ja te razumijem. kod nas isto. taman se konjuktivitis smirio, puf, upala uha :/blazena prvotno napisa
ja te razumijem. kod nas isto. taman se konjuktivitis smirio, puf, upala uha :/blazena prvotno napisa
kod nas svi dobili, ja kad sam došla po malca došla jedna mama koja je došla po stariju curu i uzela poklon za mlađu koja ide sa Mihom u grupu..blazena prvotno napisa
U papuči su bili mandarina i mali čokoladni Sv. Nikola. Andrej je bio presretan, jer je do ponedjeljka već i zaboravio da je papuče ostavio na prozoru, a i olakšalo je inače malo teži "ponedjeljak ujutro"tanja_b prvotno napisa
![]()
U G. vrtiću je u petak bilo veselo :D
Organizovana mala predstava, sva djeca iz vrtića su pjevala, na kraju se pojavio i Sveti Nokola i to na moje veliko iznenađenje ( ne znam šta sam zapravo i mogla očekivati) i svoj djeci podijelio poklone.
Nisam pojma imala da će se tako nešto desiti, nit smo davali novce nit išta.
Moj G. nikad nije rekao ništa po čemu bih mogla naslutiti da uvježbavaju tolike pjesmice, bar 5, ostale mame su pjevale sa svojom djecom a ja svaku čula tek prvi put.
Najljepše mi je bilo kad je Sveti Nikola došao i pozdravio djecu a oni u glas odgovorili nešto kao:
"Sigurno si dug put prošao, dobro nam došao"
![]()
Kod nas u čizmici jutros: naranča i čok. tortica.![]()
i mi smo bili bolesni...enteroviroza je zahvatila pola vrtića...
Ali u petak je bilo ovako (a i prethodnih godina): djeca su spremala predstavu za sv. Nikolu (pjesmice, recitacije i sl.). Sv. Nikola je stigao, a s njime i krampus... Za vrijeme dok su djeca na predstavi u zajedničkom prostoru, tete na sredinu njihove sobe stave veeeeeliiiku vreću punu sitnica, voća, čokoladica. Kad se vrate u skupinu čeka ih vreće koju je kao donio sv. Nikola dok su oni bili na predstavi. Vreća je za sve zajedno...zajednički je otvaraju, pregledaju darove, vesele se i čude mnoštvu i obilju, a zajednički se i igraju i oslade pomalo svaki slijedeći dan umjereno...bude tu za puno dana kad tete rasporede...To im je vrtićki običaj. Inače vreća se napuni na slijedeći način...Roditelji budu zamoljeni da nekoliko dana ranije u veliku kutiju koja stoji u garderobi na najvišoj policiubace neku sitnicu, prema svojim mogućnostima...dakle nitko nije prisiljen i ako nema mogućnosti ne mora jer to nitko ne kontrolira. Tete svaki dan isprazne kutiju i pune vreću. Skupi se toga dosta, a velika vreća je veliko veselje i veliki osjećaj zajedništva. Tako kod nas bude i za Uskrs...zajedničko veliko gnijezdo. Jedina mana toga je što se u vreći možda nađe i koji slatkiš koji možda ne bismo dali svojoj djeci...inače je vrlo lijepo.
ovako i kod nas, samo 21 komadBalarosa prvotno napisa
tako da smo donjeli 21 zivotinjsko carstvo i 21 bajaderu.
mogli smo proci i sa vrecicom kikica ili slatke tajne, ali eto, kosi se mojim "standardima".
i cizmicu, naravno.
po paketu u cizmi vidm da je netko donosio kinder jaja, netko milka napolitanke, raznorazne cokoladice, a netko bombone. bombone sam odmah zvadila i makla
presreta je bila. i sve je potamanila dok si reko keks LOL
izgleda da je samo kod nas bilo da roditelji donesu poklon baš za svoje dijete :/
kad smo doveli V u vrtić odmah joj se 1 curica pohvalila sa MLP, mislim onaj bolesni
Mi smo jasličari i kod nas je u petak došao Sv. Nikola i svatko je dobio malu čokoladu (iako mi je Lu objasnila da je čokoladu dobila od tete).
Sve je to bilo u organizaciji vrtića, roditelji nisu ništa trebali donijeti.
kod nas je sv. nikola podijelio poklone dok su klinci spavala (u petak) i svaki je u ormariću zatekao malu prozirnu vrećicu sa dvije mandarinke, banankom i lizalicom! Malci su bili presretni (Lovro se ne može načuditi kako mu Sv. Nikola svaki put donese baš ono što mu treba i što voli!!!)
Pa to je malo pretjerno da se pokloni u vrticu, ipak to kosta 200kn i sad je najpopularnija igrackaaleksandra70vanja prvotno napisa
kod nas su dobili paketiće sa slatkišima.tako je svake god. a ovaj tj.im dolazi djed mraz i onda dobiju poklone od općine.
stvarno im je glup običajaleksandra70vanja prvotno napisa
pa ako vrtić nema novaca/mogučnosti nek skupe od roditelja lovu za
neznam jabuku i čokoladicu i svi sretni
a i ti roditelji šta se natječu vidi kolko love imam i šta mogu kupiti uff![]()
nama je bas receno da ce biti slatkisi u igri (ok i mandarine) a za bozic ce biti razmjena poklona. u cetvrtak imamo roditeljski na temu pokloni- kako izbjeci ovu konzumersku groznicu iliti reci ne shoppingu.
vjerujem da ce biti zanimljivo
Slažem se glupo totalno, pogotovo za nikolu takve neke drame raditi.Arwen prvotno napisa
Po meni je najvbolje neki sitni slatkiš i to je dovoljno.Kako je obično u svim vrtićima.
A ovo pokloni to se onda roditelji natječu tko će kupiti više bolje i ljepše i šta mogu djeca od toga dobiti
samo da kažem da mi (bar ja) dramimo gdje ne treba
moja V je rekla da je ta curica dobila MLP i da ima sve doktorsko, ali bez imalo pitanja, što sam se ja bojala, zašto je ona dobila manje
tako da su djeca definitivno pametnija
ali sva su djeca dobila po neku igračku, tako da mi je drago da sam ja ipak teti u petak popodne turnula jednog schleich konja jer mislim da bi bez toga ipak V bila žalosna
a samo je žalila jednu curicu koja je dobila majicu "ona jedina nije dobila igračku, pa je bila tužna"
a i ta majka je biserka, staviti djetetu majicu kao poklon u vrtiću
zaključak, glupost velika
ne znam što mi je gore, ovo u V vrtiću ili ono što su cure govorile da su morale donjeti 16, 20 ili koliko god ima djece u grupi, nečega
to je izgleda riječka bolest, jer baš mi frendica kaže da su oni u rijeci tako morali
i kaže neki su donjeli kinesku olovku za 50 lipa, a 1 mama je donjela 22 adventska kalendara za 20 i nešto kuna
kaže da su te vrećice bile ajme majko, kao da je voda nanjela svakakve gluposti
Ja sam jučer konfiscirala vrećicu i probrala stvari, uistinu je to više-manje hrpa gluposti. Za iduću godinu ćemo valjda imati neki roditeljski pa ćemo se pokušati dogovoriti za životinjsko i mandarinu.
pa zar kod vas nije običaj da SvNikola donosi dobroj djeci jabuku
a kao zločestima kapulu i/ili šibu
znam da je ovdje oduvijek običaj da se u crkvi bacaju jabuke i naravno djeca ih kupe
zbog tog običaja kod nas o nosi u vrtić samo jabuke
Ja nemam pojma kakav je kod nas običaj jer se to kod mene doma nije nikad obilježavalo i mi to nećemo ni doma uvoditi dok T. ne počne više razumjeti, a do onda ću valjda smisliti što ću. Najzadovoljnija bih bila da se ne obilježava ni u vrtiću.
ovako, ideja je skupiti novce za humanitarne svrhe tako da je poziv da donesemo staru igracku, ispecemo kolace, izradimo ukrase, bilo sto i doniramo. a onda se to sve kupuje za 5-10kn.Anci prvotno napisa
Ja moram pohvaliti naš vrtić.
Ove godine su išli svi u crkvu (preko puta je) i tamo su dobili po čokoladu i veliku bilježnicu za crtanje. Velečasni se obukao u Nikolu i razgovarao sa djecom.
LijepoRomana prvotno napisa
![]()
U našem se skupljaju slatkiši za slatke paketiće![]()
Danas djeca dobivaju darove od Sv.Nikole na svakom ćošku i to mi je bezveze