Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 203

Tema: biowashball

Datum pristupanja
    May 2007

Početno biowashball

http://www.biowashball.ch/index.html
    da li netko od vas poznaje ovu "loptu" ili je imao prilike koristiti?

http://www.biowashball.ch/fonctionnementEN.html
    ovdje pise kako funkcionira, ali nisam ni kemicar ni fizicar pa se pitam je li sve istina ili samo marketinski pothvat.

:?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

izgleda dobro, samo se bojim da bi jako lupalo po mašini. a i prikazano je da se mrlja prvo pere sapunom.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Netko je spominjao neke kuglice za sušilicu, @n@ čini mi se, slično mi izgleda.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Baš i ne, njene kuglice imaju puno veće grbe, a i ne dolaze s ovoliko šupljom "znanstvenom" pričom.

Kad bi bile stvarno bazirane na nekom zaistač efektu ne bi morali nadrobiti razbijanje molekula vodika infracrvenim zrakama, negativnim ionima, lužnatim PH i keramičkim mikrokuglicama. Fakat, više sliči opisu Milenium Falcona nego nečemu što bih ikada strpao u svoj stroj.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    izgleda dobro, samo se bojim da bi jako lupalo po mašini. a i prikazano je da se mrlja prvo pere sapunom.
    oprosti, ali meni se čini da je to bila usporedba - 'za ono što inače trljate sapunom, sada samo stavite kuglu'. jako si me nasmijala , a možda ja griješim

postoje kugle za omekšavanje robe

ja bih da javi netko tko je probao

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam shvatila da za jače mrlje ipak natrljaš sapunom pa onda s kuglom u mašinu

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

za više od 4kg treba staviti 2 kugle?!
    koliko uopće to košta?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajde bar neka korist od mene :D
    ma ja i dalje mislim da bi to nabijalo po mašini, a kako perem veš uglavnom po noći ne bi baš bilo zgodno.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

košta preko 40Eura... 2 komada 80Eura... Malo skupo da bi se kupilo samo za probat :/

Dal lupa po mašini...ne znam. Možda je mekano?! Inače ne koristim one plastične kugle za stavljanje deterdženta direkt u bubanj...Nekad jesam, pa mi je bubanj izgledao ko da ga je pogodila tuča... :/

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nije li vama malo čudno da se ta kugla može staviti i u frižider da se očuva svježina voću :?
    kaj onda ju izvadim iz frižidera ubacim u vešmašinu pa opet u frižider?
    valjda su ipak zamislili da imam dvije?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prosurfala ja po net-u i nasla dosta clanaka u kojima se ta kugla hvali, ali i podosta onih koji govore da su znanstvena objasnjenja totalno neutemeljena i isprazna.

Bila je i emisija na talijanskoj RAI3 televiziji i pricalo se o toj magic kuglici, no bio je prisutan i predstavnik proizvodaca (firma iz hong kong-a)koji je u vise navrata izbjegavao dati odgovor na postavljena pitanja.

Ok za keramiku, ali se pitam i od kakve se to plastike proizvodi i da li ima jos toga unutra...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    nije li vama malo čudno da se ta kugla može staviti i u frižider da se očuva svježina voću :?
    kaj onda ju izvadim iz frižidera ubacim u vešmašinu pa opet u frižider?
    valjda su ipak zamislili da imam dvije?
    Što, frka te da će u frižideru sve pocrniti ako izvadiš te misteriozne zrake van?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, ja sam spominjala kuglice za sušilicu, ali one su manje i puno, puno drugačije.
    Ovo mi se čini da bi moglo biti okej, stvarno ne znam. Ovdje sam pronašla nekakvu 'reklamu' za to, pa si sve mislim da to nije nešto slično onim nekim kuglicama koje cure stavljaju kad peru pelene?! Neki oraščići, što li?! :?
    Stvarno ne znam...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Davore, meni tak i tak sve pocrni u frižideru kako često kuham, ali možda je to zato što nemam čudotvornu kuglu

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kupi kuglu, možda ti od nje i zubi pobijele

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Kupi kuglu, možda ti od nje i zubi pobijele
    čini mi se da mi to baš i ne bi stalo u usta, no možda se varam

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

http://alliesanswers.com/going-green...8#comment-1817

ja sam prala s ovim. :/
    sad ću prati sa svojim kuglicama,hehe.imam neke orahe za pranje veša,dobila iz austrije,kao eko pranje.no sada vidim da se zbog tih oraha radi eko katastrofa po šumama...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa

postoje kugle za omekšavanje robe

ja bih da javi netko tko je probao

ima li ih za kupiti u zg-u i gdje??

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

itko?? :?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

http://www.dryerballs.co.uk/

to?
    neko je na forumu spominjao da je dobio kuglice za omekšavanje robe u elipsu.mislim... :?

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno NELOGIČNOST

Citiraj lasica prvotno napisa
    http://alliesanswers.com/going-green/ecover-talks-back-about-dioxane/1218#comment-1817

ja sam prala s ovim. :/
    sad ću prati sa svojim kuglicama,hehe.imam neke orahe za pranje veša,dobila iz austrije,kao eko pranje.no sada vidim da se zbog tih oraha radi eko katastrofa po šumama...
    nemoguće!!!
    pa zar mi rušimo voćnjake kad beremo jabuke?inače ti plodovi Sapindusa sami padaju...A AKO sijeku stablo TO JE ZA OGRJEV
    s ovom glupošću su se BIOWASHBALL definitvno izdali!

Biowashball, environmentally friendly, replaces the soapnut used in India (fruit of the *Sapindus Mukorossis*) which has caused massive deforestation due to intensive use of the nut in India and Nepal

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a mozda rublje fakat bude bijelo, mirisljavo i cisto kao rezultat placeba ili ti ga mi zelimo da je rublje mirisljavo, mekano i cisto . odoh ja previse u psihologiju
    salu na stranu, ako se jantarne ogrlice pune na suncu, mozda je to na taj fazon :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kupila sam te Biowash kuglice (mali mi ima problema zbog suhe kože...) i zadovoljna sam s njima, deterđent se više i ne upotrebljava i najvažnije mi da na malom nema vise crvenila po tijelu. Prije sam ih naručila iz Italije ali sad vidim ima kod nas http://www.ekoprodis.hr, na njihovoj stranici sam našla, uzela sam sestrični za poklon

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Peso,

jesi li zadovoljna učinkom pranja? Kugla me prilično zainteresirala. Kako je moj mlađi sin atopičar, nadam se da bi to pomoglo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na drugom Rodinom topicu nađoš link na Wellos kugle za pranje www.wellos.hr. Tehnologija ista. proizvod cca 15 % skuplji.

Ako da, koji kupiti?

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i mene baš zanima.

kakvo bude bijelo rublje i da li odu i fleke:?
    i da li stvarno lupa po mašini?

ja imam kuglice za sušenje kupljene preko ebaya za 25 kn.
    držim ih u sušilici i poprilično lupaju, al mi ne smeta.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne lupa previše, ko kad pereš tenisice nista previše... odvojeno perem naše bijelo rublje (odrasli) i prema uputama dodajem običnog deterdženta,cca 20% od standardne količine .isto tako i sa nekim kuhinjskim krpama i odlično je, bolje nego sam deterdžent. A za malog perem samo biowashballom, nema on jakih fleka

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

bi li to bilo kao ovo

http://cgi.ebay.co.uk/BLUE-CLEAN-ENV...item3ef48c20cb

ili ovo
    http://cgi.ebay.co.uk/GENUINE-EVO3A-...item3efc0729fb

btw, razlika u cijeni između ovih i "naših", nije zanemariva :/

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Čine mi se dobre te kugle (ako pretpostavimo da uistinu rade kako piše), ali voljela bih čuti nekoga iz prve ruke. A teško mi je i zamisliti kako bi to opralo prljave pelene

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Supruga koristi kuglu/lopticu (salveo wash ball) za pranje 2-3-mjeseca i super je zadovoljna, jedino što doda malo omekšivaća isključivo zbog mirisa.
    www.salveo.hr/washball

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...e da, i košta 250 kuna.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja imam salveo wash ball i prašak više ne kupujem.......omekšivač dodam zbog mirisa i sredstvo za skidanje fleka po potrebi (čitaj: za dječji veš) kako bi i inače sa običnim deterdžentom.

precizno: plaćena 249,00 kn

Ne mogu reći da nisam bila skeptična prema ovome ali me kolegica koja je kemijski inžinjer i radi kao tehnolog u proizvodnji deterdženata uvjerila da kugla djeluje na istom principu kao i tone reklamiranih deterdženata za koje dajemo silne novce.
    Kad ona može prati svoj veš s tom kuglom, mogu i ja

Sve u svemu ako i zanemarim sve eko prefikse koji stoje uz nju moj novčanik je sretan

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

U reklamnim materijalima za tu kuglu se tvrdi daje antibakterisjkog djelovanja i da zato ne treba prati iznad 50 stupnjeva.
    Ali jako me muči što baš nigdje ne mogu naći rezultate testiranja koji bi to dokazivali.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

našla sam testove, izvedeni na koreanskom institutu za odjeću i tekstil. Što ne obave testiranje u nekom znamenitom švicarskom institutu?
    A našla sam i da tvrde da dio čišćenja obavljaju bakterije koje su u keramici i da su preživjele pečenje na 1300 stupnjeva! Hej?

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Ari prvotno napisa Vidi poruku
    I ja imam salveo wash ball i prašak više ne kupujem.......omekšivač dodam zbog mirisa i sredstvo za skidanje fleka po potrebi (čitaj: za dječji veš) kako bi i inače sa običnim deterdžentom.

precizno: plaćena 249,00 kn

Ne mogu reći da nisam bila skeptična prema ovome ali me kolegica koja je kemijski inžinjer i radi kao tehnolog u proizvodnji deterdženata uvjerila da kugla djeluje na istom principu kao i tone reklamiranih deterdženata za koje dajemo silne novce.
    Kad ona može prati svoj veš s tom kuglom, mogu i ja

Sve u svemu ako i zanemarim sve eko prefikse koji stoje uz nju moj novčanik je sretan
    SMijem li pitati kako dugo već pereš s ovom kuglom?
    Ja sam je kupila prije nešto više od mjesec dana, i kako sam trenutno u renoviranju kupaonice dala sam je mami da isproba, misleći da ću i njoj kasnije kupiti jednu. No, nakon 5-6 pranja, sad zadnji put joj je tako katastrofično ostavila brdo crnih mrlja na plahti, tako da se pozdravljam sa Salveo washball-om. Jel imao netko slično iskustvo? Jel možda krivo što je ipak stavila malo deterdženta kao što piše za neku drugu "original" bio washball??
    NE znam, bila sam oduševljena, a sada sam razočarana. A jedva sam čekala da moja perilica ne okusi ni kap deterdženta.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kakve mrlje? Ono što ti se može dogoditi nakon nekoliko pranja je da ti zbog omekšane vode počne otapati zaostali kamenac i prašak iz cijevi i utora perilice pa ti se učini kako je sve puno kao nekakvog zrnja. To ti je samo dokaz da diže ph vrijednost vode. Tada je nužno dobro očistiti filter perilice kako se ne bi zaštopala. Ovisno o tome koliko ti je stara i koliko ima kamenca u sebi može ti se takva situacija još koji put ponoviti ali ne brini kugla pere dalje bez problema. Sve u svemu ponovi postupak. Kad se meni to dogodilo jednostavno sam ih nazvala i jedan gospodin mi je sve objasnio. Sad je sve ok i ja zadovoljna!!!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi peremo ovom kuglom, mada od dr.proizvođača.
    Testirah je na način da sam prala bez ičega na 60 stupnjeva i s kugom.
    Rezultat u prvom slučaju: roba smrdi, a u drugom: roba ne smrdi.

Inače na kraju i sama dodam malo omekšivača (uz dodatno ispiranje obavezno)jer mi mi je trenutno nestalo eteričnog ulja čajevca kojeg sam stavljala, a razlog je: ne sviđa mi se miris koji me podsjeća na domaći sapun kakvim je prala moja baka.

Mrlje mi ne diže, ali moja mašina ne pere mrlje i inače bez obzira o kojem bi prašku bilo riječ, stoga prije pranja, istrljam mrlje sa sapunom za dizanje mrlja i sve 5.

Na početku sam znala dodavati oko 20-30ml praška, ali više ne.

Ari
    , pustiš li prvo mašinu da ti primi vodu, a onda izgasiš da kugla malo stoji u toj vodi kako bi je omekšala dodatno?

Svu u svemu, drago mi je da smo makli prašak, tj.maksimalno ga smanjili jer

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa Vidi poruku
    Ari[/B], pustiš li prvo mašinu da ti primi vodu, a onda izgasiš da kugla malo stoji u toj vodi kako bi je omekšala dodatno?
    Sorry razmišljam o odgovoru ali ne kužim pitanje ajd probaj nešto jednostavnije

Ali evo moj postupak: stavim kuglu zajedno s vešom u bubanj, dodam omekšivač u predviđenu posudu, upalim mašinu i kad je gotovo vadim van........jel to to???

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne.
    U uputama koje sam dobila s kuglom stajalo je da je dobro pustiti mašinu da primi vodu, a onda je izgasiti na oko pola sata. Tako držati loptu s robom u vodi kako bi lopta dodatno omekšala vodu i samim time roba bila bolje oprana.

Ja sam isto dodavala omekšivač jer mi je roba na kraju počela mirisati na domaći sapun kakav je nekad koristila moja baka, a taj mi se miris osobno ne sviđa. Kako mi je i omekšivač blag, sad dodajem umjesto njega žlicu praška te robu stavljam na dodatno ispiranje.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ja sam je kupila u ožujku, prvih par pranja je bilo ok, onda je u dva pranja ostavilo crne mrlje po rublju, pa sam ih zvaa i rekli mi isto ko i nekome gore, da se perilica čisti od kamenca. Nakon toga mjeseca dana (cca. 3 mašine tjedno) sve ok, ali onda su se keramičke kuglice počele usitnjavati i sa svakim pranjem ispadati van iz kugle tako da smo odustali. I još čekam da se sjetim odnijeti je u grad na poštu i pošaljem iim je natrag o svom trošku i da ih razglasim po svakom mogućem i nemogućem forumu. Porez na budale... Al da nisam probala, ne bih bila mirna, jer mi je super ideja da ne ispuštam deterdžent u kanalizaciju.

nana3 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zna i netko koja je razlika između bio kugle i eko kugle, razlika u cijeni je dosta velika. I da li je netko koristi za pranje pelena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj nana3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zna i netko koja je razlika između bio kugle i eko kugle, razlika u cijeni je dosta velika. I da li je netko koristi za pranje pelena.
    to i mene zanima za pelene, a i nešto našeg idal je neko kupio i koristio
    http://www.topshop.com.hr/minisites_...cint=tvp&pcs=2

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja perem pelene sa vera vita lopticom iz BioBio, super je i ne koristim nikakav deterđent s njom. Košta 250 kn, cca 3000 pranja (2 godine) čak jeftinija od ove Đini kugle koju prodaju preko tv šopa.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ja perem pelene sa vera vita lopticom iz BioBio, super je i ne koristim nikakav deterđent s njom. Košta 250 kn, cca 3000 pranja (2 godine) čak jeftinija od ove Đini kugle koju prodaju preko tv šopa.
    Eto vidiš, a moja prijateljica je jako razočarana baš s tom lopticom - kaže da se ništa ne opere, da veš izlazi van onakav kakav je i stavljen u perilicu. Vratila se Arielu.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da ovisi koliko je prljavo. Ja stavim pola čepa tekučeg, ili žlicu onog u prahu ako je baš šporka roba. Do sad nisam vidjela da mi je iti jedna fleka ostala, a imam muža baksuza totalnog, taj sve zas*re Plus što moraš ostaviti da ti se namače, što dulje to bolje. Tako da ja stavim svoju robu da učini prvi krug navečer, i namače se do jutra, tek odna perem.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 25.09.2010. at 14:50

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da ona ništa ne namače (a ni ja, također), tako da je valjda stvar u tome.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To piše u uputstvima, da je najbolje pustiti da odleži u vodi sa robom bar 1-2 sata, ako več ne može cijelu noć. Ja uvijek namačem cijelu noć.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tnx!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

E sad ste me zapalile!

A ti RozaGroza, baš si puna fora posljednje vrijeme. Čitam postove na raznim mjestima večeras, svaki put si me nasmijala!

ajde daj link za te iz bio bio
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 26.09.2010. at 03:32

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •