Citiraj Bgd prvotno napisa
Evo nas sa novim vestima. Danas smo bili na uz pregledu i situacija je u prema recima dr "iznad ocekivanja". Naime plod je velicine 26mm sve funkcije izgledaju bas kao sto treba da budu a izgleda da je mrvica i malo naprednija nego sto je uobicajeno za 9+4 koliko je trudnoca kalendarski . Radjena je analiza urina i ustanovljeno je povecanje soli sto bi se trebalo regulisati jos vecim unosom tecnosti a bakterija ima u maloj kolicini pa cak nisu u laboratoriji ni hteli da urade urinokulturu. Sledeca kontrola za 21 dan. Valjda je to to. I jos nesto, od sutra se sa vaginalnog utrogestana koji je do sada uziman 3x2 dnevno, prelazi na oralni 3x1 dnevno. Ovde smo uspeli pronaci Dobrostan. Negde sam na ovom forumu procitao da to bas i nije najbolje za uzimati oralno u trudnoci ali dr kaze da vaginalni utrogestan moze negativno da utice na grlic materice. Jel ima neki savet.
Hvala
Super vijesti ! Ovo "iznad očekivanja" - jel' slučajno ovulacija bila kasnije od 14 dc - naime, ako poslije bude neki stani-pani u smislu elektivnog carskog (planirani carski), onda se prelazi s računanja kalendarskog (ovo po prvom danu zadnje menge), na točno računanje od transfera (iva_luca je našla nekakav takav kalendar koji točno računa trudnoću od dana transfera na internetu, ali sam zaboravila di je link), da ne bi slučajno carski bio napravljen ranije i dijete ne bilo donešeno. Ovo za utrogestane oralno nisam čula, ja sam ih osobno pola pila, pola stavljala (iz razloga moje komocije, pijenje me uspavljivalo pa sam koji put navečer popila, a danju sam ih stavljala da mogu funkcionirati). Sretno!