Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: asimetrija očiju-jedno oko veće?!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno asimetrija očiju-jedno oko veće?!

bebač star 2,5 mj. u rodilištu mi je odmah nešto bilo sumljivo, ali sam mislila naotečen je još od poroda, tek se rodio pa se to još sve treba formirati blabla. i jučer navečer skužim da fakat je neka asimetrija u pitanju.jedno oko je kao zatvorenije, pa ovo drugo izgleda veće.i očna duplja, udubina di je oko ( tako se to valjda zove) je na jednom oku kao nekako dublja.to se ne primjećuje uvijek,samo u određenim položajima. zvala sma pedijatra, kaže da ne brinem, on nije ništa primjetio, a inače je skroz detaljan i mislim da bi sigurno vidio da je asimetrija u pitanju.sad kad sam svima skrenula pažnju na to svi kao primjećuju razliku. zanima me, ako je asimetrija da li je to oftamološki ili neurološki problem? i da li bebicama u rodilištu ( Petrova) rade oftamološki pregled ( znam da rade nedonoščadi, a neznam dal rade i ostalima?) ili oči gleda samo pedijatar?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ira je imala jedno oko veće i to primjetno. Rekli su da se "zgužvala" pri porodu. Ne sječam se koliko je to bilo vidljivo, sigurno par mjeseci. Sada je sve ok i ima jako lijepe velike oči. Ne brini, a na slijedečem pregledu kod ped. pitaj još jednom da te umiri.

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I P. se rodila sa zaležanim, "zgužvanim" i duplo "užim" desnim okom. Asimetrija je nestala između 6. i 9. mjeseca starosti.
    Pridružujem se Eci i savjetujem ti konzultacije s pedijatrom.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja R ima asimetriju i ponekad je dosta vidljiva, a ponekad uopće. Ja sam se jao oko toga zabrinula kad sam to primjetila (na slici sa par mjeseci) i odvela ju čak na pregled.
    Onda sam na nekoj meksičkoj sapunici vidjela prekrasnu glumicu s istom "manom".
    Rekoše mi da to uopće nije rijetko, štoviše svi smo mi manje ili više asimetrični.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

naručeni smo 18.12.na pregled pa ćemo vidjeti. užasno me to sad brine.Poslid, jesi ti vodila na oftamološki pregled?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Moja R ima asimetriju i ponekad je dosta vidljiva, a ponekad uopće. Ja sam se jao oko toga zabrinula kad sam to primjetila (na slici sa par mjeseci) i odvela ju čak na pregled.

Rekoše mi da to uopće nije rijetko, štoviše svi smo mi manje ili više asimetrični.
    Kod nas isto ovako. Isto sam na slici skužila da mu je jedno oko nijansu veće od drugog pa kad sam počela malo pratiti, vidila sam da mu je to jače izraženo navečer kad je umoran i ujutro kad se probudi. Isto je sve u redu. mi nismo išli oftamologu nego sam pitala ped.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni je isto od rodenja jedno manje oko pogotovo na slici ili na ogledalu ...ovako ako se gleda se nevidi bas aLI OGLEDALO,SLIKA tako je i mladoj isto....dr. kaze da je sve u redu.......a I KOD MENE JE SVE OK

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj alanat prvotno napisa
    naručeni smo 18.12.na pregled pa ćemo vidjeti. užasno me to sad brine.Poslid, jesi ti vodila na oftamološki pregled?
    Ne, tada smo još išli na kontrole na Rebro - neonatologija, pa ju je tamo pogledalo par doktora.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

davno sam negdje procitala, da svi imaju dvije razlicite strane lica. odnosno, asimetricne, i da kad bi netko fotografiju jedne osobe prerezao na pola i spojio dvije iste polovice, dakle, dvije desne strane, uz odredene efekte naravno, da bi dobili potpuno drugaciju osobu

ja se ne bi brinula oko asimetrije, ukoliko ti je lijecnik rekao da je sve ok

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja imam jedno oko veće i primjeti se kad sam umorna.
    točnije rečeno, primjetimo ja i moja mama. mm ni nakon 14 godina ne kuži.
    a sad vidim da mi i dijete to ima. to joj je valjda jedina stvar koju je naslijedila od mene. i opet to kužim samo ja. (i moja mama ).

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hvala cure, stvarno se nadam da će se i kod nas to ispraviti. Eci, znači i kod vas se isto to spontano popravilo? znači ne postoje slučajevi da to ostane baš jako primjetno? nemogu dočekat pregled

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje obje cure imaju takvu asimetriju očiju, najjače se vidi kad su pospane ili bolesne. isto to ima i MM, tako da uopće ne brinem, genetika je u pitanju
    najsmješnije je što MM to uopće ne primjećuje i ne priznaje - ni na sebi, ni na njima

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moj mali isto ima malkice manje jedno oko, ali isto to je i kod MM-a tako da se nikad nisam zabrinjavala oko toga, čista genetika.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ljudsko lice je asimetricno samo je necije manje, a necije vise. Obadva moja deteta su imala manje jedno oko, ali kod prvog (6 god) se to vise ne primecuje jedino ako se bas zadubis. Meni je npr jedna usna manja od druge. Inace A je imao zaklopljeno jedno oko prvih par nedelja, a ni drugo bas nije cesto otvarao i to ne do kraja tako da nisam znala sta da kazem kada me pitaju koju boju ociju ima nego sam govorila: neku sucmurastu
    Don't worry be happy

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi imamo isti problem,neuropedijatrica je to čak napisala u nalazu i poslala nas okulisti.
    Naime mali ima 3 mj, malo se zaležao u trudnoći i oko na toj strani je malčice manje otvoreno,pa je postojala mogućnost da je slabovidan na toj strani, ali kad gleda širom otvorenih oči tad su jednake, znači do izražaja dolazi samo ponekad.
    Nalaz okuliste je uredan, rekla mi je da smo svi mi više manje asimetrični i da će se to i oblik glavice ispraviti do njegove prve godine.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

luna_lana, znači to je oftamološko/okulistički "problem" a ne neurološki?
    gdje ste išli okulisti?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tako je, ma u principu nije ni oftalmolološki, oftalmološki je samo u tom smislu da je riječ o očima - nakraju ispada da je samo eventualno estetski problem.
    ja sam maloga vodila u očnu polikliniku - okulistički centar okuc na španskom, oni ti imaju i polikliniku negdje U Maksimiru!
    Dr je super, već 20-tak god radi s djecom, nježna je i profesionalna, zaista za svaku preporuku!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam se mužu popela zbog asimetrije na glavu...veli da nisam normalna..nije to strašno radi se o mm ali mene to bode u oči i normalno je da primjetim...

Ali kad gledam druge ljude i malu djecu svi imaju neku asimetriju i svoje dijete ne smatram frikom zbog toga...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •