Jel zna netko pouzadno, dadklem friško, koji je tjedni raspored doktora u trudničkoj ambulanti na Merkuru? Trebam drugi tjedan na CTG, a ne bih htjela nekom tko mi je antipatičan. Tražila sam na web stranicama bolnice, ali nema. Hvala!![]()
Jel zna netko pouzadno, dadklem friško, koji je tjedni raspored doktora u trudničkoj ambulanti na Merkuru? Trebam drugi tjedan na CTG, a ne bih htjela nekom tko mi je antipatičan. Tražila sam na web stranicama bolnice, ali nema. Hvala!![]()
pa ako znaš kome želiš ići, nazovi i pitaj kad je dežuran! ja se stvarno ne sjećam...
Znam da je ponedeljkom Roki, utorkom Zmijanac......hm, dalje se ne sjećam :/
Dr Duic je srijedom...ili je to samo za ultrazvuk?
I ja cu ici na Merkur i planiram zaloviti bas njega. Bila sam dva puta na uzv kod njega (inace idem kod soc.gin.) i cinio mi se skroz super...A jos kad se moj gin odusevio...citat:"Ma on je jedini normalan na Merkuru!" hehehhehe
Mozak mi je usporen danas...joj Gogi taman ces ti prije mene pa cu imati friske informacije jupiiiiiiiii
Fala, to mi je dost. Oboje mi se čine relativno odgovarajući, a tak bih trebala prije onog nečeg što se slavi u srijedu. Da im se ne desi da ne rade u četvrtak i petak (ko onda poslije TijelovaMamasita prvotno napisa
).
Storma, bum ti javila za Duića. Srijedom je on samo na UZV, to sam ziher.![]()
pregledali su me oboje, s rokijem sam se napričala oko zatka... definitivno glasam za njega! još me se u viziti sjetio i namigivao, a vidio me dvaput u životu. zmijanac... onako. htjela me ostaviti u bolnici pa mi se zamjerila. :namig:
Za Duića sam i ja čula da je među traženijim doktorima na Merkuru... a kod dr Zmijanac sam išla na kontrole zadnja tri mjeseca i bila sam super-zadovoljna, ali mene nije pokušala ostaviti u bolnici :namig:, iako me poprilično splašila i potjerala na mirovanje...
Mene je u trudničkoj ambulanti najviše oduševila ona mlada sestra koja snima CTG (ne znam je li još uvijek u trudničkoj, kad sam rodila stavili su je u dječju sobu). Baš je bila pristupačna, ljubazna, uvijek bi malo popričali... Šteta što sam zaboravila kako se zove.
Od prvog dana mi dr. Duić vodi trudnoću tako da vam pouzdano mogu reći: srijedom je samo na UZV, a petkom do 13 sati vodi svoju ginekološku ambulantu a poslije 13 sati je u trudničkoj ambulanti. Inače, petkom ujutro trudničku do 13 ima dr. Stasenko.
Luko.Mima prvotno napisa
Visoki vitki Dalmatinac s bijelim pramenom u kosi. Bila sam na zadnjem UZV kod njega i njegova je ona morska izjava da mi dijete "ima veliki pimpek i jajca".Skoro sam mu zahvalila na informaciji da mi je sin obdaren, ali sam se malo bojala da ne upita i za tatu...
![]()
Zeza se do ludila. Ja sam ga upoznala kad sam pred prvi porod ostala u bolnici, zapravo, zaprimio me u rađaonu i čini mi se skroz OK. Inače, kad sam čula ono "Roki", mislila sam da to ima neke veze sa Silvestrom Stalloneom
![]()
![]()
i skoro opala na dupe kad sam skužila da se tip zbilja tak preziva. :shock:
Zapravo, uopće se ne bih srdila da me upravo on porodi... Samo da ne bude onaj histerikus Krčmar. :smajlić koji se moli:
:D thanks, pitala sam iz čiste znatiželje - on je bio na zamjeni mom dr-u opće prakse (bivšem) neko vrijeme, a mislila sam si da nema dva Rokija pa da to mora biti on.Goga 19 prvotno napisa
roki je zahebant, ali meni se još više sviđa kaj je smiren i ne paničari ako nije sve po propisu (zadak - lijepo mi je prognozirao da ću roditi vaginalno i za čas, i bio je u pravu). i kuži da su trudnice ljudska bića a ne kokoši na traci, na tečaju nam je jedini dao konkretne informacije tipa kaj ponijeti i koja je procedura u rađaoni. mislim da ću mu idući put povjeriti vođenje trudnoće i po mogućnosti porod.
krčmar mi je bio na porodu kao nadslužba i bio je odvratno neugodan prema sestri, ali prema meni jako ljubazan i divio mi se kak sam hrabra (???). ali nije niš radio, samo je bio prisutan.
Krčmar me primio u bolnicu s Mihom i urlikao zašto nisam liječila tlak koji je bio visok kroz cijelu trudnoću. I badava sam mu gurala pod nos tekicu gdje sam upisivala svakodnevne vrijednosti tlaka mjerene doma jerbo imam "problem bijele kute", tj. skoči mi kad samo vidim doktora, ne mora mi ga ni mjerit. Badava ga uvjeravala da mi je tlak prolupao tek pod kraj. Tip je rekao da to NIJE REFERENTNO :shock: , a ja sam se čudila kak tak stari doktor ne zna za takvu vrlo poznatu stvar. :shock: Na koncu je zaključio da ako tako reagiram na sve, mom mužu mora biti užasno teško sa mnom...Htio me odmah rezat, ali se predomislio i do 1 u noći me držao na CTG-u.
I zato imam fobiju od dotičnog.
Ne dao mi ga Bog blizu dok sam tamo.
![]()
Ali Roki je OK, fakat je jedan od onih koji bar pokuša utješit. A i čula sam dosta žena da su vrlo zadovolje s njim.![]()
[quote="Goga 19Inače, kad sam čula ono "Roki", mislila sam da to ima neke veze sa Silvestrom Stalloneom![]()
![]()
i skoro opala na dupe kad sam skužila da se tip zbilja tak preziva. :shock:
[/quote]
Moja kolegica je rodila prvo dijete na Merkuru i poslije nam je tumačila da ima tamo "neki doktor koga svi zovu Rambo, ali on se stvarno tako zove, nije mu nadimak".
Kasnije smo skužili da je mislila na Rokija, ali je uspjela krivo zapamtiti.
Inače, meni je na porodu bio Balenović (dežuran tu nedjelju), i bio je ok, zapravo, skoro ga nisam ni vidjela ni čula, osim na početku i na kraju. Jest da mi je inducirao porod, ali danas mi se čini da je u suprotnom moglo doći do komplikacija, a ovako je (ipak) prošlo sve manje-više normalno. Nije bilo skakanja po trbuhu, prošla sa samo tri šava, sve skupa, prilično dobro.
Spasi me- koja je procedura da bi bila njegov pacijent? Danas sam bila kod ginekologa na kontroli, sve je ok, dao mi uputnicu za UZV (prosla dva puta sam bila kod Duica). E, sad, moj doc. ide na godisnji od 01.07. a kod njegove zamjene ne bi ni mrtva. Tak da bi uzela uputnicu za bolnicu i obavljala sve kod Duica (moj doc ga ne moze nahvalit). valjda nece i on na godisnji.valentine prvotno napisa
Btw. curke, predlazem da napravite listu doktora u smislu super ili izbjeci pod svaku cijenu. Mozda da moderatori otvore topic na rodilista? Takve informacije bi stvarno bile od pomoci!
Hvala!
Storma!
Mene je poslao moj dr. sa V.V., tako da nem znam da li je potrebno posebno se naručivati na pregled, ali mislim da nije, dovoljno je da uzmeš uputnicu od socijalnog ginekologa za pregled i UZV i dođeš u petak ujutro. Danas sam bila na kontroli i rekao mi je da ga slijedeći petak nema, samo da znaš.
Btw a kakv je njegov stav o porodu? (Kad vec gnjavim...)
Bila jučer u trudničkoj na Merkuru. Umjesto Rokija pregledala me dr Zmijanac i fakat je ok. Za one koje koje se spremaju gore - čeka se barem dva i pol sata! :shock: Bez obzira kad dođeš jer prvo ide tlak i težina, onda se čeka CTG pa se čeka još i pregled. Bogu fala, tak je mala čekaona da dobar broj žena stoji, ali bar su otvorili prozor pa nije bilo prevruće. To su bili dojmovi. Inače, ovaj tjedan im je rasporedom zbrkan, valjda zbog svemogućeg spajanja blagdana s vikendom. Idem opet u ponedjeljak, žena reče da vjerojatno niš od Matije do tada. I bolje dok opet ne prorade normalno.![]()
BTW, načula sam od drugih trudnjača da su trenutno u manjku 11 kreveta za rodilje, da je gužva katastrofa. I muka me uhvatila.
BTW, Storma, Duić slovi za jednog od najboljih (ako ne i najboljeg) porodničara na Merkuru. Inače je jedan od predavača na trudničkom tečaju i prilično je normalan čovjek. Čak nam je rekao da se pozovemo na njega ako nam ne žele pustit muža u boks.
![]()
treba doći rano, ako rade od 8 (koliko se sjećam) onda oko pola 8. tako sestra obavi tlak, ctg i ino prije nego što doktor došeće iz vizite, pa budeš prva ili druga na redu za pregled... i gotova si oko 9.
srećom sam tu torturu prošla samo dvaput, i to sam vodila mm-a da otvara prozore i pazi da se ne srondam.![]()
odlično da je sve u redu!
[quote="Goga 19"]Za one koje koje se spremaju gore - čeka se barem dva i pol sata! Bez obzira kad dođeš jer prvo ide tlak i težina, onda se čeka CTG pa se čeka još i pregled. Bogu fala, tak je mala čekaona da dobar broj žena stoji, ali bar su otvorili prozor pa nije bilo prevruće. To su bili dojmovi. rodilje, da je gužva katastrofa. I muka me uhvatila. [quote="Goga 19"]
Bila sam tamo vec dvaput na UZV-u i koliko sam primjetila UVIJEK je guzva u trudnickoj ambulanti :smajlic koluta ocima:
Btw onaj prostor cekaonica je definitivno premali :X
A ako je doktor popodne? Duic ima trudnicku od 13 h. ah, valjda oko 12h.ms. ivy prvotno napisa
ne znam, ja sam samo dvaput bila na pregledu prije poroda i nisam imala "svog" doktora. imala sam i uputnicu za treći pregled ali me andrejček preduhitrio. :namig:
i jako mi se svidjelo što me roki odmah odveo prijeko na uzv (bio je zadak pa si je htio škicnuti), preko sve one gužvetine. inače se posebno naručuje i čeka.
u svakom slučaju, dobro je doći ranije jer manje čekaš i nije krcata čekaona pa možeš sjesti, nije zagušljivo...
Nije ni Duic moj, ja cu si ga prisvojit :smajlic trlja rukice:
Nego, kad smo vec pri tome, da ne otvaram novi topic pitanje:
Trebala bih na kontrolu za 3 tjedna, a prije toga napravit ultrazvuk. Da onda taj tjedan odem u srijedu na ultrazvuk pa u petak na pregled?
I btw. hocu li se morat opet klat sa sestrama zbog UZv-a jer se "mora naruciti najmanje dva mjeseca prije" blabla. Ko da mozes znat kad ce te doktor poslat na UZV. Doduse Duic mi je zadnji put rekao "samo ti dodi kad te doktor posalje". Ma doc je zakon .smajlic pljesce:
Ti lijepo nazovi preksutra, broj centrale (za slučaj da ga nemaš) je 2431-390, tražiš trudnički UZV i objasniš sestri situaciju. OBAVEZNO navedi da si u visikom stupnju trudnoće i da ti je hitno. Meni je žena jednom rekla da se za trudnice nađe mjesta, da joj idu na živce one babe koje bi svaki mjesec došle. Držim fige!Storma prvotno napisa
Islaa sam u petak nadobudno obavit kontrolu - docekala me obavijest da Duica taj dan nema :razocarani smajl:
Danas nazovem da provjerim ovaj petak - Duic je otisao na godisnji, nema ga do kraja 7-og mjeseca. Iako je danas srijeda, nemaju pojma tko ce ga mjenjati (" a bude netko"). Eh namjerim se na jednog doktora i bas tog onda nece biti (osim ako prenesem).
Gogi, imas li informacije sto treba ponest na Merkur? Ili sto se ne smije7 ne treba? Moze i na pm hvala puno :smajlic daje pusu:
E sad ce te sigurno trudovi spopast tak da ne dobijem informaciju![]()
Ja sam prije mjesec dana rodila u Merkuru. Porod je, doduse bio carski, ali ako mogu pomoci - vrlo rado.
Da je guzva, to stoji. Kad sam ja bila poceli su preuredivati jedan dio soba, tako da ne vjerujem da je to jos gotovo. Sto se ljubazosti osoblja tice moje je iskustvo (prenijela sam 10 dana i svaki dan sam dolazila na CTG ili na ispitivanje plodne vode) super s ekipom koja priprema trudnice za porod i na intenzivnoj su stvarno svi OK. Na odjelu babinjaca je prica nesto drugacija. Neke sester su super, neke bolje da ne rade tamo ako ih to sve tako frustrira. Uglavnom mislim da je to vise manje svuga slicno.
Od stvar koje treba ponijeti: kod pripreme za porod definitivno vam trebaju WC papir i dobro dodu neke vlazne maramice (ako se nakon klizme ne uspijes istusirati), poslije na odjelu ne trebas nositi njihove slape ni spavacicu, vec normalno mozes imati svoje. Sto se tice stavri za radaonu - tu bas i nemam iskustva.
Ako jos nesto nekom treba, rado cu odgovoriti...
Pusa svima i samo hrabro
Mene zanima dal mi netko moze reci kako je sad s rasporedom i kada koji dr. radi u Merkuru s obzirom da su godisnji, trebam ici ovaj tjedan pa da ne nabasam na nekog ludjaka !?
Godišnji su. Znam da nema Duića i Rokija. Zmijanecka je OK (utorkom), a cure pričaju da je dobar i Leder (mislim da se tak zove) srijedom. Gebauerica je u četvrtak, nije osobito nježna pri pregledu, ali je vrlo empatična i meni se činila sasvim u redu. No s obzirom na manjak doktora, relativno je vjerojatno da ambulantu pokriva kak tko stigne, a ne po rasporedu.
Što se tiče poroda i odjela babinjača, još ih uvijek službeno drži ono da moraš imati njihovo, ali su bitno liberalniji nego prije. Zapravo, čak me i dr molila da uzmem svoju spavaćicu jer (ajme sramote!) nisu imali više čistih na odjelu. Čak ni za one žene koje su baš tad išle u porod. Što se tiče gužve, katastrofalna je. Preuređuju se sobe na desnoj strani hodnika tako da ih je svega 8 u upotrebi od čega su dva kakti apartmani. No bojim se da nema niš od apartmana, u svaki su nagurali još po jedan krevet da što više rodilja bude zbrinuto. I postoji još 10 mjesta na patologiji (one dvije vesele sobe preko puta rađaone) koje su uglavnom popunjene rodiljama (al ti donesu bebu, nema frke, samo nema roominga). Zapravo, možda je najbolje po porodu ostati jednu noć na hodniku jer onda sigurno dobiješ prvi prazni krevet na babinjačama. Ljudi moji, a nove su sobe ko u hotelu. Dvokrevetne, po dvije dijele sanitarni čvor, prostrane i svijetle. Samo telka fali.Jedino je problem što su smještene na zapadnoj strani i popodne je katastrofa vruće u njima. Ali uvijek se može spustiti roleta. Ovaj put čak i nemam neke ozbiljnije pritužbe na osoblje. Jedino mi je na žulj stala glavna pedijatrica jer je po mom skomnom mišljenju predugo držala Matiju "na promatranju" pa sam par dana morala ići dojiti u dječju sobu umjesto da mali bude sa mnom. Ali su zato dječje sestre bile fakat super. Već smo se i skompali.
Ovo je friško iskustvo, ja sam tek u petak stigla doma. Zbog "promatranja" (da se ne počnete brinuti, dijete ima lagani hipertonus muskulature, niš nepopravljivo).
Samo da javim, bila sam u cetvrtak kod dr. Leder i mogu reci da je ok, dosla sam u 8 h a u 9:15 sam vec bila gotova sto me ugodno iznenadilo jer sam bila spremna na cekanje ! Sve je ok i kontrola za 7 dana !
ma ja uopće ovdje ne spadam (rodila prije punih 20 mjeseci na Merkuru) ali me uzasno zanima kak mi se zove doktor koji me šivao i to jer naravno u onoj strci i panici nisam registrirala.
zapravo, kak izgledaju duic i krcmar (ak se nekom da objasnjavat)
inace, meni je na zadnja dva uzv-a bila zmijanac i vise sam nego zadovoljna, s tim da mi je ona objasnila da zapravo ne nosim decka (sto mi je objasnio moj privatni doc) već da ću roditi zdravu djevojčicu. tako je i bilo.
nakon poroda sam najzadovoljnija bila odnosom dr. stasenko prema babinjačama, dok je roki na viziti jedva ušao u sobu jer se tu večer igrala neka tekma i nije mu se baš dalo.
Podižem ovu temu još iz prošle godine.
Trebam sljedeći tjedan na kontrolu u trudničku ambulantu.
Tko je bio u zadnje vrijeme?
Zanima me tko radi koji dan (posebno četvrtak i petak) i da li treba doći rano da se ne čeka dugo.
ha, ja ti mogu dati iskustvo od prije dvije godineal' ga imam dosta za statistiku jer sam u toj trudničkoj bila jedno 10tak puta.
ako dođeš ranije sigurno nešto manje čekaš (ne mora biti pravilo) i sigurno imaš više zraka u čekaonici dok čekaš i možeš se zicnut do prozora kako bi cijelo vrijeme čekanja imala dotok zraka (očito me je to mučilo prije dvije godine)
na vratima imaju izvješen raspored ko kad radi u trudničkoj ali iz mog iskustva svi moji pregledi bili su sa doktorima izvan tog rasporeda osim jednog.
ako baš pikiraš, probaj nazvat, mislim da se sa onim brojem koji se zove za tečaj zapravo dobije trudnička ambulanta
ja sam dolazila rano, oko sedam, sjedila pored prozorai bila bi cca treća na redu kad bi doc konačno došao (iza osam). dotad bi se već napunilo, cure koje su došle oko osam sigurno su čekale sat-sat i pol.
koliko se sjećam, roki je srijedom...
Htjela bi izbjeći Ledera, iako je navodno dobar u trudnčkoj, zamjerio mi se na porodu.
Meni je na prošlom porodu bila dr. Zmijanec i bila je super. A bila je dobra i ona ogromna primalja Tonka. Na odjelu babinjača sestre su gore od čuvarica zatvora.
Ima li neko komentar za Valetića. Ja sam nekad bila njegov pacijent a kako se nadam da sam trudna, čekam betu, razmiljaš o nekom doktoru na Merkuru
Ja sam kod dr Čanića, vodio mi je i prošle dvije trudnoće i super mi je. Nisam vidjela da ga ovdje spominju pa bi voljela čuti iskustva ak je neko bio kod njega. On je utorkom u ambulanti, a na uzv mi je bila Zmijanac i baš se potrudila ali nije uspjela vidjeti spol mog bebača iako je gledala 30 min. Sad imaju i 3D.
U petak je dr Stasenko, do podne, a poslije Duić, ako se ne varam. po meni, Stasenko za sveku pohvalu!Fidji prvotno napisa
Šta stvarno je taj dr Duić tolko dobar? ja sam bila kod njega na uzv prošli tjedan i bio mi je jako antipatičan, niš mi nije htio reći ni pokazati, znam da im je gužva i frka, ali bar se može reći da li sve izgleda ok! još je i imao neke ironične primjedbe, npr, pitam kako beba leži, a on kaže: leži, leži cijelo vrijeme!
Čula i ja da je jaaaaakooo dobar (i to od drugih specijalista). Bila sam dva puta kod dr Duića, prvi put sam bila i hospitalizirana šest dana. Što se tiče stručnosti, nemam prigovora: napravio sve pretrage, u infuziju mi "nalijao" svega i svačega što je falilo. Nedavno sam bila i na UZV kod njega (slučajno mi se tak potrefilo), dugo je i pazljivo sve gledao. Ali... volim kad mi liječnik sve objasni i kad mi "referira" stanje (pa makar i prestručno), a to dr Duić nije napravio (ovo mi je prva trudnoća i nemam pojma kaj sve mogu očekivati). Saznala sam samo ono što sam načula kad je diktirao sestri. Skidam kapu sto se tiče profinjenog smisla za humor, što se toga tiče svaka mu čast :Dsilvia prvotno napisa
Trebam li birati da mi na porodu bude netko stručan i šutljiv ili nestručan i brbljav, biram ono prvo. Još mjesec dana...
Ja sam kod Dr. Čanića od svoje 15 godine (sad imam 22), i najbolji je doktor. Sada iz Slovenije svaki mjesec dolazim k njemu.
On ti da savjet, doktorski i ljudski. Otvoreno ti sve kaže kako je, i koliko ti može pomoći on će to napraviti.
Kada sam bila u Tunisu i dogodio se prijevremeni porod, nisam mogla nikoga nazvati s mobitela, pa sam mu poslala samo poruku da me nazove (jer nisam znala što se događa, da imam trudove i da mi je otišla plodna voda) i doktor me nazvao. To sigurno ne bi svaki doktor napravio.
Zahvalna sam mu za sve što gleda realno, i uvijek mi da dobar savjet. :D