjesto kuglica stavim keksiće i suho voće pa ako već dođe na ideju da pojede ukrase, da bar budu zdravi

a baš sam mislila ništa od ukrašavanja...ali eto, kad ima volje ima i načina

Hvala

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam nikad kuzila ta stanja kad se apriori vide samo problemi :/

sta se moze?

- odustat od bozicnih ukrasa
    - nabavit one bozicne girlande pa njih povjesat pod plafon ukolo prostorije
    - posudit/kupit manju jelku i nju stavit na komodu
    - uzet veeeelik komad kartona, izrezat jelku, objesit je na zid, ukrasit je
    - pokusat ipak instalirat ovu veliku jelku i pustit je prvo vrijeme (nekoliko dana) bez ukrasa, onda na najnize grane objesit nekakve male plisance ili neku drugu malu djecju igrackicu, kasnije i prave ukrase al vise od razine koju dijete moze dohvatiti
    - velik bor "ograditi" s kaucem s jedne strane, foteljom s druge, tako da mu se moze prici samo s jedne strane i na ogranicenoj povrsini (sirine max pola metra)
    - uz ukrasavanje velikog bora, nabavit/posudit/kupit jednu malu malu jelkicu (onu do max pola metra visine) i ta nek bude djetetova, nek je ukrasava i nosa po kuci po zelji...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M je imla godinu i 4 mjeseca, bor smo stavili na mali stolic, gledala je u njega i tu i tamo zaljuljala koju kuglicu. Nisam uopce ni mislila da bi ga povukla.
    Poslije je bio na podu u kutu (gdje mu je i inace pravo mjesto). Ove godine necemo nista poduzimati. Bor stoji gdje i uvijek.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ooooooooooooo nas je letio na svako malo na pod. nisam stavljala kuglice vec samo drvene ukrase i mašnice. dok smo ga ukrasavali povukao ga je bar 3-4 puta uz sve intervencija. ja se na kraju naljutila ko malo djete kad mu oduzmes igracku . uglavnom u ta dva tjedna koliko je bor vani u pocetku je bio interesantan, a poslije kao i sve drugo neinteresantan je postao. ove godine BC se jako veseli boru i satalno kaze to Aria ne smije dirati. ja ga pripremam da ce bor stalno padati na pod jer ce ga ona sigurno povuci i da cemo mi stalo ponovo uredjivati bor .
    dale bezopasni ukrasi za klinca i ako je umjetni bor sta padne ti ga dignes i nastavite dalje. nas je te godine zano igledati ko ocerupana kokos

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mOj Leon je skidao ukrase i premještao na drugo mjesto, na njemu dostupne grane stavila sam ukrase koji se ne mogu razbiti

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naša jedina 'intervencija' je bilo odustajanje od staklenih kugli. Prešli smo na drvene, od tkanine i sl. i sve 'kuglice' su zapravo neke igračkice. L. (tada nešto manje od godine dana, u fazi intezivnog puzanja) ih je povremeno skidao ili primještao ali zapravo nismo imali nikakvih problema ili nezgoda.
    Na vašem mjestu, ja bih probala (s onim što bi i inače radila) i vidjela kako će se situacija razvijati...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

J je prošle godine na badnjak jedno sat i po sjedio pod borom i gledao lampice i kuglice, a da ga nije ni pipnuo.
    na božić ujutro su izvukli poklone od ispod bora, poslikali se i ignorirali ga idućih 10 dana.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ha, baš mi danas MM veli: znaš kako ćemo staviti bor ove godine (uopće još nismo pričali o tome), kupit ćemo mali bor,
    staviti ga na stolicu i u kut gdje je i uvijek i zagraditi dvosjedom :D
    Eto, čini mi se da će to tako biti ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A sta kad muz srusi bor E tako je moj preksinoc. Kupili pravi i postavili i sad treba pustiti da se napije dobro vode i da se grane spuste.
    On ga nonstop nesto caprka te povlaci grane te ga malo protrese da popadaju suhe iglice. I ja sjedim gledam tv a on poslije drndanja bora(od 3 i nesto metra) krenuo prema kuhinji a bor tras na pod. Srecom nije bilo djece ni ukrasa a da je njemu pao naglavu ne bi mi ni smetalo. Ostavi bor na miru covjece.

Uglavnom djeca nikad nisu dirala ma koliko mala da su bila. Mislim pregledaju oni sve kuglice i malo ih dirkaju ali znaju da moze pasti pa nenavlace.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    A sta kad muz srusi bor E tako je moj preksinoc. Kupili pravi i postavili i sad treba pustiti da se napije dobro vode i da se grane spuste.
    On ga nonstop nesto caprka te povlaci grane te ga malo protrese da popadaju suhe iglice. I ja sjedim gledam tv a on poslije drndanja bora(od 3 i nesto metra) krenuo prema kuhinji a bor tras na pod. Srecom nije bilo djece ni ukrasa a da je njemu pao naglavu ne bi mi ni smetalo. Ostavi bor na miru covjece.

Uglavnom djeca nikad nisu dirala ma koliko mala da su bila. Mislim pregledaju oni sve kuglice i malo ih dirkaju ali znaju da moze pasti pa nenavlace.
    Pa kaj ste već kupili bor? :shock:

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo svoj postavili prije jedno tri tjedna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa

Pa kaj ste već kupili bor? :shock:
    I sinoc ga ukrasili

Ja volim uzivati u boru sto duze mogu.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Aj! Pa to mi nikada nije palo na pamet :/
    A tako mi je žao uvijek, da ga imamo tako kratko, al mislim da ga sad okitim da do Božića nebi imao niti jedne iglice
    A umjetni mi je - umjetni 8)

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a živi bor, u tegli?
    koje su cijene, ako netko zna

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da ću ove godine izostaviti staklene kuglice i ukrasiti bor suhim voćem i mašnama. Razmišljam čak i o malim plišanim medvjedićima (privjescima), ako nađem negdje da nisu preskupi!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa
    a živi bor, u tegli?
    koje su cijene, ako netko zna
    Mi takav uzemo skoro svake godine otkad su se dečki rodili. Lani smo platili 130 kn za bor visok 120 cm u kanti, na utrinskom placu. (Sad već oko vikendice i ispred zgrade imamo nekoliko lijepih jelkica ... sve do jedne su se primile!)

Kupujemo gdje stignemo, obično po 2 kom (jedan za nas, drugi za svekrvu). Iako je u tegli, bor svakako treba zalijevati jer je u toplom. Dnevno oko pol litre do litru vode, ovisno o veličini drveta i posude.

Što se ukrasa tiče - radimo ih sami od slanog tijesta, a kad su djeca bila u dobi od 1-2 godine, imali smo samo one male laponske drvene figurice i nije bilo nikakvih problema.

Sad već moji dječaci imaju i svoj bor u svojoj sobi (susjeda izrađuje one male boriće od živih grana, visine cca 40 cm) i to kite kako znaju i umiju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aj! Pa to mi nikada nije palo na pamet :/
    A tako mi je žao uvijek, da ga imamo tako kratko, al mislim da ga sad okitim da do Božića nebi imao niti jedne iglice
    A umjetni mi je - umjetni 8)
    Moj izdrzi jako dugo. Pazim da sipam vodu redovno, pogotovo u pocetku pije vodu ko lud i ima neka hrana za njega pa i tu tekucinu sipam. Iskreno vrlo malo opada i to tek kad krenem skidati nakit. Iznesemo ga van prvi tjedan u prvom mjesecu jer ih tad kupe(samo jedan dan) a imam osjecaj da bi jos izdrzao.
    Kupimo Fraser Fir tj ovaj:
    http://ipmworld.umn.edu/chapters/mccull/mccull1.jpg

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

samo pazite koje ćete kuglice stavljati, moj je prošle godine zagrizao jednu, bilo je i krvi, ali sreća pa sam bila uz njega i počupala sve van iz usta.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Gdje ga kupite?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Gdje ga kupite?
    X
    predivan je. Ja poludim na "šuplje" borove.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kad sam bila mala jednom smo drzali bor u dnevnom do 1.5.

a jedne godine sam ja palila prskalice i zapalila bor

dorian je prosle godine super reagirao na bor. malo je gledao, imao je par stvari koje je pipkao, sve ostalo super.

sad ipak namjeravam staviti vecinu ukrasa koji se ne mogu slomiti, ali ne toliko da se ne razbiju, nego bas zelim da ne moram stalno paziti jel sto moze puknuti i razbiti se i da dijete moze uzivati u izradi i postavljanju ukrasa

a pstavljanje negdje iza kauca i fotelje...mislim da bi mu to tek bio izazov i stalno bi se penjao

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Gdje ga kupite?
    X
    predivan je. Ja poludim na "šuplje" borove.
    Negdje vrlo daleko citaj Canada

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nakon obiteljskog vijećanja, pala je odluka - živo drvce.
    Peterlin, hvala ti na savjetima.
    još samo da nagovorim MM-a da ga okitimo prije Badnjaka...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa
    nakon obiteljskog vijećanja, pala je odluka - živo drvce.
    Peterlin, hvala ti na savjetima.
    još samo da nagovorim MM-a da ga okitimo prije Badnjaka...
    Pa ima vas troje koji bi to htjeli! A to je većina.... Sretno! Vjerojatno ćemo i mi tako....

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A šta radite sa borekima u tegli nakon Božića ako nemate vrt u koj i bi ga posaddili?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moj je prosle godine imao skoro godinu dana. Bojali smo se kako ce drvo i jaslice proci jer je sve dirao, prevrtao, .... Ali... on jaslice ni bor nije uopce taknuo!! Bilo me strah da ce stavit mahovinu u usta ili tako nesto a njega to uopce nije zanimalo.

Zato nam se veca djeca redovito igraju sa jaslicama pa svake godine neka figurica nestane :/

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

g je prošle godine bila 1,5 god.
    imali smo pravi bor, u tegli kao i uvijek, da ga kasnije možemo posaditi.
    bojala sam se kuglica da se ne poreže. kupila sam u Kiki plišane sobiće, a kako ih na kraju nije bilo dovoljno MD je stavio njene plišance i krpene lutkice kao dodatak. i naravno, lampice. bor je bio poseban, pravi dječiji, stavila bih slikicu ali ne znam na kojem je CD-u

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

lani smo imali plastični sa klasičnim kuglama i digli ga visoko...
    ove godine kupujemo posađeni, i kupila sam dječje ukrase izrađene od šperploće, male snješkiće, sanjke, zvijezde, svijeće....
    nešto imamo i od lani i zajeno ćemo kititi i ne moram mu braniti da dira...
    jako se veselim tom dječjem boru!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi kupujemo Nordijsku jelu i imamo ju obično do veljače . Ne padne ni jedna iglica, čak i ako stoji pokraj radijatora i bez vode.
    Ne znam šta ćemo za ovaj Božić, ali ako budemo imali jelku, definitivno će biti na podu jer malac poludi ako nešto ne može dirati, pogotovo ako je tako šareno i blještavo. Mislim da će raditi plišanci i jabuke! litala

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jel netko već kupio drvce u tegli?
    zanima me gdje je najbolji izbor?

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

drvce kupljeno, 145 kn.
    sutra ga kitimo. jupi!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pokusaj bor staviti uz prozor, ako imas bonegraciju vezi pandivjernom vrh bora za 2 kraja odnosno drzaca bonegracije. ili u bocne zidove zabij po cavlic sa svake strane vrha bora.
    ukrasi od kartona, coje, drva, susene fete narance, neuspjeli pretvrdi medenjaci... i nama najvaznije svjecice.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

litala za predloge.

Ni mi prošle godine nismo imali bor, samo lampice svud po kući, kao kupleraj smo svetleli. Ove godine sve po ps-u

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

kada je ribek bio manje od godinu dana na svoj prvi božić, mi smo napravili ogroman bor od hamer papira. dakle zeleni hamer papir smo izrezali u obliku bora i naljepili na zid u dnevnoj sobi. ribekove dlanove smo izrezali u kolažu i još razne šarene kuglice također od kolaža, samo smo "pravo" naljepili ono zlatno za bor. bilo je jako lijepo i bezopasno...

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prošle godine kad su još bili "mali" stavili smo ga na stolić, dovoljno visoko da ne mogu ništa dohvatiti. Ipak, "majstor" je uspio naći način da se nekako popne do prvih grana.
    Odavno sam izbacila staklene i opasne kuglice, a običaj je da sami kite borove (2 su stana u kući), pa i svaki dan nešto prerazmjeste, ako žele. Tako da se izdovolje doticaja s borom i kuglicama.

Ove godine već odavno imamo ukrašenu kuću, a na stolu je neki aranžman od plastike i svijeća (mali bor, snjegović, medo i kugla) i to stalno razmještaju, a pre neki dan smo lijepili i naljepnice na prozor.

Sutra konačno kitimo bijeli bor, pa ćemo vidjeti kako će on preživjeti bliske susrete

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •