Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Strah od zubara

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Strah od zubara

Danas sam sa Miom bila kod zubara i to se zavrsilo tako da je ostala sa polupopravljenim zubom posto je kada ju je zaboliko vrsinula i pobegla sa stolice i ni na koji nacin je nismo uspeli vratiti Molili, pretili, ucenjivali, ali nista.
    Ja se secam da su mi kada sam bila jako mala pre popravke zuba prskali sa nekom vodicom od cega bi mi utrnuo zub (u Crikvenici), a ovde to rade na zivo :?
    Da li je to slucaj i sa vasim zubarima?
    Imate li neki savet kako da je nagovorim da ode posto je zub boli, a ima i jos jedan za popravku (obeadve gornje petice, jos uvek mlecni)?

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

naša maže s tim nečim, lokalni anestetik mislim..
    malo utrne pa djeca to lakše podnose.
    pitaj.
    ja isto uvijek uzmem injekciju i onda mirno spavam dok ne bude gotovo.
    otkad to radim idem zubaru isto ko da idem u Konzum

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo mi je bolna tema. od prvog zubica sam osjetljiva na tu temu, pazimo, peremo, ne jedemo puno slatkisa (sad vec jaaako dugo opce, jer smo u kazni)...nema pomoci, vjerojatno ce imati lose zube na mene i mm.

sa dvije god sam je prvi put vodila kod zubara, inace moje super frendice, da se upoznamo s ambijentom, vozili se na stolici, tusirali i fenirali zubice...i tako par puta.

i onda sam ugledala bijelu tockicu na petici. odma zubaru, ali to je bilo tako malo da nis dr nije htjela raditi, nego da peremo elmexom, nekad, veli, tak se zaustavi karijes (caklina jos nije bila probijena). nakon mj dana ta bijela tockica je bila siva. dosli smo zubaru i na prepad odma popravili, dobili zvjezdicu, ne samo tu, nego i na drugoj petici.

i tad se nesto dogodilo. vise nece uci u ordinaciju. a sigurno ju nista nije boljelo. sad ima na cetvorki karijes i od kraja 8.mj sam ju vodila 5 puta, bezuspjesno. cak sam isla i na stomatoloski fakultet jer kao oni imaju iskustva i metode...pozalila sam. nika nije htjela niti uci, napravila je kraval, a mene su oprali da sam skoro placuci otisla doma. da dal joj perem zube, da nosi na cicak cipele jer sama nemre obuci, pa prema tome niti zube oprati, dal sam ju pripremila di ide, da nemaju oni carobni stapic...ma mislim, bili su stvarno neugodni.

onda sam rekla niki da ju vodim kod njemackog zubara. e tu je bar sjela na stolicu, dr je bila stvarno divna, rekla da ima dva za poopravit, ona prvi put nikad nis ne radi, ali nam je ipak savjetovala djecju kliniku.

bila sam i tamo. i isto mi je koma. slikali su joj zubice, rekli da ima pet! za popravit i dogovorili, meni ipak na prepad, nisam se opce snasla, slijedeci tjedan pod opcom anestezijom koja bi trajala sat vremena. cijeli dan sam bila u komi, al kad sam prespavala odlucila sam otkazat. ja se jako bojim opce anestezije. i mislim da je premala, i nije od zivotne vaznosti, i rizici su mi preveliki. i kaj, za dva mj opet neki karijes i kaj, opet opca. ja s tim nisam rijesila problem.

i kako ga rijesiti nemam pojma. kod mog djeteta ni kazne ni ucjene ne pale. kad velim nema novih igracaka...veli igrat ce se sa starim. kad velim nema slatkisa, ali ono, nista...veli jest ce voce. i fakat tu slusa. nedavno u gostima lijepo odbila slatkise, jer ne smije jer nije bila kod zubara. ljudi me gledali ko da nisam normalna, al ja se opce nisam petljala.

nadam se da je svaki dan veca, pametnija, da joj se vise objasniti, i dalje cu je voditi svaki mjesec...pricamo non stop, citamo brdo slikovnica o zubicima...i molim boga da ju ne zaboli. ali ni ja stvarno ne znam kako je osloboditi straha.

sto vi mislite o popravljanju pod opcom?

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

naša zubarica ne popravlja mliječne zube, ako ne bole
    kaže, otpast će tako i tako

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ajoj nika612
    ja licno ne bi na opstu anasteziju i to zbog mlecnih zubica koji ce svakako kad tad ispasti.
    Ovde u Subotici pak ima neka sadisticka metoda u decijem dispanzeru (rekla mi juce zubarka kod koje smo bili). Valjda detetu stave u usta nesto da ne moze zatvoriti usta i onda popravljaju :/ pretpostavljam da ga i vezu :? , a roditelji cekaju ispred.
    Razmisljala sam cak da ju odvedem i kada je "pripreme" da uletim i pitam: hoces ovde da ti popravljaju ili idemo kod one fine teta zubarke?
    Ali ne mogu toliko muciti dete.
    Danas smo se dogovorile da ce ici sa mnom opet kod iste zubarke pa ce popravljati posle mene.
    Inace sve slatkise smo ukunuli...i nesto ju ni ne dira.

Nika, a jel ju bole jako ti pokvareni zubi? Uf ne znam ni sama sta bi ti savetovala....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moje curice za sada nemaju problema sa karijesom i često smo na kontrolama kod zubara.
    Jučer je Pia vadila prvi mliječni zubić i zubarka joj je našpricala sa tom nekakvom tekućinom da joj malo utrne.
    Sve je prošlo super. Pia je sa smješkom sve podnjela.
    Nije za uspoređivati vađenje i popravljanje zubića, ali htjela sam samo reči da postoji ta nekakva tekućina za našpricati pa manje boli.

Mišici i nadam se da će brzo zaboraviti tu bol.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ighlight=zubar
    evo jedan link, ako pomogne
    kratak s hepiendom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niti ju boli, niti se vidi golim okom. ja vidim tek jednu bijelu tockicu, a ostalo se vidi na rendg.slikicama.

kad zine izgledaju tak lijepi i bijeli...nikad ne bih pomislila da su losi )da ju ne vodim, pa znam)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoj, ovo sam ja kao probala quotati...ups! sorry

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoj, ovo sam ja kao probala quotati...ups! sorry

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo dokaza da ne treba verovati tudjim pricama nego se sam uveriti:
    odveli smo Miu u dispanzer i doktorica je bila apsolutno predivna. Odusevljeni smo. Nije joj nista radila nego su samo malo cistile zube, preale ih isl. posto kaze da treba najpre malo da se privikne.
    I sto je najbolje odmah smo dosli na red posto niko ne vodi svoju decu tamo nego idu privatno :?
    Odlucih da je vodim dva puta mesecno na ciscenje zuba cisto da se navikne.
    I jos nesto tamo IMAJU onaj sprej sto ti malo utrne zub :D
    Eto da nas malo i prijatno iznenadi nase zdravstvo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •