Evo ideje za sijanje božićne pšenice. Za par dana i to ćemo radaiti.
BOŽIĆNA PŠENICA
Evo ideje za sijanje božićne pšenice. Za par dana i to ćemo radaiti.
BOŽIĆNA PŠENICA
pregenijalno!!!!
SVaka čast!!! :shock:
A sad daj 'recept', please![]()
viđala sam takve stvarcice po ducanima!
nemam pojma kako se napravi u kucnoj radinosti!!
Uzme se dio od hulahopki, one finije tanke. Na dno se stavi pšenica,jedna šaka, na nju piljevina. Za uha se rukom navuče piljevina i poveže koncem. Otvor čarape kroz koji se radilo okrene se dolje, da pšenica dođe na vrh. To se sve dobro nakvasi i drži konstantno vlažnim. Kad pšenica ponikne, ošiša se, oči se nalijepe od nekih dugmadi sa onim pištoljem, stave se naušnice i eto pankera![]()
Pa pored te varijante ja uvijek imam i klasično sa svijećom. Ovo je fora što to dijeca vole šišati i igati se sa tim.
Zaboravila sam reći da se i za nos navlači dio čarape sa piljevinom.
Ako je hulahopka odrezana da ima dva otvora, onda se ti otvori povežu koncem i namjeste da su na ušima.
napraviš klasično i ovo što predlaže kalimerolucij@ prvotno napisa
odlične su![]()
samo gdje da nabavim piljevinu? (ozbiljno pitam)![]()
i još jedno...ne treba radit rupice za pšenicu, sama probije van?
a što da stavim umjesto piljevine? 8)
Nemam je na vidiku i to kilometrima.
imaš u dućanima sa ljubimcima
jos nisam vidjela nista slicno,kako je samo duhovito....preslatko!
Ovo već godinama radimo... zaista je klincima zabavno
Definitivno probajte.
idem danas u dućan za kućne ljubimce......baš su mi fora...![]()
OT: gdje se mogu nabaviti obicni češeri (šiške) ovih dana??
more mi je malo daleko!!![]()
na Sljemenu,prije dva tjedna skupljala s klincima za adventski vjenac
nema ih baš puno pa računaj da ćeš ih tražiti par sati
daj bucka odaj tajnu kako kombiniraš šišarke i pšenicu![]()
Imga prvotno napisa
![]()
ne kombiniram ih, nego ni neki dan frendica pokazala foru kako se radi girlanda (valjda sam dobro zapamtila) od tih šišarki!!
omota se oko dna šišarke ukrasna vrpca, pa malo niže još jedna, pa još i tako do dna!!
šišarke se mogu sprejati nekom zlatnom/srebrnom bojom i stvarno vrlo zgodno izgleda!! :D
vidjela u billi i još negdje (kod božićnih ukrasa). Prave male slatke šiške.bucka prvotno napisa
Piljevinu, osim u dućanima za kućne ljubimce, možete kupiti u bilo kojoj većoj trgovini (sve imaju odjel za kućne ljubimce)
anchie76:
Pa s obzirom da mi je unuk time bio oduševljen, a šta ću nego opet, pa opet :DDrago mi procitat da ces to i ove godine raditi
Barem kod nas u selu ima piljevine![]()
a-ha, girlandabucka prvotno napisa
već sam si vizualizirala neke čupave šiške iz kojih raste pešenica![]()
Te male šišarke po dućanima su kineske proizvodnje, ima ih prirodne boje , srebrene i kao zlatne.Vjerovatno ih onda ima i u kineskim dućanima .
ma ima i previš šišarki u pravoj boji s pravim mirisom...kalimero prvotno napisa
a sad sam znatizeljna kakve su kineske sisarke,iste ko nase?![]()
Sitnije i sve jednake. Budu pakovane po 10-12 kom.
pa, iz Kine su, zar ne!?kalimero prvotno napisa
![]()
puntica prvotno napisa
![]()
ja još pekam piljevinu...susjed će mi sutra donjet...pa ćemo vidjet što će biti od toga..
Mi smo ko mali imali takvu pšenicu oblikovanu kao pajcek... mali debeli, četiri okrugle nogice, njuškica, bilo ih je za kupiti svakakvih jedno vrijeme.
Sve učinih kao po receptu i imam pitanja:
1) moja pšenica je proklijala DOLJE, tj, moj lutak nema kosu nego noge?!?!?!? To je zato što se vlaga skuplja dolje (gore se isuši) i sad lutka držim naglavačke da mi i kosa isklija, al sad "noge" rastu u vis, no problemi, problemi.... Dakle - kako to spriječiti? Kako pšenici objasniti da raste prema kosi?
2) kako to zalijevati??? (ja cijelo potopim u vodu pa cijedim....)
3) kako postaviti sliku na rode??????
Piljevinu nakvasim možda tjjedno, a svakodnevno prskam žito.
genijalno 8)
je li kasno za vikend posijati pšenicu?
Neće ti stići za Božić, ali hoće za N.g. Pšenicu drži jedan dan u mlakoj vodi da se nakvasi da prije proklija. Dobro je pšenicu pomješati sa zemljom, bolje nego kad je sama pšenica.