Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Muke s Pavlikovim remenčićima

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Muke s Pavlikovim remenčićima

Moja beba Mirna će 13.1.05 navršiti 3 mjeseca. Remenčiće nosi već dva mjeseca i primijetili smo da se ispod koljena obje noge poćinju deformirati. Moje prvo dijete nije nosilo remenčiće. Ne znam je li to nešto opasno pa da bebi neko vrijeme remenčiče ne stavljamo ili je to tako uvijek i sama se noga ispravi.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kao prvo dobrodosla
    a onda....mislim da ti je to najbolje da pitas doktora i to vise njih!!!
    ja citav zivot muku mucim s kukovima samo zato jer doktori imaju razlicita misljenja a roditeljima je uvijek tesko da se odluce koji je od njih u pravu i kojeg poslusati!

ono sto sigurno znam da 100% pomaze kod kukova su vjezbe, vjezbe i samo vjezbe
    nemoj raditi nista na svoju ruku vec se prvo konsultuj sa doktorima
    i sretno
    i javi sta su rekli
    i da sto prije malom suncu bude dobro

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam na sta mislis kada kazes da se noga deformirala.
    Laura je nosila 2,5 mjeseca remencice i kada smo ih skinuli, tocno se ispod koljena poznavalo gdje joj je bio remen, kao da je bila malo udubljena noga (isto kao kada nosis sat na ruci, pa ti ostane obris na kozi), ali mislim da nije proslo petnaestak dana kada su noge izgledale kao i kod svakog drugog djetea.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

maksim je nosio remenčiće mjesec i po, uglavnom kad bi mu ih skinuli bio je sretan ko malo prase, ali nakon kupanja kad bi došlo ponovo stavljanje.... , mi smo prema preporuci dr samo onda skidali remenčiće. Vježbali smo puno (nije volio ) danas obožava, ali radimo manje jer se ionako nosimo u marami non stop. Da -marama je izvrsna za kukove jer ih namješta u dobar položaj, slično pavlikovim remenčićima (naravno ako pravilno svežeš) , tako kad beba skine remenčiće preporučam maramu, a možeš joj skinut remenčiće pa je stavit u maramu, mi u to doba nismo je imali pa smo stalno bili u remenčićima.
    Nisam primjetila da mu se nogice krive (ionako ko dečkić imao je okserice-hrenovčice), jedino je imao na koži otisak remenčića baš kao sat!

Uglavnom ne brini, slušaj dr, vježbajte i proći će i to!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala. Kod doktora idemo 16.1 pa ćemo vam javit.

I moja beba ima ožiljke od remenčića, sve se crvene, pa joj stavljamo male kartončiće i spužve da joj se to nebi još jače udubilo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala. Kod doktora idemo 16.1 pa ćemo vam javit.

I moja beba ima ožiljke od remenčića, sve se crvene, pa joj stavljamo male kartončiće i spužve da joj se to nebi još jače udubilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo Lauri oblacili carapice ispod remencica ili smo stavljali puder, tako da je crvenilo bilo minimalno ili ga cak nije ni bilo.
    Ma odi na one linkove sta ih je stavila Lutonjica, tamo ces naci puno korisnih stvari!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bili smo na pregledu i doktor je rekao da nemora više nositi remenčiće po danu, samo u večer. Sad joj povijamo 4 pelene po danu.
    Bebi se stanje popravilo, za 6 tj. neće više morati nosit remenje! JupI!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Bravo za Mirnu i mamu!!! Huraaa!!!

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno početničke muke

Pozdrav svima!
    Danas smo dobili remenčiće i nakon 3 sata plakanja i malo spavanja došlo je na red promijeniti pelenu, a kako :? , budući da su remenčići na bodiju? Molimo iskusne mame da nam pomognu.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potpisujem WTP, oba puta. tako je bilo i kod nas, osim kaj je mala nosila remenčiće s kratkim prekidima 4 mjeseca
    kako smo prematali?
    otkopčali bodi pod guzom i eto. istina u to doba je kakala još uvijek barem 4-5 puta na dan i često su bodići bili pokakani. a doktor nije dao skidati. onda sam znala otkopčati remečiće samo na struku i skinuti ih kao odjeću. tako da druge rupice (kod nogica) nisam dirala.
    mala je i u drugoj turi nošenja strgala remenčiće na jednom od pregiba (već je bila jaka i opirala se) pa smo u zamjenu dobili Hildegin. aparat.

ah, uglavnom sve se posložilo nakon njenog sedmog mjeseca i već mi je s 11 mjeseci prohodala! hvala Bogu!

ajde, drži se i izdržite. i moja je prvi dan plakala, a ja još više i duže je meni trebalo da se priviknem nego njoj. ona je s tim i puzala i sjedila i tako...

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala, snašli smo se pelenama, ali još uvijek neutješno plače dan i noć

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj -tajana- prvotno napisa
    hvala, snašli smo se pelenama, ali još uvijek neutješno plače dan i noć

ajde puno grli i pusaj svoju bebu!

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sto dobila je remencice bez da ste bili u bolnici na istezanju?
    Ako niste bile u bolnici onda ste super prosle :D
    Maja i ja smo prvo bile u bolnici 2 tjedna (pakao) tako da je kad smo napokon dobile remencice i isle doma bilo sveopce veselje :D

Prvih tjedan dana uopce nismo smjeli skidati remencice ni kupati se to nam je bilo jako tesko no tad je bila samo 9 tjedana stara pa smo jos mogli to nekako organizirati.
    Nakon toga smo odradile dva puta po 6 tjedana minimalno 23 sata dnevno u remencicima - skidala ih je jedino za kupanje (zato je kupanje trajalo sat vremena) Negdje u trecem tjednu nosenja remencica uspjela ih je potrgati - to sam rijesila tako da sam sasila remencic.
    Kako je ona jako narasla morala sam joj popustati remencice. Ukoliko su ti kontrole ceste (npr svaka 3 tjedna) trazi da prilagode remencice koliko je bebica narasla (obicno jedna rupica svaka tri tjedna). Ako su kontrole rijetke (6 tjedana ili vise) obavezno pitaj kako (i kada) se pravilno popustaju remencici.
    Trenutno smo na slijedecem rezimu (jos najmanje 5 tjedana) :D remencici samo preko noci. Bebica se potpuno razdivljala i u roku od tjedan dana od puzanja unazad krenula naprijed :D

Obavezno mazati kremicom ispod koljena vec za par sati se moze koza upaliti ako nije namazana (najbolje provjeriti pri svakom mijenjanju pelena).

Maji je puno pomogla tetra pelena koju smo presavinutu stavili poprecno na koljena a ispod remencica. Tako sam ju nosila u marami kako ju remencici ne bi zuljali (a i po noci bi pomagali i "gurali" koljena u stranu).
    Sve u svemu najvise nam je pomogla MARAMA. Maja se obozava nositi i svaka minuta koju je bila u marami joj je pomagala kao da smo radile vjezbice.

Ako ti treba bilo kakva pomoc u vezi remencica slobodno mi posalji PP. Mogu ti na mail poslati fotke Maje u punoj ratnoj spremi

I puno

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

šaljem pp

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra je nosila Pavlikove 6 mj 24/7. Nakon toga Rhino protezicu samo za spavanje. Nikakvih deformacija noge nije bilo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pridruzujem se ovoj temi jer i mi imamo problemcice oko remencica a najnovije je da je pedijatrica na kontroli s 3mj9dana prilikom podizanja iz lezeceg polozaja u sjedeci - drzeci je za rucice i prilikom lezanja na trbuhu rekla da joj glavica malo zaostaje i da je to najvjerojatnije zbog nosenja remencica. Rekla je da razmislja da li bi trebali ici fizijatru dok nosimo remenice ili poslije.

Inace remencice nosimo vec 7 tjedan, stavili smo ih 26.3., druga kontrola UZV ce nam biti 5.6 pa cemo dalje vidjeti.

Da budem iskrena ponovno sam se zabrinula sto cemo sada jer ne drzimo glavicu isto tako cvrsto kao nasi vrsnjaci. Da znam da mozda pretjerujem ali ja sam samo mama.

Da li netko ima slicno iskustvo?

Tatjana

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Sto dobila je remencice bez da ste bili u bolnici na istezanju?
    Ako niste bile u bolnici onda ste super prosle :D
    Maja i ja smo prvo bile u bolnici 2 tjedna (pakao) tako da je kad smo napokon dobile remencice i isle doma bilo sveopce veselje :D

Prvih tjedan dana uopce nismo smjeli skidati remencice ni kupati se to nam je bilo jako tesko no tad je bila samo 9 tjedana stara pa smo jos mogli to nekako organizirati.
    Nakon toga smo odradile dva puta po 6 tjedana minimalno 23 sata dnevno u remencicima - skidala ih je jedino za kupanje (zato je kupanje trajalo sat vremena) Negdje u trecem tjednu nosenja remencica uspjela ih je potrgati - to sam rijesila tako da sam sasila remencic.
    Kako je ona jako narasla morala sam joj popustati remencice. Ukoliko su ti kontrole ceste (npr svaka 3 tjedna) trazi da prilagode remencice koliko je bebica narasla (obicno jedna rupica svaka tri tjedna). Ako su kontrole rijetke (6 tjedana ili vise) obavezno pitaj kako (i kada) se pravilno popustaju remencici.
    Trenutno smo na slijedecem rezimu (jos najmanje 5 tjedana) :D remencici samo preko noci. Bebica se potpuno razdivljala i u roku od tjedan dana od puzanja unazad krenula naprijed :D

Obavezno mazati kremicom ispod koljena vec za par sati se moze koza upaliti ako nije namazana (najbolje provjeriti pri svakom mijenjanju pelena).

Maji je puno pomogla tetra pelena koju smo presavinutu stavili poprecno na koljena a ispod remencica. Tako sam ju nosila u marami kako ju remencici ne bi zuljali (a i po noci bi pomagali i "gurali" koljena u stranu).
    Sve u svemu najvise nam je pomogla MARAMA. Maja se obozava nositi i svaka minuta koju je bila u marami joj je pomagala kao da smo radile vjezbice.

Ako ti treba bilo kakva pomoc u vezi remencica slobodno mi posalji PP. Mogu ti na mail poslati fotke Maje u punoj ratnoj spremi

I puno
    Mi smo bile 1. puta na kontroli nakon 2 tjedna (od 26.3) , a sada smo bile prosli tjedan na drugom UZV i doktorica nam nije pogledala remencice da bi ih mozda prilagodila vec je samo napravila ultrazvuk i zavrsila svoju smjenu na brzinu tako da se nisam ni snasla da je ista pitam.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj mi smo se ovdje raspisale:
    remencici za kukove

budem ti tamo odgovorila da imamo samo jednu temu otvorenu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vidim da ima više tema o remenčićima, ja nalo prelistavam ali za sad nisam našla odgovore na svoja pitanja. Pa bih malo podigla ovu temu. Ako znate za mjesto gdje već piše nešto slično molim vas uputite me.

Problem je slijedeći: mojoj nećakinji su propisali remenčiće, nosi ih već par mjeseci a sad su rekli i da će ih morati nositi čak do 1 godine.
    Je li netko imao dijete u remenčićima tako dugo?
    Kako onda ide s puzanjem, da li uopće mogu naučiti puzati?

Vidim i da je mama nosi u kokanici, ima sling ali valjda se nije baš saživjela s njime. Što da joj kažem? Je li ok da beba koja nosi remenčiće bude u klokanici, obzirom da joj remenčići drže noge u pravilnom položaju, ili bi bilo bolje da to izbjegava? Ne želim je previše gnjaviti jer imaju ipak dosta problema.

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imaš više o remenčićima ovdje i ovdje.

Moja Nika je nosila remenčiće do prvog rođendana (6,5 mj). Naučila se s njima okretatati, podizati na ručice sve dok nije sjela (doduše nepravilno). Propuzala je s njima kao da ih nije ni imala jer kad djeci dođe vrijeme za nešto ništa ih ne može zaustaviti . Isti dan kad smo skinuli remenčiće , podigla se na noge (uz krevet). Od tada je naučila spuštati se s kreveta, popeti se na njega, hodati uz namještaj i samostalno prohodati sa 17.mj. i mislim da je sve odlično stigla s obzirom da je tako dugo bila "zavezana". A i fizijatrica mi je rekla da je normalno da prohoda do 19. mj.
    Što se tiče klokanice mislim da ona nije dobra ni za zdravu djecu, a pogotovo za bolesnu (ovo je samo moje mišljenje, bez uvrede). Ja sam Niku nosila u marami, naravno uz prethodno odobrenje njenog ortopeda.
    Ako te još nešto zanima, pitaj .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •