Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 161

Tema: sminkanje, farbanje kose i slicno

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Ne mogu si pomoći. Radim u školi i uvijek vrlo direktno izrazim svoje mišljenje o nekoj modnoj ili kozmetičkoj nebulozi na pubertetlijama. Doduše, imam individualnu nastavu pa ostane sve u četiri oka. Ne popujem niti moraliziram, ali curama ipak bude neugodno.
    Onda mi izgleda radimo slican posao. I ja imam individualnu nastavu i takodjer se trudim reci im kad izgledaju nebulozno. I nije dobro popovati vec ih bas dovesti u situaciju da im bude neugodno. Jedino sto ja ne dopustam da mi se dolazi na sat ili ne daj Boze nastup ili ispit u majicama do pupka

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kolegice na koji način to im date do znanja..Može neki primjer ?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Recimo, ucenica nesto odsvira a ja kazem:" Jao, nisam se mogla usredotociti na izvedbu jer sam se neprestano bojala hoce li ti izviriti donje rublje!" Naravno ja to kazem onako s poluosmjehom ali itekako oni shvate sto sam htjela reci. A nekad kazem i direktno-nemoj lakirati nokte jarkom bojom za nastup, a na nastavi mi ne smeta

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Citiraj flower prvotno napisa
    a grudnjaci za 5-6 godisnjakinje? onako lagano pofudrani? ili tange za trogodisnjakinju, jucer vidjela na zivom djetetu.
    ma nemoj me!!!TANGE!!!
    ISUSE BOŽE.
    Je, je, imala je takav ves klinka iz grupe mog sina u vrticu! Kad me nije infarkt strefil, ne bu nigdar! Katastrofa! Ko da se sprema slikat za Playboy...

Ja imam decke, ali imala sam svojevremeno sa svojom mamom razgovor ugodni kad su im ona i deda dali da se trackaju muskom i zenskom kozmetikom...

Kaj se pak tice farbanja kose, moja kolegica je za svoje klince i necakinju imala neki gel u bojama koji se ispire u pranju (sa sljokicama) i to mi se svidjelo. MOglo se za posebne prigode tipa rodjendan kombinirati s bojom odjece, a onda oprat kosu i sve pet. Nabavila negdje iz Njemacke ili Svicarske, ne sjecam se vise... To mi je prihvatljivo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nisam stigla pročitati cijeli topic, ali eto ... ja se šminkam, nosim cipele na pete itd, ali nema šanse da mi se dijete šminka - lak za nokte i to mi je too much (ima 3 godine, što mnoge već ne sprečava). o ostalom da uopće ne pričam. nemam za sada jasnu sliku do kada tako, ali u svakom slučaju sam protiv šminkanja djece, oblačenja s 5 kao da imaju 18 i sl. o štiklama za bebe od 0-6 mj mogu samo reći da je netko tu spreman za ludnicu - osim što su same po sebi odvratne!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i samo da dodam, osobno ne vidim ništa loše u malo bezbojnog labela, u tome da je dijete dotjerano u suknjice i sl. (kad je prigoda), da se igra špangicama i nosi poneku, da koji puta stavi moj nakit na sebe i tako se igra po doma i sl. ne vidim ništa loše u tome da razvija u sebi osjećaj da je žensko, ali uvijek i u svakom trenutku mora joj biti jasno odnosno biti joj stavljeno do znanja da je to samo povremena igra, a ne način na koji ona može izgledati s 3, 5 ili 10 godina.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedan dan se Flora u vrtiću popiškila u gaće, mojom greškom u ormariću nije imala rezervne gaćice i teta mi je, kad smo išli kući, rekla "znate, posudila sam rezervne gaćice od jedne curice iz grupe, pa nam ih nemojte zaboraviti vratiti".

Ok.

Dođem ja doma, skinem dijete, a kad ono... poliesterske gaćetine s čipkom! :shock: Proizvođač: Coconut, veličina za tri godine - dakle, nije neka egzotika, nego se vjerojatno može kupiti u svakom TL-u.

Moje cure još uvijek nose čisti pamuk, jednobojne ili eventualno s Minnie Mouse i sličnom Disneyjevom ekipom.

Za kupanje im još uvijek uspijevam u h&m-u pronaći samo gaćice. Fiona je dobila za rođendan zaista prekrasni jednodjelni badić , no apgrejdala ga je za "sladoled nakon plaže".

Tange, štikle, preuske ili prekratke majice, naušnice i ostalo... brrrr... priznajem da sam po tom pitanju konzerva teška.

Curke mi se, inače, pale na rozo i šljokice (Fiona više, a Flora tek u obliku oponašanja starije seke), no to im dozvoljavam (u kontroliranom obliku ) pod parolom "bolje dobrovoljno, pa će ih proći, nego da im branim, pa će kao odrasle žene izgledati poput pevaljki" ). Također, Fiona voli lakirati nokte, no to bude isključivo bezbojni lak kojeg samo ona vidi i jako je ponosna na njega (mislim da je do sad imala nalakirane nokte najviše triput u životu). Imaju i svaka po nekoliko bezbojnih labella za igru kod kuće, no oni većinu vremena stoje zaboravljeni na jednoj polici.

Jednom sam čitala ponude na austrijskom e-bayju i ostala u šoku: ljudi prodaju majice u veličinama za sasvim malu djecu (od dvije godine nadalje) s natopisima "hot babe", "sexy girl" i slično, s Playboyjevim znakom (ne kužim mentalni sklop roditelja koji djetetu kupi Playboyjevu majicu :? ) ili reklamiraju ono što nude riječima "kupite za svoju curicu ovu majicu u kojoj će biti privlačna i seksi..." :shock:

Kata-fakin-strofa, ako se mene pita.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa

Dođem ja doma, skinem dijete, a kad ono... poliesterske gaćetine s čipkom! :shock: Proizvođač: Coconut, veličina za tri godine - dakle, nije neka egzotika, nego se vjerojatno može kupiti u svakom TL-u.

....

Kata-fakin-strofa, ako se mene pita.
    (suze mi frcaju, iskreno...)
    Sorry, draga, i ja mislim da je ovo tragično, ali ne mogu si pomoći...

Jesu li gaćetine bile crne ili crvene???

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jedan dan se Flora u vrtiću popiškila u gaće, mojom greškom u ormariću nije imala rezervne gaćice i teta mi je, kad smo išli kući, rekla "znate, posudila sam rezervne gaćice od jedne curice iz grupe, pa nam ih nemojte zaboraviti vratiti".

Ok.

Dođem ja doma, skinem dijete, a kad ono... poliesterske gaćetine s čipkom! Proizvođač: Coconut, veličina za tri godine - dakle, nije neka egzotika, nego se vjerojatno može kupiti u svakom TL-u.
    To su toj curi bile ocito rezervne gace. Mozda ih je od nekog dobila, pa ih je mama spremila bas za rezervu, ono, ajde biti ce dobre ak zatrebaju 1x mjesescno na par sati, a mozda i zavrse kod nekog. Mozda se uniste ili i ne vrate, pa nek budu ko rezerva. Ugl., posluzile su svrsi. To mi je nekako logicno objasnjenje.

I ja obicno npr. u autu imam neku robicu, koju smo dobili od "neiskusnih" prijatelja ili rodbine, koji nemaju djecu, pa kupe svasta. Meni je to onda zao baciti, pa npr. ubacim u auto ili u neku torbu, onda ako bas zatreba da imam rezervu, ali u principu to i nikad ne obuce.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma ne znam. Rezervne, ne rezervne... ja ne bih nikad stavila poliester čipkaste gaće djetetu u ormarić.

Inače, Sanja ko da je opisivala moje cure. Jedino što ja nemam ništa protiv dvodjelnog badića
    Fakat, što je loše u tom badiću? Ozbiljno pitam.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sanja, ti bi radije da ti je dijete došlo doma bez gaća? Malo mi je bezveze iščuđavat se nad nečim čime se djetetu pomoglo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Misim da nije stvar u tome da je Sanjino dijete bilo dva sata u poliesteru već da tako nešto za djecu uopće postoji.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma znam, ali čuli smo već da to postoji. To mi je ono kao poklonjem konju se ne gleda u zube.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vidim kako će mi na burzi proći majice veličine XS s natpisima: "Pink thrill girl" i "Born to be a star" pa ih neću ni stavljati. A možda ih ne budem imala kome ni pokloniti?!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma, Born to be a star bih ja kupila .

A MM-a je strah kad nose Rodine "mogu biti sve što želim" i stalno to ponavljaju. Kaže on da ga je sve strah što će na kraju biti, udavače moje u rozom

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

"Born to be a star" pa to mi je slatko. Osim ako nema zeca sa leptir mašnicom Ono bunny star.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nenaa

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

AM, eto - anci je ionako, ako me sjećanje ne vara, neka XXS veličina. pa će ona obući ako ništa drugo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

...pa kud puklo...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nema zeca, ali znate da mašta može svašta

Cvijeta, njoj ću onda pokloniti ovu prvu, makar kao pregaču.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Jesu li gaćetine bile crne ili crvene???
    Bile su u onoj groznoj bapskoj "boji kože" koja se kao ne vidi ispod odjeće.

Deaedi, nemam pojma na koji su način roditelji došli u posjed čipkastih poliesterskih gaća za trogodišnje dijete, Dijana, ne radi se o gledanju poklonjenom konju u zube, već o tome...

Citiraj Anci prvotno napisa
    da tako nešto za djecu uopće postoji
    Eto.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bilo ih je zakupit u TL...i to na sniženju, ja vidjela, troje gaća u kutiji..tko zna, možda ih je privukla mala cijena

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jeste vidjeli danas u novinama kako je J.K obukla svojoj kcerkici od 3mj.roze stiklice...
    nisam ni znala kako to samo uzasno i jadno izgleda....
    u soku sam...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vidjela sam. Ali od nje ništa čudno?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam vidla te slicne stikle u ducanima pod djecje igracke ali ovo danas sta sam vidjela zgrozila sam se...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Njene su sigurno jaaaaaakoooooo skupe i nisu igračka. Ali jednostavno za mene bljaaaaaak!!!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i ja bih vidjela - ajde ako već nećete staviti link, barem hint - tko je j.k.?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i sto je najgore izjavila je kako ih ima jos 10 razlicitih boja...jadno to djete...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    i ja bih vidjela - ajde ako već nećete staviti link, barem hint - tko je j.k.?
    http://www.24sata.hr/show/clanak/kar...-kceri-/92519/

Evo ti. Slabo se vidi.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

OMG, ove stiklice kao za Patu (ili Miss Piggy)

http://duckman.pettho.com/characters/daisy.html

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj lidać prvotno napisa
    i sto je najgore izjavila je kako ih ima jos 10 razlicitih boja...jadno to djete...
    a što bi jadno bilo - još ni ne hoda, pa mu svejedno.
    al' da je malkice smiješno - to sigurno.
    a di si to prije iskopala summer - iste u dlaku.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su te "stikle" iste ko one carape s nacrtanim patikama - uopce mi nije jasno zasto su tako jako lose?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    meni su te "stikle" iste ko one carape s nacrtanim patikama - uopce mi nije jasno zasto su tako jako lose?
    Stvar ukusa, ni meni se ne čini ništa posebno loše, da sam vidjela negdje na ulici vjerojatno bih pomislila: Vidi fora, što sve nema za kupiti..., a kad se ovako raspreda po forumu, onda je puno toga ekstremno ovo ili ono.
    To i jesu te pape, vidi se da se navlače, da je peta ko fol.

Ja više ne znam šta je pravo šta krivo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

to nije prava, tvrda peta nego mekana...meni to nije bolesno nego mi je to najobičnija besmislica

kao recimo onomad one tenisice sa petom što su se prodavale

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    OMG, ove stiklice kao za Patu (ili Miss Piggy)

http://duckman.pettho.com/characters/daisy.html

fakat iste. meni je to ružnjikavo, bez veze.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa
    Recimo, ucenica nesto odsvira a ja kazem:" Jao, nisam se mogla usredotociti na izvedbu jer sam se neprestano bojala hoce li ti izviriti donje rublje!" Naravno ja to kazem onako s poluosmjehom ali itekako oni shvate sto sam htjela reci. A nekad kazem i direktno-nemoj lakirati nokte jarkom bojom za nastup, a na nastavi mi ne smeta

O kako sam samo uvijek mrzila nastavnice koje su mi se petljale u image...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Citiraj sonata prvotno napisa

O kako sam samo uvijek mrzila nastavnice koje su mi se petljale u image...
    I ja...
    Jednom prigodom su nam rekli da cure ne bi trebale dolaziti u kratkim hlačama u školu. Dečke nitko nije spomenuo, što me posebno izludilo (napomena, bila je riječ o osnovnoj školi).
    Sljedeći dan su sve cure došle u kratkim hlačama...

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Jedno su kratke hlace a drugo da joj gledam u gace. ( jos i rima ) To bas ne moram niti je primjereno za skolu.

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zabranjeno voće je najslađe, je moja deviza kod pubertetlija pa u skladu sa time dozvolim 12-godišnjoj curki da se šminka. Budući da sam joj već puno ranije ukazivala kako bezveze izgleda kade se pretjeruje u šminkanju i oblačenju, ne pretjeruje sa istim.
    Isto tako mislim da je važno dati im određenu slobodu u kreiranju svog stila jer njime pokazuju pripadnost nekoj grupi ili svoju kreativnost i potrebu da izgledaju drugačije.
    A što se malih cura tiče one vjerojatno kopiraju nas ili svoje nadraže likove, mislim da je bolje dozvoliti u određenim granicama nego braniti.
    Postoje puno važnije stvari na koje bih trošila energiju od malo laka ili nekoliko šljokica, ponekad i tako banalne stvari poput šminke donose zadovljstvo i samopuzdanje.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

grace, slažem se s tobom.

ali ipak se grozim na dječje tange, tj. grozim se na tange uopće. i na špičoke.zbljuv.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imam dečke pa ajd - valjda se neće šminkati.

Ali, ni meni se - ko ni Mukici, to ni malo ne sviđa.
    Crveni ruž nikom ne stoji (tj meni se ne sviđa na nikom), tak da klinke, bolje ih je učiti na labelo.

Mrežaste čarape izmislio ih je tip koji voli buđolu .

Kosa je onak, manje mi bed za uneredit, ali viklanje, feniranje - bljak.

Djeca trebaju biti djeca.

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Imam dečke pa ajd - valjda se neće šminkati.
    U današnje vrijeme, nikad se ne zna.

No, bolje je djecu, pogotovo žensku, učiti na higijenu, da se znaju namirisati i fino ukusno obući, a u krajnjoj liniji i šminkati - nije toliki problem u šminkanju nego u tome da se (čast iznimkama) 12-godišnjakinje ni ne znaju šminkati. Pa sjećam se u kakvim su stanjima dolazile cure iz razreda u školu, pa i u gimnaziji. Bitno da je prikladno godinama - kao što ja ne nosim ogrlicu od bisera jer smatram da je to primjerenije ozbiljnijim ženama, kao što ne nosim majice s Jagodicom Bobicom, tako ni malecne nemaju kaj tražiti u tangama koje su po meni veš sa nedvosmislenom porukom.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma kaj se jedna 12-godišnjakinja ima znat šminkat?

- ona se treba znati voziti bicikl, skakati preko užeta, penjati se, igrati lovice, kajjaznam kaj.

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Upravo to. Nit znaju nit bi trebale, eventualno ak se dohvate kakve maskare da ne završi baš po nosu.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Više se normalnog, vulgaris pamučnog veša ne može ni naći za curice , samo nekave visoko rezane, spuštenog struka gačice, sa malenim ružičastim mrtvačkim glavicama, otvora za oči u obliku srca :shock:
    Ja svojoj ponekad "namažem" nokte prozirnim lakom, labeliramo se tu i tamo, kad naleti na moj labelo (a onda mu je kraj). Granice za početak šminkanja planiram kad i moje (pošto ih smatram liberalnim ), kraj 7., početak 8. osnovne. A sexy outfit!? Tolika sam paranoja na pedofilska dešavanja u zadnje vrijeme, kčer će me iz dna duše mrziti tokom puberteta. U ostalom, i moja je mama nosila minimalne minjake, a meni nije dala da nosim baš toliko minimalne

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

- ona se treba znati voziti bicikl, skakati preko užeta, penjati se, igrati lovice, kajjaznam kaj.
    X

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja cura ide u šesti razred i ja među njenim prijateljicama nisam vidjela niti jednu curu pretjerano izazovno našnimkanu ili obučenu pa mi nije baš jasno otkuda neki komentari, više mi se čini da se radi ipak o starijoj dobi. Što se tiće isticanja grudi, pa to je doba kada one počinju rasti i cure se još ne znako kako postaviti odnosno neke ih skrivaju kao zmija noge , a neke istiću. Ne vidim osim nerazumijevanja odraslih ništa loše u tome. Vremena se mijenjaju granice se pomiču, a mi roditelji smo ti koji su zaduženi za njih, pa mislim da bi zapravo trebali se zgražati i šokirati nad nama samima , a ne nad klincima kojima smo to dozvolili. Isto tako roditelji djece od 3-4 godine će kada ista dođu u tu dob drastićno promijeniti svoje mišljenje o tome što je prigodno a što ne. Jer sliku mi odrasli možda tumačimo više seksualizirano (jer je to odrasli naćin razmišljanja) nego što to ona ustvari jest.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja imam dvije cure od 12,5 i 9,5 god.,jedna 7.,druga 3.razr. i kad vidim kako sedmašice idu u školu,zavrti mi se u glavi(nisam neka konzerva),ali se ponekad pitam vide li te majke svoje kćeri prije polaska u školu i tko toj djeci dozvoljava da rade pramenove (kompletne),farbaju kosu,tko ih tako pusti u školu polugole;neke viđam sa crnom olovkom i maskarom na očima,a to izgleda tako neprirodno,nesvojstveno njihovoj dobi;stvarno mislim da sam,ako ne moderna,onda barem realna mama,počela sam se šminkati u srednjoj školi(ne sjećam se da sam imala zabranu,već sam tada osjetila potrebu) i nastojim svoje cure odgajati u tom stilu:nema nekih dramatičnih zabrana,da same pokušaju shvatiti kad je vrijeme za neke stvari,7.razred nije vrijeme za make-up;ali isto tako primjećujem utjecaj drugih:mama,ja uopće nisam cool,nemam pramenove,starke i onu maramu J.Arafata( sorry,ne znam kako se zove );za starke smo postigli dogovor,ali pramenove i maramu smo demokratski odbacili;naša djeca su,barem dok su djeca,najvećim dijelom odraz nas samih

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa

X
    Opasne ste..
    Ne bih vam bila nevista.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj grace prvotno napisa
    Moja cura ide u šesti razred i ja među njenim prijateljicama nisam vidjela niti jednu curu pretjerano izazovno našnimkanu ili obučenu pa mi nije baš jasno otkuda neki komentari,
    ovo sam ja komentirala valjda još na prošloj stranici i još uvijek mi nije jasno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •